fredag 24 juli 2020

Restaurangbesök med inkast

I går var det vår bröllopsdag så vi bestämde oss för att gå på restaurang. Vi hade sett ut en restaurang och jag ringde för att boka bord. Men tyvärr, det fanns bara bord inne och det kände vi inte för så vi fick tänka om ... Den restaurangen får vi ta en annan gång.

Vi bestämde oss för att strosa utmed strandpromenaden i Benalmádena, där ligger restaurangerna på rad. Dessutom var vi lite nyfikna på hur mycket folk det var, höll alla restauranger öppet ens?


Maskförsedda och med nystrukna skjortor och klänningar var vi nere vid 8-tiden på kvällen. Restaurangerna var öppna men ännu med få besökare. Mer besökare var det på stranden och i havet! Kvällsbad i havet, det har vi inte gjort än!

Det syns inte så mycket men ute i vattnet till höger är det mycket folk i och badar.

Men nu var det mat som gällde, vilket ställe skulle vi välja på detta typiska turiststråk? Vid varje restaurang står det någon som försöker locka in oss att ta ett bord, som vill visa menyn och råvaror. Eftersom vi alltid kommer att ses som turister fick vi om och om igen höra dessa ord:
- Very fine! Only the best!
- Where do you come from?
- Tack så mucke!
- I think I recognize you!
- Bottle of wine on the house! Or Sangria!
- Here, sit!


Vi blev indragna att titta på fiskar och köttbitar i kyldiskar och på menyer men eftersom vi ville promenera lite först, det vill säga se vilka fler restauranger som fanns, sa vi att kommer (kanske) tillbaka. Då fick vi ett litet visitkort i händerna med erbjudanden. Till slut hade vi en hel bunt!

Här får man en flaska vin i middagen ...

Till slut måste man ju välja och då körde vi faktiskt på det tips som vi fick ifrån en av inkastarna:
- Look Google! We are very good!
På det sätter kunde vi se att Restaurante La Gran Ola bara hade 2,9 medan de andra hade över 4. Så egentligen var det bara att ta någon av fyrorna. Så vi vände och började gå tillbaka utmed restaurangraden. Nu började det faktiskt fyllas på med folk, nästan fullt på vissa ställen.

Vi hamnade på Las Brisas där inkastaren stoltserade med att det bara var familjemedlemmar som jobbade på denna restaurang. Pappa grillade, kusinen var servitris, mamma var där någonstans hon med ...

Grillen. Den vita listen är för skyddsglaset som står emellan oss och grillen.
På andra sidan grillen är det nästa restaurang i raden.

Mannen min och sonen valde grillat kött som grillmästarpappan kom och visade upp innan han grillade det där bakom ryggen på mannen min.

Solomillo pimienta


Entrecotte parrilla (stavning enligt kvittot)

De var väldigt nöjda med sina köttbitar av oxfilé och entrecôte.


Själv tog jag en fiskpaella. Den var god, inte den godaste jag ätit men helt OK.

De ställde en kanna med sangria på bordet men nej, jag drack inte upp hela.
- Sangria, det är farligt det! sa min lillebror en gång och det är sant, det är alltför lättdrucket.

Msrknadsstånd utmed paseon på kvällen.

Mätta och belåtna promenerade vi utmed havet och avrundade sedan kvällen på glassbaren Moka, där har de så god glass!

12 kommentarer:

  1. Grattis i efterskott! ! Låter som en väldigt trevlig kväll. Och roligt att restaurangbesöket blev lyckat. Kan ju vara knepigt att välja många restauranger kan ju vara trista "turistfällor". I Torrevieja har vi några riktigt säkra kort på restaurangsidan och visst går vi gärna och ofta till dem. Men nu kanske några av dem är stängda....
    Att avsluta med glass blev ju också ett bra val.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Visst är det svårt att välja, de är ju ganska lika också både i urval och pris.

      Man får hoppas att de restauranger som är bra klarar sig. Men så är det ju inte alltid.

      Radera
  2. Grattis i efterskott!

    Men bröllopsdagen på namnsdagen? Då minskar ju anledningarna att fira drastiskt... Vi förlovade oss på "bli-ihop-dagen", sen dess har jag blivit smartare så vi gifte oss på ett datum som inte hade med nåt annat att göra ;-)

    Lät som ett väldigt trevligt firande. Jag tyckte nog att fläskfilén såg allra godast ut. Är svag för såser och pepparsås är aldrig fel :-)

    Ha en härlig fredagskväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Tucker att det är rätt bra dag, det var även det datumet som vi träffades. Och förlovade oss gjorde vi på min födelsedag.

      Mannen min var mycket nöjd med sin oxfilé och han gillar pepparsås. Jag är också en såsmänniska, att mosa potatis i sås är det godaste, kan skippa köttet nästan!

      Radera
  3. Maten såg ju hur läcker ut som helst! Dessutom firade du ju dubbelt igår, eller hur!? Stort DUBBELGRATTIS i efterskott:-)
    Visst är det fruktansvärt enerverande när restaurangerna har inkastare och inte ger sig. Just nu är dom ju troligen dubbelt så angelägna att få (tillbaka) sina kunder. Men ni gjorde ju uppenbarligen ett bra val. Extra plus är ju faktiskt också att restaurangen gjorde en paëlla för en person, vilket man inte ser så ofta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket!

      Ja, inkastare är jag inte särskilt förtjust i. Om paellan så var det någon/-ra som sa att även om det står minst två personer så kan de i dessa tider även göra för endast en.

      Radera
  4. Grattis i efterskott till både bröllopsdag och namnsdag!
    Maten ser helt OK ut!

    SvaraRadera
  5. Grattis i efterskott Emma. Även om ni inte fick bord utomhus på den första valet av restaurang så kan ni alltid gå dit en annan gång. Jag tycker valet av mat på det andra stället såg läckert ut=) Min man avskyr inkastade. Oftast går han bara förbi. Gott med glass i slutändan.
    Ha det gott!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi får väl prova den andra restaurangen vid annat tillfälle. Gillar inte heller inkastarna, vissa är så j-a påhoppande och det skrämmer bara bort oss från den restaurangen.

      Radera
  6. Grattis i efterskott!
    Maten ser god ut, längtar efter att gå på restaurang, så längesedan.
    Gillar inte inkastare, men i det ekonomiska läget Spanien är i, kanske det behövs.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Lena. Ja, det var gott och det var hur länge sedan som helst som vi var på restaurang!

      De där inkastarna, de fanns på Mallorca och Menorca också just där det är många restauranger som samlas. På något sätt gäller det att få in gästerna, antar jag.

      Radera