fredag 10 juni 2016

En hett efterlängtad dag!

SKOLAVSLUTNING!

Så vi har längtat efter den! Det är många som har längtat lite extra efter den för det har varit lite rörigt på Svenska Skolan i Fuengirola i vår. Så pass att vi nu tackat av rektor, föreningschef och biträdande rektor. Vakanserna ska vara tillsatta och vi hoppas nu att det kommer att funka som det ska, som det var tänkt.

Men nog om det!

I den varma gymnastiksalen/aulan samlades vi. Lärare framträdde och alla elever sjöng och spelade, det finns några elever i skolan som är riktigt begåvade! Och SWEA Marbella, representerat av svenska skådespelerskan Mi Ridell (tror hon har barn på skolan), delade ut ett stipendium till skolan på 1000 € till skolans bibliotek så mer och nya böcker kan köpas in. Underbart! Och efter Den blomstertid nu kommer var det fika i matsalen och sedan slut.

ÄNTLIGEN! 

Nu slipper vi ställa väckarkockan, tjata på sänggående en speciell tid, stämma av med Familjen Cuba vem som kör (Tar ni morgonen så tar vi eftermiddagen, OK?) och hålla koll på att ryggsäcken packas och töms. Ända fram till september!


Nu är det BAD som gäller! Och dagen till ära visade vår väderstation det hittills varmaste: 36 grader i skuggan. Så sonen och jag var nere och köpte småplock till middag (korvar, skinkor, ostar, bröd, grönsaker, gazpacho och salmorejo), gott att dricka och glass i många lass.


ÄNTLIGEN!

12 kommentarer:

 1. 36 grader - OMG! Hoppas aulan hade A/C. Å vilket långt sommarlov Spanien har! Skönt även för alla föräldrar som kan få många sovmorgonar - ja, åtminstone dom som inte jobbar.

  Du kan vara glad och tacksam att du bor där du bor. Här var det 11 grader med regnstänk och blåsigt idag. Inte ett dugg roligt att ha skolavslutning i det vädret. Men på flaken hade alla roligt ändå - väl påpälsade förstås;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh fy! Pratade me Herr Torreblanca som kom ned sent i går kväll. Han sa att det i Sthlm var 8 grader och regnade horisontellt, nästan som is!

   Stackars dem som tar studenten i det vädret!

   Skolorna slutar samtidigt som i Sverige men startar senare pga värmen. De har å andra sidan inget höstlov. Det räknas lite här och där, svenska ledigheter och spanska högtider. Men antalet timmar är i slutänden lika under ett läsår oavsett land.

   A/C finns men räcker inte hela vägen. Vattenflaska med is har jag alltid och min solfjäder är numer alltid med i handväskan. Med den klarar man sig ganska bra, faktiskt.

   Radera
  2. Vi satt dock och tittade på en pappa framför oss. Han hade en blå skjorta, antagligen i ngt syntetmaterial. Den blev mörkare och mörkare under den timme vi satt där. Han kunde nog vrida ur den sedan.

   Note to self: inte syntet i värmen!

   Radera
 2. Vilken härlig skolavslutningsdag!
  I spanska skolorna har de fortfarande en och en halv vecka kvar till det efterlängtade lovet.
  Jag och Disa ska vara i Fuengirola nästa helg. Har du tid/lust att ses för en fika eller så?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vore jättekul att träffas! Har du kvar mitt mobilnummer? Jag har dig på WhatsApp.

   Radera
 3. Du får det verkligen att låta som att det är ett långt härligt SOMMARLOV som väntar. Inte så konstigt kanske för det är det väl oxå.

  Härligt att börja sommarlovet med småplocksmiddag, godricka och glass.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bästa sättet att börja hela den långa härligheten!

   Radera
 4. Åh vad härligt! Ja, utom dom 36 graderna då, det är för varmt för mig. Men så har jag ingen pool heller... ;-) Vad bra att den blev klar i rättan tid trots allt :-)

  PS: Trots att jag tål värme så dåligt så kuskade vi runt i Extremadura ifjol somras. 40 - 45 grader. En kypare på en restaurang i Zafra förbarmade sig över mig och gav mig en solfjäder. Börjar bli hög tid att leta fram den nu... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, solfjädern är med i handväskan nu!

   Med poolen bllir livet i hättan uthärdligt. Så hiskeligt varmt känns det inte men det kan ju också bero på vad man gör. Läsa och bada kräver ju inte så mycket. :D

   Radera
 5. Så mysigt med en "svensk" skolavslutning, det är något visst med den, det där hoppet om ledighet, bad och lite värme. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är lite nostalgiskt med skolavslutningar! Den känslan man hade själv som liten med hela sommarlovet framför sig, den finns åter där.

   Radera