torsdag 26 maj 2016

Kattdomesticering - del 2

Dagen efter tog jag detta kortet, då var solen redan bakom berget.
Jag tittar ut över kanten, ned i den obebodda trädgården nedanför oss.

Åhhhh...!

Fyra små kattungar leker i solskenet medan Kattfröken håller koll. Och de är så söta. Så fina. Så roliga. Så ... plockbara! De är helt klart kring 10 veckor, springer och biter syskonen i svansen medan mamma Kattfröken (borde väl numer kallas för Kattfrun) säger till dem att inte gå för långt.

En är randig i svart och grått.
En är vit med röd svans, fläckiga baktassar och fina färger på huvudet.
En är vit och svart.
Och den sista ser ut som sin mamma, vackert sköldpaddsfärgad med vit bakgrund och stora fläckar i rött och svart. Lika skygg också, och håller mer till bland buskarna än med syskonen.

Jag måste ladda kamerans batteri så att jag kan ta ett foto på dem, med den bättre zoomen!

Intill sitter Alin, den nyfikne kissen, som säkert är onkel, bror eller pappa till den urgulliga lilla samlingen. Han håller koll på dem han med, biter till dem i nacken om de gör dumheter. Han ser att jag står där och iakttar men han verkar ha insett att jag inte är en fara, han bara tittar och kisar med ögonen. Så som katter gör när de är välvilligt inställda.

Bara två meter ifrån mig ligger hankatten som är väldigt lik Alin men saknar de djupare röda tonerna så han heter numer det mycket smickrande namnet Blekfisen. Han ligger där i en solstrimma och kisar mot mig, har det bra och rör sig inte en fena. Jag vet dock att skulle jag röra mig hastigt eller höja rösten blir det andra bullar. Då säger det svisch-svisch och inte en katt kommer att synas.

- Hej kisse, säger jag mjukt och Blekfisen kisar mot mig.

Jag backar sakta och mjukt därifrån. Åh, jag skulle vilja hoppa ned och gulla med dem.
Och ta med en hem. Eller två.

12 kommentarer:

 1. Det är farligt frestande att umgås med kattungar eller valpar. Den saken är säker :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen du förstår... Det är verklign inte lätt alla gånger! Och för att göra det värre har ju sonens kompis Fröken Cuba fått en hhundvalp på ca 2 månader så han tycker livet är väldigt orättvist just nu. Här i solen. Intill havet. Med poolen intill. Två veckor till sommarlovet. Stackars liten ....

   Radera
 2. Hejsan! har precis hittat hit och "bläddrat lite" och läst några av dina trevliga inlägg. Återkommer helt säkert!
  /Marina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen! Och varmt välkommen tillbaka!

   Radera
 3. Sötnosar!
  Blekfisen? Stackars katt. Señor Blekfisen går bara inte.
  Katter är härligt sällskap. Apropå det så har Sigge varit ute med mig och klippt gräset idag.
  Hoppa ner bara. Nån följer säkert med hem.

  SvaraRadera
 4. Är ingen fan av katter, men även jag tycker att kattungar är söta. Om de inte tillhör någon är det ju bara gå ned och ta en eller två...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Misstänker att kattmamman skulle ha en del synpunkter. Men de ska ju tas om hand om också...

   Radera
 5. Åååhhh vad söta! Älskar katter, skulle till och med kunna tapa en tapa åt dom ;-) (Ja, jag älskar hundar med, även om jag inte tapar tapas till dom ;-) )

  Men visst är du lite gammaldags? Vet du inte att man inte måste vara gift för att få barn? :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag funderade igår (el i förrgår var det nog, igår blev det spansk tortilla) på att slänga en bit kött igår innan den grillades. Köttet, alltså.

   Fast blir man inte per automatik fru om man får barn? Alltså, jag vet ju att det egentligen inte är så men ... "Där går fröken Nilsson med sina två små fröknar?" Nä. Vad kallas en mamma som inte är gift?

   Och nej, vill inte höra en massa dumheteer nu! Ajabaja!

   Radera
  2. Hej du blir inte per automatik fru du blir mamma fru om du gifter dig .Vist är dom söta när dom är små .Som pappan sa till sin lilla son Du äter som en gris o vet vad det är sonen tänkte en stund och svarade jo det är det stora svinets lilla son erkki

   Radera
  3. Åh, de är söta när de är stora också! Katterna, alltså.
   :D

   Radera