tisdag 28 juli 2020

Gemsweekly Photochallenge nr 31 - Fluga

Vi låg vid områdets pool där vid radhuset vi bodde i första året i Spanien. Väldigt vackert område med en sagolik utsikt över Medelhavet. Vi njöt av värmen och solen.

Men sedan kom det en fluga. Och en till. Till slut låg man där och viftade hela tiden, de var så jädrans enerverande! Jag har provat att ignorera dem men jag klarar inte av det. Vad i hela friden ska de på mig att göra? Vad är det som attraherar dem så? Kan de inte attraheras av något annat? Som ...ja, vad skulle det vara?

Det där fick mig att fundera så nästa gång vi gick till poolen hade jag med mig lite olika saker för att se vad som skulle kunna locka flugfanskapen. Inget, visade det sig. Varför bry sig om ketchup, olja, korv och allt vad jag nu klickat ut på ett kartongark när det låg härliga inoljade middagar på solsängarna? Det slutade med att vi hade med oss en flugsmacka upp till poolen och den var lite avskräckande, faktiskt. Dessutom var det något att vifta till med utan att få flugsmack på fingrarna.

Nu är jag ju dock inte så lite envis så när vi flyttade till huset vi bor i nu gjorde jag om försöket med att hitta något som lockade dem bort ifrån oss, flugorna var lika många och irriterande här! Vi höll på att bli galna!


Den här gången hällde jag upp olika saker i yoghurtburkar jag sparat och ställde sedan upp dem på bordet på uteplatsen, under parasollet. Kött, olja, ketchup, yoghurt, vin, frukt ... jag minns inte allt vad jag hällde i. Något borde ju attrahera de vidriga bevingade krypen, tänkte jag.


Sedan glömde jag visst bort det och det kom en vindpust ...

Det enda flugorna brydde sig om var mig och svetten jag utsöndrade när jag kämpade med att städa upp efter mig. Allt det andra var totalt ointressant. Så att hitta något som en fluga älskar och som en människa står ut med - det är en nöt jag ännu inte har knäckt.

📷

Detta är min personliga tolkning av Gemsweekly Photochallenge med homonyma ord.
Klicka gärna på länken, där visas de andra deltagarnas tolkning i text och/eller bild av samma ord.
Jag samlar mina bidrag under etikett Gemsweekly Photochallenge

22 kommentarer:

 1. Inget bra slut på det experimentet men det är en bra historia!
  Ha det gott (utan flugor))!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det slutet var inget bra! Som tur är är det (ännu) ganska få flugor i år.

   Radera
 2. Nog för att man vill bli älskad, men inte av flugorna! De är oerhört irriterande. Jag har inte heller hittat något som lockar dem mer än jag. 😧🔫

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag känner inte heller något behov av att bli älskad av flugor.

   Radera
 3. Hahaha! Guuu så jag skrattade! Det är tanken som räknas i det här fallet, absolut:-)
  Ett tips där - sätt dubbelhäftande tejp under burkarna, alternativt självhäftande kardborrband, så är du redo för ett nytt försök. Ett tips till, flugor älskar pizza och risotto, åtminstone de svenska flugorna gör det.
  Visst ja, ställ en sån där flugsamlarmojäng som Ama har bredvid din solsäng.

  Hoppas du är impad nu, av mig alltså och alla (konstruktiva) förslag;-)

  Älskar dina inlägg till Sannas teman. Du hittar alltid en personlig story som har hänt, och det är du tämligen ensam om. Snyggt jobbat:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De där flugsamlarmojängerna, undrar om de funkar dagtid ...

   Får prova med en bit pizza eller risotto när jag har det hemma! Gillar ju att testa. Fast nu är vi ju i Spanien så då ska det väl vara tortilla och paella ...

   Vet att man kan göra egna fällor men ofta så stinker de så fruktansvärt hemskt att det inte går att vara i närheten av dem. Ruttet kött använder man.

   Jag blir jätteglad över att du gillar mina skriverier. Oftast skriver jag det som först ploppar upp, det är väl det som är starkast. Och så är det ju roligt att berätta något!

   Radera
 4. Flugor, alltså insekter, kan jag lätt avstå. Hade svårt att ens här hemma locka hit en levande. Men med envishet fick det. Att få till en på besök. Men jag har bott på landet är där var inte flugor en bristvara.
  Är i övrigt tacksam för att vi inte har dem vare sig här på Söder eller i Torrevieja.
  Du har ju verkligen gjort tappra försök. Men vad jag läst mig till så är det vissa människor som flugor, myggor och andra insekter dras till. Mig gillar dem också. Men det är inte ömsesidigt.
  Kul tolkning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Flugor får gärna hålla sig borta, de kan hålla till vid ladugårdarna ... Fast det är klart, fåglarna skulle väl sakna dem.

   Mygg är inte så attraherade av mig, de här flugorna är någon liten sort som är så himla enerverande! Som tur är har de varit ganska få i år. Ännu i alla fall.

   Radera
 5. Flugor är sååå himla irriterande! Jag tyckte du gjorde ett bra försök, men det enda som brukar hjälpa är flugsmackan. Eller dom där läbbiga tejparna som brukade hänga i stallet.
  Jag önskar att jag var som en av killarna i skid- och båtgänget. När en fluga går omkring på honom säger han alltid:
  - Aaahhh... Jag har en fluga...
  (Utom en gång när den rackaren bet honom ;-) ).

  Snygg tolkning och snyggt försök att göra en utvärdering av fluggodis :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Flugremsor, det är läbbiga saker det! Farmor hade det på landet - hon hade fasen flugfobi! - och jag minns att jag fick den i håret en gång. Det var INTE kul.

   Än har jag inte helt gett upp tanken på en flugfångare. Någon dag!

   Radera
 6. Förstår verkligen din irritation. Jag tillhör också folkgruppen som flygande (och bitande) insekter älskar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mygg gillar inte mig men flugor är inte lika kräsna.

   Radera
 7. Det var en käck tolkning av fluga - att inte ha med någon alls :-)

  SvaraRadera
 8. :) Så många flugor i ditt inlägg - och ändå flugfritt på något vis :D Gillar't!
  SV: Kan önska att vi hade en liite 'gormigare' kultur i det här landet. Det och förståelsen att man kan vara arg på varandra utan att vara fiender.

  SvaraRadera
 9. Haha vilken historia du har verkligen fixat till det, men som sagt vem gillar egentligen flugor dessa irriterande små varelser ( spindlar kanske ;) Hoppas det gick att få bort allt som hamna på marken så du slipper framtida flugor Tack för att du är med och din egen underbara tolkning av veckans ord
  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, spindlar gillar dem, Och fåglar, så klart. Finns nog några växter som gärna smaskar i sig en fluga eller två också ...

   Radera
 10. Bra att du i alla fall försökte att göra något åt flugeländet, även om resultatet inte blev så bra, kanske. Himla irriterande med alla dessa flugor.
  Hoppas ni får en skön helg!

  SvaraRadera
 11. Heisann, kanskje du skal prøve fluesnapperen vi har i Lia. Den gikk de fleste fluene på!Jammen har du vært kreativ! Lykke til med nye forsøk;:OD)

  SvaraRadera