lördag 11 juli 2020

Lördagsgodis 2020 vecka 28

Det har varit en lugn vecka, inte så mycket har hänt. Men lite gott finns där ändå!

Tvättlappar som man kan skrubba sig riktigt ren med i duschen.
Bort med dagens solkrämer och klor från poolen!


Godisbit nr 1
Sitta under parasollet! Att sitta direkt i solen gör man inte länge just nu men att slå sig ned under parasollet och läsa eller virka lite är hur härligt som helst och det är lätt att timmarna rinner iväg. Bättre det än att fastna vid datorn, tänker jag.

Godisbit nr 2
Avklarad inskrivning! I veckan lyckades jag med konststycket att via internet skriva in sonen för det fjärde året i spanska skolan och välja tillvalsämnen. I alla fall tror jag att jag har gjort det, haha! Han ska till hösten börja i 4º ESO vilket det är det fjärde året i högstadiet. I Spanien läser man sedan endast två år i gymnasiet. Detta fjärde året är ett mellanting, verkar det som.

Jag ska skriva mer om denna matriculación, inskrivning, senare.


Godisbit nr 3
Vanlig jäst i affären igen! Sonen och jag var på Lidl och då såg jag att nu har de faktiskt fått in färsk jäst igen. Jag köpte ingen eftersom jag har så mycket torrjäst men jag tycker i alla fall att det var positivt att se det vanliga märket i butiken igen. På Carrefour hittade jag ju för en månad sedan ett annat märke till ett ofantligt bra pris. Lidl hade inte hunnit sätta dit någon prislapp. Det är bara ett paket taget så troligen hade de precis satt ut kartongerna.

Jag har absolut inget mot nya eller andra märken, men det kändes som ett litet steg mot lite mer "normalhet" när jag såg det vanliga märket på hyllan.


Godisbit nr 4
Pengar tillbaka! Jag köpte i januari nya solläsglasögon och i onsdags när jag skulle sätta mig ute under parasollet så hade jag plötsligt en bit i vardera hand. Tvärt av! Jag kontaktade säljaren på Amazon som jag beställt dem av och fick på en gång meddelande om att jag skulle få pengarna tillbaka. Antagligen betyder väl det att jag inte var den första att kontakta dem om detta men det kändes ändå skönt att det gick fort, inget tjafs.

Nu måste jag bara hitta ett par nya. Tur jag inte hade kastat de gamla som jag tejpat fast ena glaset på, limmet höll inte. Limma ihop de som nyss gått sönder visade sig också vara lite av en utmaning (som ännu inte är avslutad). Eller kanske jag behöver köpa nytt lim också?

12 kommentarer:

 1. Att sitta ute i skuggan är ju skönt och att läsa, lyssna på bok eller virka är ju fin avkoppling. Perfekt med tvättlapparna. Jättefina. Bra att Lidl fått in jästen igen. I Torre köper vi oftast den färska jästen i vilken butik som helst men kanske har den varit en bristvara nu under den spanska nerstängningen- Skönt att saker och ting återgår till det normala.
  Trist med glasögonen men verkligen fint att du skulle få pengarna tillbaka. Kanske lika bra att köpa ett par nya på plats där ni bor. Kanske enklare att reklamera.
  Aha! Två år i spanskt gymnasium. Och sedan söker man direkt därifrån till universitetet. Ja, tiden blir ju densamma som i Sverige totalt sett. Bra jobbat där.
  Önskar dig en fin helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt med en stund i skuggan.

   Under hela våren har ju färsk jäst varit en bristvara i Spanien, precis som mjölsorter. Folk har bakat hemma i stället för att gå till butiken varje dag.

   Enklare att reklmaera än så här kan det inte bli, bara skicka ett meddelande och ett foto.

   Ja, skoltiden är den samma, däremot är de ju yngre här då de börjar ettan när de är sex år.

