Som tur var blev det inga 39,3 grader i skuggan, det blev endast dryga 37!
Och vad hittar man på då? Jo, man sätter igång en ny brödomgång! Det jäste ju så bra i värmen dagen innan!
Ja, jisses så det jäste även denna dag!
Den här gången strödde jag på havssalt på en av limporna och hackade ned gröna oliver och soltorkade tomater i en annan. Den tredje lät jag vara naturell, den blir god att rosta till frukosten dagen efter! Det här brödet är verkligen supergott men det håller sig inte så länge så då får man "skrämma upp det lite" (en på jobbet för många herrans år sedan sa alltid det när han stoppade en bulle eller brödbit i microvågsugnen några sekunder).
Brevet som jag skrev till grannarna med den vilda kattfamiljen ligger kvar i sin påse, oläst. Framemot seneftermiddagen i går hissade jag dock upp min vattenhink och såg då att någon varit där och ställt dit en bunke med vatten till dem intill terrakottafatet. Fatet var dessutom fyllt med något som jag förutsätter var mat. Underbart att se! Jag behövde därför inte fira ned min hink igen, inte just då i alla fall.
Just nu på onsdagsmorgonen är det nästan så man får lite gåshud, det är svalare och ska så vara ett tag framöver. Klockan är 10 på morgonen och det är 27 grader ute. Hutter...
Det är skönt, det behöver inte vara närmare 40 grader i skuggan. Men det får gärna vara lite varmare i havet, där är det ca 19 grader och det är inte så många som badar. Det ser man t ex på Webcam Fuengirola som visar en del av paseon också.
Tur vi har vår pool!
Brevet oläst, men katterna tillsedda i a f. Vackert så. Ni måste väl nästan bli lite omtöcknade av värmen och då kanske inte alla agerar rationellt. Finns rationellt agerande i Spanien förresten? Det gör det förstås, men inte svenskt rationellt så klart.
SvaraRaderaHelt sant! Mannen min och jag är inte alltid ense om vad som är det mest rationella då vi ser på saker olika ibland. Då kan du ju tänka dig spanjorerna! :D
RaderaDet finns väl skalor på det mesta här i livet.
Puh vilken hetta!!! Här är det "bara" runt 20 och sol. Oliver och soltorkade tomater i brödet låter såååå gott!!!
SvaraRaderaOch det var det! Lite fetaost kanske också nästa gång.
RaderaI dag var det nästan kallt, bara 29. :D
Det verkar som om det är varmare här. I vattnet, alltså. Vi har ju vår lilla "insjö". Medelhavet. Medan ni får en massa kallvatten från storhavet Atlanten.
SvaraRaderaHur det verkligen är, vet jag dock inte eftersom jag inte har badat en enda gång i år (har dock duschat ett par gånger... ;-) ). Men många ligger i böljan den blå och dom skriker inte så högt. Inte av kylslag i alla fall, som det verkar... :-)
Det är nästan alltid varmare på Costa Blanca än på Costa del Sol. Som du säger, det strömmar friskt från Atlanten.
RaderaHär är stranden nere vid oss:
http://www.aemet.es/es/eltiempo/prediccion/playas/carvajal-2902514
Nu vet jag inte vilken som är er närmaste men du brukar prata om La Mata:
http://www.aemet.es/es/eltiempo/prediccion/playas/la-mata-0313302
4 grader varmare har ni just nu i vattnet.
Det verkar helt klart badbart... :-)
Radera
SvaraRaderaInte för att verka nyfiken, men vad gör du med allt det goda brödet? 😉🍞🍞🍞
Kram ❤
Klart man ska vara nyfiken! Hur ska man annars få reda på något?
RaderaVarma dagar är det gott med en kall soppa som gazpacho el salmorejo och då är det gott med bröd till. Eller till en sallad.
Vidare till frukost och sedan kanske till mellanmål och har sonen kompis här så går det åt lite mer.
Men allt har inte gått åt än. :-)
Perfekt jäsningsvärme även om jag personligen tycker att det är lite för varmt. Det är verkligen skönt poolväder gissar jag. :)
SvaraRaderaLite i varmaaste aget, det håller jag med om. Inte degen, dock. Den mådde finfint där i värmen.
RaderaHej jag tänkte att badar inte folk där nere när det är så varmt för jag har tittat Webcam men är det bara 19 grader i vattnet så förstår jag varför erkki
SvaraRaderaNä, det är ju rena svenska badtemperaturer det!
RaderaDär jag har varit nu i Castellón har det varit mer behagligt��Jag vet att det även är varmt i Jerez. Såklart är man tvungen till att svalka av sig. Det där brödet ser himlens gott ut. Tror du inte att de har läst din lapp eller....
SvaraRaderaNä, de harinte läst min lapp. Den ligger kvar i påsen. Funderar på om jag ska fiska upp den...
RaderaHerre jösses så varmt! Förra året hade vi en riktigt varm sommar här i Bayern och hade 27° på natten i sovrummet. Jag led inte så väldans av de 35° som varade i typ 6 veckor men det var ju tvunget att snabbt som ögat lära sig lite nya rutiner när det gällde hantering av mat, färskvaror och sopor tex ;)
SvaraRaderaJa, det där med mat osv är ett evigt trassel. Jag har en jätteliten kyl så allt det jag eg vill ha där får inte plats. Funderar på att köpa en sval el en kyl till och använda som sval.
RaderaVad använder du för att få brödet att jäsa? Har ännu inte sprungit på jäst i Spanien, men är himla sugen på att baka bröd!
SvaraRaderaLevadura fresca, finns på Carrefour, Mercadona. Men till just det här brödet hade det nog gått bra med vanlig torrjäst för bröd.
RaderaI det här inlägget kan du se hur jästförpackningen på Carrefour ser ut:
http://solsomsol.blogspot.com.es/2016/05/mjol-som-mjol.html
Tack! :)
Radera