lördag 20 juni 2020

Lördagsgodis 2020 vecka 25

Dags att titta tillbaka på veckan och hitta lite gott.


Godisbit nr 1
Snyggt mönster! Köpte nya flip-flops att splatta runt i här hemma (det låter ju splatt-splatt när man går i dem). Det är inget jag går runt i hela tiden eller "ut på stan" i men hemma funkar det bra, inget som trycker på fotknölarna.


Godisbit nr 2
Riktiga jordgubbar! Som jag har skrivit om tidigare är de spanska jordgubbarna inte alls lika de som vi brukar äta i Sverige. De spanska fresón är goda de med, men inte lika goda som fresa. I går hade vi turen att hitta "riktiga" jordgubbar på Carrefour! Jättegott!


Godisbit nr 3
Snabbt fixat! Efter att vi i går kommit hem från shoppingrundan slog jag mig ned i soffan under parasollet med min e-boksläsare. Då hör jag hur något rinner inne i tvättstugan (separat liten byggnad). Där inne har vredet på duschen helt sonika bara gått av och vattnet sprutade! Vi tvingades stänga av vattnet till hela huset och moppa ett gäng liter från golvet. Jag ringde Miguel, han som vi hyr av. Han skulle kontakta en rörmokare via försäkringsbolaget och återkomma. Under tiden gick jag och kollade lite mer och kom fram till att det där måste vara superlätt att byta ut. Så efter att ha kommit överens om det med Miguel åkte jag vid 17-tiden på midsommarafton och köpte nytt som jag monterade dit. Tur att vi har järnaffären väldigt nära och tur att det var öppet för annars hade vi fått vänta tills på måndag innan rörmokaren skulle komma. Tänk en helg utan vatten i kranen eller inte kunna spola toaletter ...Hua!

Godisbit nr 4
Få mil! Konstaterade i går när vi satte oss i bilen att jisses så lite bilen har använts senaste månaderna! Vi tankade i slutet av februari och sedan dess har vi kört kanske 4 mil! Då är gårdagens tripp till Fuengirola inräknad. Det var för övrigt första gången vi var utanför Benalmádena kommun sedan mars.

Från och med söndag går vi in i den "nya normaliteten" så då får vi röra oss hur vi vill - med distans och med munskydd i beredskap.

13 kommentarer:

 1. Tack för veckans godisbitar! Flippisarna var jättefina men tyvärr kan jag aldrig ha sådana. Får skav direkt mellan tårna. Har aldrig kunnat ha dem och jag har testat så mycket.
  Fint att du fick tag på "fresa". Jag köpte igår två liter svenska gubbar från Ulva kvarn i Uppsala. Visserligen till 80kr för en liter. Men är det midsommar så är det. Och det var supergoda.
  Så bra att du kunde byta kranen. Annars hade kanske en jourfirma fått komma för utan vatten och att inte kunna spola vore ju bedrövligt en hel helg.
  En godisbit är ju också att ni nu kan röra er mer fritt igen. Så skönt att på nytt kunna vidga vyerna med lite utflykter och annat.
  Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick också skavsår i början! Men nu tror jag att jag att jag har tränat upp mig, fått lite hårdare hud där kanske. Men det är hemskt att få skavsår mellan tårna!

   80 kr för en liter är rena rånet! Tur att de i alla fall var goda, så himla trist om de dessutom varit sura eller smaklösa.

   Vi hade inte väntat till måndag med att få vattnet fixat, helt klart!

   Radera
 2. Flip-flopsen är hur läckra som helst, färgglada och roliga!
  Spanska jordgubbar smakar just jordgubbar och det kostade troligen in åtta Euro per ask som dom som kostade här. Oavsett om det var svenska eller holländska gubbar. Grannen ångrade sig djupt när han satt tänderna i den svenska jordgubben som var hur sur som helst. Gimme spanska fresas, tack!
  Gissar att Miguel var tacksam att ha en så händig hyresgäst. Där sparade han mycket pengar, så 1-0 till dig där;-)
  Tänkte precis samma sak häromdagen. Vi har kört ungefär lika långt som ni sedan mitten av mars. Frågan är verkligen om man behöver en bil... egentligen. För att åka kommunalt funkar ju faktiskt alldeles utmärkt här. Ja, inte sätter jag mig på en buss just nu, men annars så...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är de snygga! Kostade bara några få EUR på Decathlon.

   Nej, jag hade inte heller köpt några jordgubbar för 8 EUR bara för att det är midsommar. Det ska vara riktigt speciellt i så fall.

   De spanska jordgubbarna är oftast fresón, de där stora blanka sakerna. Här är de smakrika medan de i Sverige brukar vara ganska smaklösa.