   Radera
 2. Hej Emma!
  Vilka fina tvättlappar!!Händiga du! Virkade munskydd blir för varmt :-)Läste att Andalusien inför obligatoriskt munskydd i veckan...
  Js från det man lämnar sin egen dörr. Blir varmt. Katalonien, Extremadura och Balearerna har det redan. 5 regioner till funderar på det...stod det i Sv Magasinte som du kanske läst. Närmast oss är ju Murcia...För många smitthärdar nu...Usch vilken tid vi lever i. Bra med tomt att vara ute på. Efterfrågan på bostäder med uteplatser har ökat skrev någon.
  H det så bra! Jag njuter av svalkan nu här hemma. 17 gr och ska bli varmare. Kram P ♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Virkade munskydd funkar ju inte, det är för glest. I så fall skulle de behöva fodras med något tätare tyg och helst ett nonwoven-lager.

   Ja, från och med i morgon är det mask på å det bestämdaste!

   Radera
 3. Tvättlapparna i mina favofärger ser mera ut som grytlappar. Hur fina som helst. Perfekt tidsfördriv under parasollen. Å du är ju så himla händig!

  Ja, du är ju inte bara händig utan duktig på spanska också. Så det är klart att du klarade inskrivningen av sonen till nästa termin.

  Roligt att du också har bra erfarenheter med Amazon. Där är aldrig något tjafs när man har ett klagomål. Vi köper mest böcker och tvättkuddar där. Å då en bok var skadad rejält vid senaste leveransen, var det inget tjafs där heller med att få pengar tillbaka. Bra så! Det lär ju bli lite annorlunda framöver när Brexit väl träder ikraft, men det dröjer ju som tur är ett tag.

  Har du testat Loctite Superglue på dina solglasögon? Annars är det kanske enklare att köpa ett par hos den lokala kinesen;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är lite för glesa för att fungera som grytlappar. Egentligen borde jag virka några för mina ser hemska ut!

   Vi har erfarenheter både som köpare och säljare på Amazon. Att köpa är oftast en smidig upplevelse (har varit med om motsatsen också) men att sälja är total stress! Amazon bestämmer allt och tar dessutom höga avgifter för att att man ska få sälja där. När Amazon sedan dessutom tog upp det vi sålde och började konkurrera med oss då var det bara att lägga ned den biten.

   Tänk på att du även har Amazon inom EU (Frankrike, Spanien, Tyskland och med främst böcker i Holland), kolla priserna för det är inte säkert att det är dyrare.

   Kineserna har solglasögon och de har läsglasögon. Men de har inte solläsglasögon. Däremot kanske de har limmet!

   Radera
 4. En välfylld godispåse, med blandat innehåll. Dina tvättlappar ser sköna ut ... och fina färger!
  Trist med glasögonen, men bra att du får pengarna tillbaka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tvättlapparna är härligt riviga i 100 % återvunnen spansk bomull.

   Ja, jag sitter med mina tejpade ännu. De är ingen höjdare ...

   Radera
 5. Jättefina tvättlappar! Ja, i solen sitter man inte nu... Eller ja, inte vi i alla fall, men många turister grillar sig så mycket dom bara kan. Mina "grilldagar" är över - behöver ju inte bunkra solljus inför en mörk och snöig vinter :-)

  Skönt att inskrivningen är grejad nu då. Duktigt jobbat!

  Dom där glasögonen skulle nog gå att laga med gaffa- eller silvertejp. Men frågan är ifall du skulle se nåt efter det... ;-) Skönt att reklamationen gick smidigt.

  Tack för godiset och ha en skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mest sitter jag under parasollet, ligger ibland och guppar på någon luftmadrass i poolen och sedan kanske en stund för att torka. Men Oftast har jag huvudet och axlarna i skugga. Bara att flytta runt solsängarna!

   Tror tyvärr inte att tejp räcker, skulle behöva borra fast en pinne för att det ska hålla. Tror jag. Mannen min pratade om hot glue och krympplaströr. Vi får se vad vi hittar på!

   Radera
 6. Jag har inte virkat under sommaren för vi har gjort många utflykter. Jätte fina tvättlappar=) Jag ska förtsätta att virka mina väskor och brödkorgar.
  Bra att normaliteten av jäst har återkommit på Lidls hyllor=)
  Ja, du är duktig att ta dig igenom din sons ansökningar inför den kommande skolterminen=)
  Trevlig dag i skuggan!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska nog ta och virka lite tätare så att det kan bli några nya grytlappar också. De jag har ser hemska ut!

   Som sagt, du måste visa lite av dina alster!

   Radera