lördag 28 maj 2016

3D-föremål och dess orsak

Rostning pågår.
Jag tittar ut genom köksdörren och ser det som jag nyss ställt ut. Det ser ut som ett konstverk, kanske som något på CAC i Málaga, det moderna museet, tänker jag när jag ser skuggorna spela.
- Jag hatar CAC! sa Fröken Cuba i onsdags. Jag tänker inte gå i morgon!
- Jag vill inte heller, sa sonen där i baksätet i bilen hem.
- Om vi gör så vi kommer sent så missar vi bussen och då slipper vi! kläcker den lilla kvicka fröken ur sig.
- Fast då kommer jag att köra er dit själv för jag skulle vilja åka dit! svarar jag.

De var i alla fall på CAC och tyckte det var urtråkigt att lyssna på en tant som pratade på spanska i 20 minuter vid varje föremål. Sonen förstod något ord här och där. Superbra att de får träna spanska men de bör kanske vara lite mer motiverade.
- Vad såg ni då? frågade jag sonen på torsdagseftermiddagen.
- Tavlor på nakna kvinnor och ... saker i 3D ...
- 3D?
- Ja, sådant man kan se runt.
- Öh... Vad menar du? Skulpturer?! frågade jag och mannen min.
- Ja, just det ja.

Herrejisses ... Datorbarn.

Men åter till mitt 3D-föremål där på uteplatsen. Varför står där på en kartongbit en konservburk med en sten på?

Jo, jag halvhörde sonen vakna till liv mitt i min lördagsmorgonslummer och jag undrade vad han höll på med. Till sist kom han tassande till mig.
- Mamma ..., viskar han lite försiktigt. Jag tror det ligger en kackerlacka på golvet utanför mitt rum.

Inte så jag gillar att bli väckt. Från 0 till 100 på två sekunder. Och jodå, det var en kacklis som låg där och spärrade vägen. Den rörde sig inte. Var den död?

Jag hade som tur var den där konservburken på mitt kontor (urdiskad, skulle göra ett pennställ av den - inte längre) så jag kunde fånga upp äcklet med hjälp av kartongbiten (som skulle bli ett skolbokomslag - inte längre). UT! En väldigt hastig blick informerade om att den för stunden inte var död men jag hoppas att sprayen för ändamålet har tagit hand om den saken nu.

Just nu står den där ute. Får slänga allt sedan i en påse när jag ändå ska slänga de andra soporna.

Men blicken irrar nu hela tiden. Mannen min tyckte att något kröp i ilfart över golvet. Nä, falskalarm. Städas ska det göras (inte vad jag hade tänkt göra i dag egentligen) men jag hoppas och tror att det där var en flygare och jag har hört att någon gång om året får man in dem utan att det för den skull är invasion/infestation.

Fröken Cuba fick sig en tillsägning för att hon proklamerat högt och ljudligt att hon hatar CAC, jag (och faktiskt även min duktige son!) sa till henne att det är inget man hatar, möjligen avskyr. Men kackerlackor, de är nästan värda snäppet över avsky.

Avskyvärda kryp!

16 kommentarer:

 1. Glääää!!! Gillar inte kackisar. Inte alls... Jag tror att vi har haft två inne i lägenheten (möjligen tre?) genom alla år. Med en mycket stor olustkänsla och äckel minns jag den första.
  Den satt högt uppe på väggen i vardagsrummet. Jag skrek (VRÅLADE) till Anders och han kom och skulle ta väck den jäveln. När han närmade sig släppte den taget och ramlade ner i en sladdhärva bakom TV-hyllan. Jag backade snabbt några meter och tittade mot platsen där den hade landat. Och då - splasch! Den var död. Ihjältrampad av undertecknad - barfota! Mina röstresurser nådde oanade höjder just då. FY VAD ÄCKLIGT!!! Dom är verkligen snabba dom små äcklen...

  Haha! Tror jag måste gå och tvätta fötterna igen. Det var trots allt bara en sisådär 8 år sen... :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får gåshud över hela kroppen av äckel! Det måste vara precis i det där stampögonblicket som man tänker "J-a reflexer! VARFÖR gjorde jag nu sådär!".