   Nej, ibland tänker jag också så. Vi skulle klara oss ganska bra utan bil vi med. Fast det skulle bli jobbigt att ta sig till stranden, förstås.

   Radera
 3. Jag har lärt mig att använda flipflops, men inte på några längre turer. Tar inte av mig dem när jag badar, funkar som badskor och skyddar mot vassa stenar! Så härligt att du fick tag i "riktiga" jordgubbar. Här har man betalat uppåt hundra spänn för en liter ... kändes sisådär ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis, Jag går inte heller några längre turer utan bara lite fram och tillbaka här hemma. I havet har jag riktiga badskor om det är den typen av strand.

   Vilka hutlösa priser på jordgubbar! Antar att det är ungefär halva priset nästa vecka.

   Radera
 4. Snygga flippisar ... själv klarar jag inte såna utan skavsår mellan tårna!
  Händiga frun ... bra jobbat! Här används bilen ungefär som vanligt, ja minus resorna till barnbarnen då - måste ju åka och handla någon gång per vecka och då blir det raskt ett par mil.
  Inga jordgubbar för oss den här midsommarhelgen - vägrar betala över 70:- för en liter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag skulle gå långt i mina så skulle jag också få skavsår. De är ju heller inte riktigt fotvänliga å det sättet för man kniper så, slappnar inte av. Men kortare bitar här hemma är OK.

   Hade inte heller betalat 70 kr för jordgubbar!

   Radera
 5. Fina mellantåisar! Fast såna går jag inte i varken kort eller långt. Skavsår mellan tårna är inte skönt.

  Hade ingen aning... Tänkte genast som rubriken på ditt förklarande kromosominlägg: Jordgubbe som jordgubbe, liksom. Måste hålla koll och testa skillnaden om jag lyckas hitta den äkta varan.

  Duktigt jobbat med kranen - du är en riktig fixare du :-) Ett tips är ifall ni blir utan vatten en längre tid så funkar en hink med poolvatten utmärkt att spola med. Så löste vi problemet när orkanen Odile överföll oss i Mexiko. Tre dygn utan nån som helst kontakt med omvärlden, inget vatten och ingen el... När dom började tömma poolen, då flydde vi norrut med en långfärdsbuss :-)

  Anders tankade häromdan för första gången sen vi åkte hem från Granada med en bruten arm hos chauffören. Fyra månader. Vi har nog inte heller kört så många mil sen vi kom hem.

  Alla dessa skilda besked... Enligt många källor (bland annat sydkusten.es) så upphörde larmsituationen redan vid midnatt, natten mellan lördag och söndag alltså. Så vi är redan idag inne i det "nya normala". Tror jag. Hur svårt kan det vara med klara besked?

  SvaraRadera
  Svar
  1. När vi var på Menorca köpte jag ett par jättefina flip-flop i bast och tyg. Första dagen knatade vi till stranden och jag hade dem på mig. Fick världen sår mellan tårna som jag kämpade med hela semestern. Så det har jag lärt mig. Men hemma funkar det bra.

   Jo, visst hade vi kunnat använda poolens vatten till toalett osv i ett akutläge (så som ni hade det) men jag anser inte att det var det, inte heller med tanke på hur mycket vi betalar för att bo här.

   Du har nog rätt, det är från och med i dag söndag som larmläget är över (har ändrat). Däremot är det först i morgon som folk går in i nästa fas. Rörigt är bara början!

   Radera
 6. Kul flip-flops! Först när jag såg bilden såg det ut som en stol. Behöver kanske gå till Specsavers!
  Jordgubbar är så olika smak på i olika länder. Smakar inte samma här i Wales som i Sverige heller.
  Vi har nog inte heller kört mer än några mil de senaste månaderna.
  Ja, vilken tid vi lever i.
  Önskar dej en skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är de snygga! Och åh vilken läcker stol det hade varit!

   Vi skulle behöva ta oss till optikern alla tre, här hemma. Drar oss, ser hur tusenlapparna fladdrar i väg. Vanliga glasögon, solglasögon med slipning, jag behöver progressiva ... Men vi måste väl.

   Bilen gillar inte att stå still så mycket men perfekt att inte behövt köpa så mycket drivmedel!

   Ha en skön söndag du med!

   Radera
 7. Flipflop är bra skor från och till stranden. Även in och ut till poolen. Jätte snyggt mönster!!
  Tänk vad man har varit snäll mot miljön under denna tid under karantän. Inga flygresor och knappt inga bilresor. Det gillar miljöpartiet.
  Vi hade heller inte väntat på att en rörmokare skulle komma efter hela helgen. Det gäller att vara allfixare=)
  Bra jobbat!!

  SvaraRadera