tisdag 24 maj 2016

Poolen - akt 20

Vad det regnade då för någon vecka sedan! Jisses, så det regande! Jag stod där i köksdörren och såg vattennivån höja sig, den var på väg att nå upp över skimmern! Men med en centimeter till godo kom solen fram! Puh, det hade ju känts lite lagom lustigt att behöva börja med att tömma poolen precis när man har fyllt på den.

Men bäst av allt: ¡No fugos! Inga läckor!

ÄNTLIGEN! 

Med fetstil, versaler och största typsnittet!

Och i torsdags när det var 31 grader i luften och 24 i vattnet så var det premiärbad! Jag var först i. Sonen var lite sur på det men vaddå! Det är jag som har slitit så med den och grejjat.

Och åh så härligt det var! Det luktade rent av klor och nytt av plastlinern. Och vattnet räcker mig nu nästan till hakan. Det är bra!

Jag kom på att jag måste ju få visa före och efter! Om det är någon som har missat, menar jag.


Lite olika vinklar, det skiljer ca en månad tidsmässigt på året och några timmar på dygnet så ljuset är inte detsamma. Men visst strålar poolen på ett annat sätt nu!

I dag kom även vattenräkningen. Eftersom vi varit så jätteduktiga på att spara in vatten överlag så blev den inte så hemsk, Med ca 36 kubik vatten i poolen och 18 i hushållet under tre månader så kostade det totalt 99 €. Familjen har fått en stor eloge för de varit så duktiga med att hushålla med vattnet!

Och badat har vi så klart gjort! Massor! I dag var det 25 i vattnet och ca 27 i luften med en tunn dimslöja i himlen. Och jag kan bara upprepa

ÄNTLIGEN!

19 kommentarer:

 1. WOW! Klart man ser skillnaden mellan före och efter! Solklart om man säger så!

  Å 99 Euro i vattenkostnader för tre månader är ju ingenting tycker jag. Vatten verkar vara billigt i Spanien medan el är dyrast i hela EU läste jag häromdagen.

  Men, men - NJUT för fullt nu:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fyndigt där!

   Jag har ingen aning om vad vatten kostar per kubik i Sverige. Här betalar man även för hur stort rör man har och så är det dyrare ju mer man gör av med osv. Så snittpriset per kubik här ligger väl kring 2 €, lägre om man gör av med mindre och följdaktligen högre om man gör av med mer.

   Radera
  2. Skulle ju skriva att elräkningen kom ju som ett brev på posten. Ja, det gjordet det ju. :D

   205 kWh och för det drar de 56.86 € från kontot. Då har betalar vi för en potens på 6,6 kW (ju högre, dyrare men med lägre så börjar proppar gå).

   Radera
 2. Åh, så härligt - den vyn! Poolen kommer gå varm i sommar, det är ju ett som är säkert. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är definitivt säkert!

   Och utsikten är underbar. Ska jag gnälla så hade det gärna fått ligga liiite närmare havet så man ser vågorna. Det gjorde vi när vi bodde i radhuset och jag saknar faktiskt det. Fast man ska väl kanske inte gnälla ...?

   Radera
 3. Poolen och himlen strålar ikapp på "Efterbilden". Belöna dig nu rikligt för att du slitit och grejjat.

  SvaraRadera
 4. GRATTIS!!! Och även om jag känner lite vemod att poolhistorien är över, så hoppas jag innerligt och från djupet av mitt hjärta att det inte kommer nån uppföljare!

  Bada på nu och njuuuut! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det här vill vi inte ha en akt 21 på!

   Positivt tänkande: det är Spanien - det finns alltid något att skriva om! :D

   Tänk om man skulle ta sig ett njutningsfullt dopp nu! Bara just därför att!

   Radera
 5. Så nu ska poolen var klar!! Vad skönt för er!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jätteskönt! Nu ska jag gå och ta mig ett dopp, torka lite i solen och sedan hämta sonen. Det första han kommer göra när han kommer hem är att kasta sig i poolen.

   Ha en fin dag du med!

   Radera
 6. Härligt att poolen är redo för den heta sommaren i Andalusien. Vi har en gemensam pool på området, vägg i vägg och det duger bra. Bada nu utav...
  Duktigt jobbat att spara in på vattenkonsumtionen. Ha det bra����

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, här ska det badas utav... Det är så skönt att ha egen, man kan plaska när man vill!

   Radera
 7. Så underbart! Och vilken utsikt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, utsikten är fin! Men i radhuset var den ännu finare... Men i radhuset hade vi inte en egen pool och den är guld värd. Radhuset hade dock en oerhört fin gemensam pool men det ar ju svårt att veta om det skulle vara fullt eller om vi skulle vara själva.

   Radera
 8. Vad härligt! Ser underbart ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jätteskönt! Men de senaste dagarna har det inte varit särskilt lockande. Här är det blåsigt, molning och inte alls särskilt skönt just nu trots att termometern visar på 27 grader. Men det vänder nog. Brukar väl göra det här, va?

   Radera
 9. Nu får du fortsätta med någon annan serie på temat pool. Typ dagens "simhopp" eller något sånt skoj! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Den var ju bra!

   Men eftersom vi infört hoppförbud (den är så himla liten och jag är fullständigt livrädd för de hårda och vassa kanterna) så får det väl bli typ Dagen Anka eller Veckans Plask!

   Det är lustigt det här!
   Jag trodde jag höll på att trötta ihjöl er alla med vår förbenade pool, mannen min gnällde och tyckte att jag borde ge mig, jag hade kunnat skriva allt i ETT inlägg. Och nu är ni faktiskt flera som uttryckt saknad eller annat positivt till min följetong.

   Hmmm... kanske sonen ska få leka med lite vassa snäckor i poolen ändå... ? :D

   Radera