Känner mig rätt nöjd! Jag gjorde det trots min förbenade axel som vägrar ge med sig. Kul med de positiva kommentarerna, stod och njöt av dem när jag diskade och så slog det mig en sak. Mjöl fungerar ganska annorlunda med jäst mot med bakpulver.
Jaha ja. Jag har alltså bara gjort halva jobbet ...
Den här var ju kul. Och avlång. Bild lånad från emp-shop.com |
Jag måste köpa fler sockerkaksformar, alltså! Två avlånga blir nog bra, då kan jag ha dem om jag bakar bröd också. Samt att två får plats samtidigt i ugnen. Eller ska man ta tre ...? Måste kanske kolla ugnsbredden först.
Men först tror jag nog att vi ska smälta dessa bullar först. Jag ber att få återkomma med bakpulverbakningen.
Spännande fortsättning alltså! Men kom ihåg mitt tips - ingen olja i bakpulvret... ;-)
SvaraRaderaHaha! Trodde väl ALDRIG att jag skulle kunna komma med tips när det gäller bakning :-D
Det där blir jag ju väldigt nyfiken på att prova! Har en massa olja som inte lämpar sig för bättre än som smörjmedel av gångjärn. Funkar det med olivolja? Extra Virgin?
RaderaNu är jag ju ingen expert, även om man kanske kan tro det, men jag tror nog att vilken olja som helst går bra.
RaderaLycka till! :-)
Alla kan vi fastna i djuplodande funderingar.
SvaraRaderaÄr det en ny långkörare på gång tro?
Nä, det tror jag inte. Ingen fara.
RaderaSåvida inte någon kommer på andra vettiga sätt att testa mjölet på. :D
Du borde kanske testa att det verkligen är rent mjöl i påsen? ;-)
RaderaJag får väl erkänna att just att undersöka olika mjölsorter är inget jag skulle komma på...
SvaraRaderaNä... Kanske inte det första man tänker på. :D Men som sagt, jag hörde redan innan vi flyttade att det spanska mjölet betedde sig "konstigt" och jag som gillar att baka blev ju lite orolig, konfunderad och nyfiken.
RaderaHahaha! Då ser jag med glädje fram emot ytterligare ett vetenskapligt test då. Nästa projekt kan ju bli bröd - typ surdegsbröd alltså;-)
SvaraRaderaNjae... Mannen min suckade väldigt när han läste det här inlägget! Vi får väl se vad jag hittar på och vad familjen står ut med. Det är ju så jobbigt att äta sockerkaka. :D
RaderaHej har du provat att göra sockerkaka hälften potatis mjöl hälften vetemjöl blir mer porösare erkki
SvaraRaderaDet brukar man ha i tårtbotten.
RaderaPotatismjöl, det finns dessutom knappt i Spanien:
http://solsomsol.blogspot.com.es/2015/04/pa-tork.html
hej jag vet att det är svårt att få tag på potatismjöl .Jag tänkte att då har du något att göra för det kan man göra själv erkki
RaderaSå bra att det funkade bra! :)
SvaraRaderaTänk om man skulle ta ut en påse ur frysen... Härligt att ha dem där!
Radera