   Nästan så jag fick lusta tt tvätta fötterna på mig nu!

   Jag var precis uppe vid soporna med äcklet i en påse. Mannen min skrattade högt åt mig när jag utan att vidröra mer än möjligt föste in allt (utom stenen) i en påse och knöt ihop med dubbla knutar. Yick!

   Radera
 2. Ja usch ja! Här har vi bush roaches, små och stora söta varianter som bor ute i träden och kommer in ibland. Jag tog en för 5 minuter sedan, men de är både långsamma och går inte på maten, utan irrar bara omkring här inne dit de kommer av misstad. Men det är ju inte så att jag gillar att ha dom inne ändå....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kryp i främmande länder... Isch! Var glad för att de är längsamma, de här är så förbannat snabba!

   Vidriga kryp!

   Radera
 3. Från CAC till kackerlackor. Jag gillar när det är spännvidd i inläggen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Det är först nu som jag ser ordvitsen i mitt inlägg! Den har jag helt missat, måste vara mer kackerlacksstressad än jag trott!

   Men jag är rätt nöjd med hur jag fick ihop det, två så olika händelser. :D

   Radera
 4. Kackerlackor är det värsta jag vet, värre än småkryp till och med. Å japp, jag hatar dom.
  Minns flera möten med dessa äckel både på hotell i Florida, på Teneriffa och Gran Canaria. Att se dom på gatan är väl okej, men att öppna en kökslucka och mötas av en flygande kackerlacka fick mig att skrika hysteriskt i många minuter kan jag säga.
  Sedan har jag haft "förmånen" att bevittna hur hundratals pyttesmå myror (av spansk ursprung) åt upp en kackerlacka. Ingen rolig syn det heller, men den fick vad den förtjänade...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland känner man sig lite extra djävlig och njuter av eller i alla fall tycker att det är helt OK att hornen växer och vässas.

   Myror är jag inte heller något dyrkare av emn de är inte äckliga och de håller rent om sig (och oss). Kacklisarna däremot ... FYYYY!

   Radera
 5. En fråga med anledning av inlägget med de kalasande myrorna. I Sverige kan man ju anta att om man har myror har man inte orm på tomten. Om man har myror i Spanien minimerar det då risken att man har kackerlackor i sin närhet? LenaJ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har jag aldrig hört om ormar och myror! Jag kollade runt som hastigast och det råder lite delade meningar om det. I Sverige hade vi väldigt mycket myror vid komposten och under gäststugan fem meter bort fanns det huggorm några gånger. Så jag vet inte hur det är med den saken.

   Och de där äckliga kackerlackorna struntar nog i myrorna, de är aktiva på olika tider av dygnet dessutom. Men om så vore: hellre myror än kackerlackor!

   Fast jag tror inte att jag upphör med min myrbekämpning i första taget. Jag vill inte vara den som varken bekräftar eller avvisar tanken.

   Radera
 6. Kackelackor tycker jag att ma ser färre och färre av nuförtiden, som tur är.
  HÄrlig 3D historia!
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de är roliga de där ungarna! Det ploppar ur mycket tankeväckade på olika sätt. Synd att man glömmer bort det så fort.

   Radera
 7. Jag såg årets första äckelpäckel i går, en liten rackare som sprang förbi Disa på rampen på lekplatsen. Den andra ungen blev rädd, D märkte det inte, inte ens min och Jesús reaktion som tur var. Jag drömde obehagligt om kackerlackor på natten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag vet att ni har en "trevlig" relation till kackerlackor och den där mannen. :D

   Radera
 8. 3 D-kommentaren var väldigt rolig :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi fick verkligen tännka till där några gånger. Hade de datorer där? Jag vet ju inte, jag har inte besökt museet.

   Det kommer så mycket lustigheter ur den där munnen! Den här gången kom jag ihåg det, ofta så åker det liksom bara rakt igenom trots tt man försöker lägga det på minnet. Den där berömda teflonen, antar jag.

   Radera