fredag 13 maj 2016

Den fd kullen

För någraa dagar sedan åkte mannen min och jag av någon orsak förbi radhuset där vi bodde innan. När vi rundade kröken och där den sagolika utsikten över Medelhavet breder ut sig så bromsade mannen min in bilen.
- Åh helvete!

Jag skrev tidigare om att under det år vi bodde där så påbörjades det ett bygge på kullen snett framför oss. Bygget var en av de bidragande orsakerna till varför vi flyttade därifrån, snabbast möjligt.

Så här såg det alltså ut innan de började, när vi flyttade dit i september 2014:

September 2014, taget från radhuset

Maj 2015, taget från radhuset

Oktober 2015, taget från vägen vid radhuset

Maj 2016, taget från vägen vid radhuset

Vinkeln från bilen är ju helt annorlunda och så är de olika zoomade så det kan ju vara lite svårt att se och få ett bra grepp om vad som visas på biderna. Men håll koll på de stackars radhusen nedanför kullen, ha dem som referenspunkt.

Antonio, han som vi hyrde av, han var ju inte alls orolig för det där; det skulle inte störa utsikten eller så, sa han. Jag undrar om han fortfarande tycker det. Om man tittar på de första två bilderna så ser man en krok ut i havet. Det är hamnen i Fuengirola. Det ligger numer bakom det hus som byggts upp till vänster i bild.

Och vi är bara såååå glada att vi inte längre bor där!

18 kommentarer:

 1. Nu är jag ju i och för sig väldigt förtjust i byggkranar, men alla nybyggen är jag betydligt mindre förtjust i. Förstår att du är glad att ni bytte hus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan ju vara kul att ibland se dem svänga förbi. Men tänk dig pålandet. Bankandet, Lastbilar. Damm...

   Radera
 2. Jag förstår din mans reaktion: "Åh helvete!" Glädje och sorg kan ibland uppstå av samma orsak. Beroende på vem man är och var man befinner sig förstås.
  Jag kom osökt att tänka på filmen"The Englishman who went up a hill but came down a mountain" Inte helt adekvat i sammanhanget kanske, men ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det var ju en trevlig film, rätt rolig. Fast där fyllde de på kullen, här tar de bort den.

   Madre mía!

   Radera
 3. Jag har alltid tyckt synd om dom som får sin utsikt förstörd av nybyggen. Finns många exempel på det här. Själva har vi just ingen utsikt att tala om, så den kan dom inte fördärva. Himla bra, ju! Haha!
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De kan alltid måla väggen framför er i någon kolör som inte är den mest lämpade. De kan ju dessutom dra en massa kablar... :D

   Radera
 4. Trist när man får utsikten förstörd! I mitt gamla arbetsrum hade jag fantastisk utsikt över Stockholm från 10:e våningen. Sedan kom det upp ett hus framför och jag såg ingenting annat än en vägg... :(

  SvaraRadera
 5. Så tråkigt att det byggs så mycket. Jag tror att ni gjorde rätt val att flytta. Ha en trevlig Pingst, Emma����

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, oj vad vi gjorde rätt val! Det var inte bara byggandet som störde.

   Ha en riktigt trevlig helg! Kram

   Radera
 6. Ja, det är svårt det där med utsikter.Man har ingen garanti om man inte äger marken.
  Å andra sidan behöver det byggas för att få en bättring i den spanska ekonomin. Tänk så många som blev arbetslösa när byggandet slutade och hur dessa familjer drabbades.
  Så det är inte lätt.
  Jag förstår att ni är glada att ni flyttat!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag tänker att kan de inte fortsätta på det som är halvfärdigt och övergivet? Istället för att ta bort ett grönområde? Det finns många många påbörjade betonghistorier som bara står där och ser otroligt fula ut. Antagligen skulle man behöva riva ned det och börja om från början och då kostar rivningen för mycket.

   Radera
 7. Jag förstår att ni är glada över flytten! Vi äger en lägenhet i Almunecar och valde en direkt vid havet, så utsikten aldrig kan byggas för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh! Där är det fint!

   Hade det inte varit för sonen och vi ville han skulle gå i en svenskspråkig skola så hade vi nog tittat åt Nerja-hållet.

   Radera
 8. Fasen också. Där försvann min kommentar. Klumpfinger! Eller förresten - DUMMA dator! ;-)

  SvaraRadera
 9. Prövar igen, med staaadiga fingrar...

  Gillar sonens ordsvängningar :-D

  I Sverige har vi ju ett utomordentligt fint vatten att blanda ut koncentrat med. I Spanien är det inte riktigt samma sak. Förstod aldrig att man ville bära hem färdigspädda drycker i Sverige. Och särskilt svårt har jag att förstå att man där bär hem flaskvatten... Om det inte är kolsyrat eller smaksatt då.

  SvaraRadera
 10. HAHA! Nu ser jag att mina kommentarer har hamnat på fel inlägg :-D
  DUMMA DUMMA DUMMA dator!!!

  För inte har väl klumpfingret varit framme? ;-)

  SvaraRadera