söndag 29 maj 2016

Skyltsöndag nr 14 - Citat

Om man ska skylta så kan man även skylta över att man är en viss typ av människa eller skylta med att man vill få ut ett budskap. Det är inte alltid så lätt att förstå andras budskap men de kan ändå underhålla.


Den här bilden är ganska stor så ni ska kunna se vad där står.
Av text och registreringsskylt att döma så är det en engelsman som helt har tappat greppet eller helt greppat sin religion! Vet inte riktigt om det egentligen är någon skillnad när det ser ut så där. Undrar dessutom om han inte hittade en växt med taggiga blad och en tändsticka.

Bilen är i alla fall nedlusad med hjärtan, blommor och bibelcitat och "Jesus loves you" osv. Eller varför inte "If your god is dead, try ours"? Nej tack, inget för mig men den som känner sig manad eller nyfiken kan säkert uppsöka denna boning, den brukar stå parkerad på feriaplatsen i Fuengirola.

Där hittar man numer även denna boning av en mer litterär sort. Nästan så jag blir nyfiken. Är det bokbussen? Men mannen som brukar sitta utanför ser inte ut som en bibliotekarie direkt, ser mer ut som att han har fått låna några taggiga blad av engelsmannen. Han har i alla fall smyckat sitt fordon med en massa citat och aforismer:La vida es una aventura: ¡vivela!
Livet är ett äventyr: lev det!


Inne i Svenska Skolan i Fuengirola har de hängt upp en radda med skyltar också. Det är den sk Trygghetsgruppen som satt upp en massa "stressa inte"-lappar och lagt ut tidningar på bordet i form av Svensk Damtidning, Veckorevyn och Hänt i Veckan. Visst är det bra om man inte stressar men jag blir stressad av att den där gruppen gör ett lamt arbete samt lägger ut skräp. Lägg dit några bra böcker i stället!

Fick stressfota för det var en massa ungar på väg ned och jag ville inte ha dem med på bild.


Det var det från mig efter ytterligare en vecka mellan hem och skola. Jag måste nog ut mer och fylla på mitt skyltförråd.

~ ~

Vill du se fler skyltar och annonser kan du klicka på etikett Underhållande här i bloggen.
Och glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

8 kommentarer:

 1. Trygghetsgruppens "stressainte-lappar" upplever jag som enbart stressande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ligger något i det.
   "Jag ska inte stressa-jag ska inte stressa-jag ska inte stressa!"

   Radera
 2. Hmmm... Dom där taggiga bladen låter intressanta? Man verkar bli väldigt... kreativ av dom. :-D

  SvaraRadera
 3. Alltså ärligt talat så gillar jag bilarnas "skyltning". Är lika "oreligös" som du, men gillar om man går loss på - i det här fallet - relativt gamla skrothögar och gör nå't kreativt när rosten börjar visa sig. Tror att båda ägarna hade himla roligt när de började "klottra" på sina vans - oavsett budskap alltså.

  Skyltarna i skolan däremot är så himla dåliga. Ja, inte att du visar dom, utan att flumma till det på det sättet. Larvigt om du frågar mig, vilket du ju såklart gör;-) Sådana vimplar har precis motsatt effekt på mig. Så typiskt svenskt kanske, vet inte.

  Å att lägga ut Svensk Damtidning, Veckorevyn och Hänt i Veckan i en skola - ja, det kan man ju också ha synpunkter på. När jag ser namnen på tidskrifterna tänker jag helt klart bara på läkar- och tandläkarmottagningar. Å inte ens då plockar jag upp dom - tidningarna alltså.

  Som du förstår (efter min långa kommentar) så gillar jag ditt bidrag till Skyltsöndag skarpt! Tusen tack för det och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar också att de gjort något kul med bilarna. Jag ville ju måa en röd blomma på vår nya bil men jag fick inte ...

   Den där sk Trygghetsgruppen har jag en del att tycka om men det lämpar sig inte riktigt i det här sammanhanget.

   Och de där tidningarna! OK om man läser vettiga böcker också men kunde de inte ha lagt till några bra klassiker också? Vet att det står en hel del av dem där i skolans bibliotek som det bara är att låna ifrån.

   Visa dem!

   Radera
 4. Det må jag säga en riktigt flower power bil. Man undrar vad för konstig reklam de gör för. Den andra bilen var i min stil. Jag skulle dock inte vilja smycka ut min bil på det viset. Budskapet dvs var hellre i min stil!! Dessutom böcker är bra mycket bättre reklam än Veckorevyn tidnings reklam. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag kopplar inte heller riktigt med flowwer-power och religion. Men om han gör det i sitt huvud så...

   De där tramsiga lapparna och tidningarna var bortplockade på måndagen sedan.

   Radera