lördag 7 maj 2016

Poolen - akt 15

Den äldre lovade skrattande att komma ihåg att
skära ut hål för jetmunstyckena ...
Reparationsdags! Onsdag - dag 5

Sista dagen, hade Den Äldre sagt i förra veckan. Onsdag skulle det bli klart! Denna dagen, alltså.

Vi vaknade till en dag med varm luft men med molntäcke. Skönt ute men med en lite tryckande känsla som känns i huvudet om man som jag och mannen min har inbyggda barometrar i skallen.

Vår förhoppning var att de skulle hålla sin tidsplan för att under dagen bli klara så att linern hinner torka. Det sägs nämligen att på fredagen skulle det regna och ska så göra i en vecka!

WOW! Poolvatten som en skänk från ovan!

... samt för skimmer och bottenavlopp.
Det är ju lämpligt, så som de har kämpat med det.
Den Äldre hade idag med sig en ny förmåga som jag först tänkte döpa till Butt Crack (det var det första jag såg av honom - varför kan män inte dra upp byxorna!?) men det kan jag ju inte göra så han får kallas för Lila Tröjan.

Den Äldre limmade liner medan Butt... Lila Tröjan skar ut bitar och hantlangade. Mer och mer av poolens väggar täcktes av den mosaikmönstrade duken. Den Äldre tittade lite oroligt upp mot skyn emellanåt, det går nämligen inte att göra arbetet i regn: el och vatten är ju som bekant en mindre bra kombination.

Trots att jag verkligen trodde det så är de ju ändå hantverkare: de blev inte klara i tid utan behöver en dag till. Men bättre att de gör det ordentligt än att de stressar och klantar sig, läckor i poolen har vi fått nog av. Och vi kommer inte bada än på några dagar i alla fall. Förhoppningen stod nu till ett färdigställande under torsdagen så att vädret kunde utnyttjas i stället för vattenslangen.

Det är verligen en lång historia det här! Känner du att du missat något så kan du klicka på etikett Poolen.

8 kommentarer:

 1. "Bara en dag till" är inte ljuv musik i dina öron just nu antar jag. Men, sooner or later så.............

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, men som sagt bättre att de är noga! Men jag tror att även poolgubbarna började tröttna på poolen vi det där laget. :)

   Radera
 2. Din stackare!! Det tar sin lilla tid med arbete av poolen. Du ska se att det blir bra tillslut. Tur ändå att det inte är badväder. Vi har likadant väder som i Malaga. Man får inte klaga blommor och gräs behöver vattnas så då betyder det att vi spara på vattnet. Ha en trevlig lördag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, det här kommer att bi jättebra! Vilken vecka som helst. Helst detta året. :D Skämt å sidor, det närmar sig slutet i alla fall.

   Tror jag.

   Radera
 3. Hahaha! Hoppas det hinner klart innan vädret slår om. Å en sak jag tänkte på - att klistra fast dessa fejkade mosaikplattor och passa mönster är ju helt omöjligt. Tänk dig att du tittar på mönstret hela dan. För mig är det helt klart migränvarning.

  Ser fram emot nästa akt. Undrar vad du kommer att blogga om när poolen är klar;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer att sitta här och inte fatta någonting! Vad ska jag göra nu... ? Fota en badanka som guppar i poolen, liksom? Så här ser den ut från det här hållet, så här i solsken, så här i ännu mer sol ...

   Just, ja! Måste köpa en badanka!

   Radera
  2. Appropå mönster: jag hör att du har aldrig sytt ihop två spetstyger med varandra. Det har jag och det är fullt möjligt att med tid, uthållighet, vilja och envishet få till det riktigt snyggt. Jag blev i alla fall nöjd med min brudklänning. :D

   Så där ja. Nu kan ni få komma och gnälla om mönsterpassning om ni vill.

   Radera
 4. Färdigställande under torsdagen? Idag är det söndag... Finns många inlägg kvar att dra ur den här poolhistorien :-D

  SvaraRadera