tisdag 3 maj 2016

Feria Internacional de los Pueblos 2016

Folkvimmel
Så var det dags igen, jorden runt matmässigt på fem dagar i Fuengirola - FIP 2016. Åh, så vi har sett fram emot detta! Det var ju så otroligt trevlig förra året.

Sonen var där i fredags med familjen Cuba men vi ville ju också dit så vi tog med oss Fröken Cuba och satte oss i bilen på söndagen. Och det var vi ju inte ensamma om, inte på långa vägar... Det var helt hopplöst att hitta någonstans att ställa bilen, till slut gjorde vi som några andra och ställde bilen snyggt och prydligt på en bit trottoar. Vi blockerade varken trafik eller gående och lite får väl polisen ha överseende med en sådan dag som denna, kan man tycka.

Barnen åkte karuseller och radiobilar, sköt med gevär och drack läsk. Sedan skulle vi äta och siktet var inställt på de brasilianska empanadillas, som små friterade piroger med olika fyllning, som sonen och mannen min drömt om sedan förra året. Men den långa kön och priset (5 € per styck, och de är inte så stora direkt) avskräckte så då gick vi till Colombia i stället. Eller i alla fall deras casita (matstånd, betyder egentligen stuga) som sålde mat som den man äter i Colombia. Vi köpte två empanadas med kött, en arepas de maíz (kaka med krossad majs och ost) samt arepas de pollo (en klämma med kycklinggucka), totalt 10 € och helt OK pris, gott var det. Innan dess hade sonen och Fröken Cuba festat på varsin Hot Dog från det amerikanska ståndet.

Efter nästan tre timmar i den gassande solen och mätta i magen kände vi alla fyra att det räckte så, det var dags att ta sig till bilen (om den nu stod kvar) men först skulle det vara något sött, dvs sockervadd.

Grillad majs, det brukar vara jättegott!
Men vi köpte ingen. Ståndet var fint dock.
Med rosa sockerkladd överallt, blandat med konfettin som några figurer festligt strött ut över de besökande, begav vi oss mot bilen. Och där stod Polizía Local ... De hade inte överseende en dag som denna.

En söt liten bot på 200 € som "endast" blir 100 € om vi betalar in det fort. Vi försökte förklara för polisen att vi stod inte i vägen, det fanns ingenstans att parkera, alla andra ställde sig så här och de har inte bötfällt motorcykeln som stod precis intill och som stod här när vi parkerade! Men så klart, vad hjälper det ... Inte ett förbannat jävla skit, rent ut sagt. ("Is it your moto? Well, why do you ask about it!?") Det tragikomiska är att när mannen min visar sitt residencia-kort för polismannen och säger att "adressen inte längre stämmer då vi har flyttat så vi kommer inte att få några papper hem"  så säger polisen "jamen vad bra för er!"

Öh ... va?!

Vi kom fram till bilen kl 17, boten var utskriven kl 16.50. 10 minuter. Sockervaddens fel, alltså. Det enda positiva jag kan se var att vi kunde räcka långnäsa till bogserbilen som tillkallats för att bogsera bort vår bil. Fast polisen hade ju trots allt en längre näsa med de 100 € vi måste betala.

Summeringen av FIP 2016 ligger på minus och jag är i dag väldigt tveksam till att vi kommer åka på FIP 2017 - även om det var vi som begått felet. Det inser ju vi med men som sagt, vi stod inte i vägen eller utsatte någon för fara där vi stod faktiskt riktigt snyggt parkerade i förhållande till vissa andra. Och det känns som att de som beter sig som svin i trafiken alltid kommer undan medan vi som försöker lösa situationer på bästa sätt är de som alltid åker dit. Det är väl livet, antar jag ...

OK, FIP är väl egentligen trevligt och glatt - men dyrt. För oss blev det bara väldigt dyrt och slutklämmen lade ju verkligen sordin på hela tillställningen.

Oavsett, här kommer det några fler foton från dagen, inte på polisen dock för då hade vi åkt på ännu mer böter! Minst.

Grillning

Konsthantverk
 Han karvade ut ansikten ur olivträdsrötter, riktigt fint!

Finland hävdar tydligen att Jultomten bor hos dem.

I casitan från Tyskland var det mycket liv och rörelse
till spelandet av tyrolermusik.

Mannen min säger nu att det är 1 - 1.

10 kommentarer:

 1. Det låter som en dyr dag. Vilken J***A otur får jag säga. Då undrar jag om det blir Festival 2017 om ni inte liftar med Policia ������

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju ett år dit och man kan tänka om många gånger men just nu tycker mannen min att Näpp! Vi ska inte gå nästa år! Nu förlorar Fuengirola vår lilla intäkt, den gick på böterna i stället.

   Som sagt j-a otur! Och såååå typiskt oss.

   Radera
 2. GAAAHHH!!! Trafikpolis-Ama måste hämta en papperspåse att hyperventilera i innan hon fortsätter att läsa. Återkommer! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så-ja. Så-ja. Djuuupa andetag.

   Bättre nu? Då kanske jag kan få kommentera?

   Radera
 3. Visst är det härligt med såna där matfester! :-)

  Fast mindre härligt med böter... Här i Torrevieja har jag aldrig sett nån fått böter, däremot blir man bortbogserad ifall man står riktigt tokigt till, som utanför garage och så. Men i övrigt kan man parkera i princip hur som helst utan att nån höjer på ögonbrynen. Utom möjligen jag då...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd jag inte tog ett foto! Du hade nog inte ens höjt på ögonbrynen. Inte en ett bryn! Inte om du sett hur snyggt vi stod parkerade. Lovar.

   Radera
 4. F************N också! Jag menar spanjorerna parkerar ju som idioter och får ALDRIG böter. Men Policia Local verkar passa på vid fiestas för att få in lite slantar. Så himla trist och jag förstår är ilska. Synd bara att hela FIP sinkades på detta sätt. Ibland är livet väl orättvist. Men med tanke på den spanska byråkratin så slipper ni kanske boten ändå, då ni flyttat...

  PS. Vet inte om ni testat att åka kommunalt, men väl värd besväret. Å billigt är det också, betydligt billigare än vad er nota blev. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! De parkerar verkligen som nötter! Stannar mitt i gatan! Slår på varningsljusen!

   Visst är kommunalt en möjlighet men det är ändå lite meck med det. En bit att gå och då skulle det bli bilen i alla fall till den parkeringen. Och då tänker man ju som så att då kan man ändå åka hela vägen.

   Pratade med Fru Higueron och de hade också varit där i söndags och hon var lika överraskad som vi över hur mycket folk det var.

   Radera
 5. Nästa år kan ni parkera framför vår grind om ni vill, vi har hyfsat kort promenadavstånd till feriaplatsen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj! Tack! Det kommer ju en i oktober också.... :-)

   Radera