tisdag 14 juni 2016

En riktigt varm dag!

Redan när vi vaknade i går morse kände vi att dagen skulle komma att bli varm. Antagligen väldigt varm. Det var ju varmt för några dagar sedan men det här var en annan slags värme. Riktigt torrt, så där så man känner munnen klistra igen.

Turer till väderstationen togs frekvent för att kolla temperaturen som steg hela tiden.
 
38,6 är rätt varmt och bara 20 % luftfuktighet.

En minut senare steg det till 38,7 ...

... för att gå upp ytterligare 0,1 efter en minut till.
Det räcker nu.

39!!!

Kvart över fem på eftermiddagen och det är 39,1 ...

... för att till sist nå 39,3 men precis när jag skulle ta kortet hoppade det ned till 39,2.

Så vad gör man då en dag som denna? Storstädar? Springer runt i stan och shoppar? Nä, inte direkt.

Man tittar på TV. Man i det här fallet är då mannen min.
Det där slösar jag inte en minut på!

Det här gjorde jag i stället! Vridna bröd.
Dvs när jag inte låg under parasollet och läste Sherlock Holmes (från min digra lista).

Och så klart var vi mycket här!
Sonen sprattlar runt där under ytan, det är där han är mest när han är i poolen.
Klockan är 21:26 när det där kortet togs.

Och självklart så gällde det att hålla koll på att man drack mycket vatten, mängder med vatten. Vi funderade på katterna där nere på granntomten, hade de något vatten? Vi har sett att kläderna tagits in men min påse med brevet låg kvar. Som tur är verkar stolen i poolen stå kvar. Av katterna har vi inte sett många skymtar, de ligger väl i någon skugga och flämtar. Men har de vatten?

Sonen försökte att med vattenpistol och mannen min med vattenslang spruta ned lite vatten på det terrakottafat som står där och som jag sett katterna lapa ur men det var för långt bort. Så därför skar jag hål i en hink (så den inte blir för djup och så att kattungarna kommer åt), band fast ett snöre, fyllde med vatten och firade ned.

Spanska för vi är i Spanien.
Franska för jag tror det är marockaner som städar där.
Engelska för att marockanerna kunde lite när jag bad dem kasta upp sonens boll förut.
Skulle kanske skrivit på svenska också, har fått för mig att det är en finne som äger huset.

Nu har vi i alla fall gjort så mycket som vi kunnat för de små liven. Senare i dag ska jag hissa upp hinken och fylla på med nytt.

Sängdags ...

12 kommentarer:

 1. Jag blir smått svettig och dåsig av att bara läsa om er värmebölja.Jag ska aldrig mera klaga på att att värmen inte kommit. 21 här just nu, perfekt för gräsklippning lite senare.
  Ännu en hedervärd insats för katterna. Det gillar jag.
  Tack för matbrödsrecept. Det ska jag tipsa D om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast allt beror ju på vad man gör! Ska man bada är det underbart med värmen, ska man klippa gräset, no gracias!

   Ska snart ta och hissa upp hinken. Vet ju inte ens om katterna har sett den. Men vi har ju då i alla fall försökt.

   Bröden är supergoda och så otroligt lätta att göra! Jag blandade i lite solrosfrön i en av limporna och det blev jättegott. Skulle säkert vara supergott att blada i fetaost, oliver, kryddor, soltorkade tomater... Glaset med vin till är ju sedan en självklarhet!

   Radera

 2. 😓 Men så varmt ni har, här är det precis lagom och det är inte ofta man får säga det. 😄
  Vi får då hoppas att katterna har vatten, annat vore hemskt... 🙄

  Kram ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är lite hett. Det måste jag nog tillstå! Attans tur vi har en pool, havet lär vara kallt just nu.

   Kissemissarna ja, de håller sig undan värmen så gott det går. Hoppas de hittar vår vattenhink.

   Radera
 3. Nu älskar jag ju sol och värme, men 39 grader är till och med för varmt för mig.

  Å vaddå slösa tid på att titta på fotboll!!!!! Det är mera eller mindre det enda jag gör just nu och drygt tre veckor till. Skärpning Emma;-)

  Det verkar vara konstiga grannar som du har. Jag menar om katterna är deras borde de väl ta hand om dom. Är det vildkatter är det en annan sak, men i den här värmen ser man väl till att de har vatten. Tycker ni gör ett fantastiskt jobb där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommenterar inte den där runda saken som studsar runt i den fyrkantiga!

   Jag tror som sagt att huset ägs av en finne (det stod en man där en gång och han såg så väldigt finsk ut samt att föra sommaren var det några semesterfirare som var finnar där) men jag tror att det är marockaner som kommer dit typ varannan helg och ser över hus och trädgård.

   Katterna är vildkatter i dess vildaste bemärkelse. Glöm att gulla med dem - de flyr hellre. Men de verkar må rätt OK, de ser inte så raggiga ut. Och med tanke på att det tydligen finns råttor i området (vi har inga sett men grannarna på andra sidan Holland har det och det finns ju där uppe i larvnästet) så är katterna välbehövliga.

   Jag hissade upp hinken i dag men jag har inte fyllt på den igen. Det står nämligen en avskuren dunk med vatten till dem där i trädgården!!!

   Radera
 4. Det är alldeles för varmt för att städa under dagen. Det bästa är att göra det tidigt på morgonen/förmiddagen (tips från spanjorer). Nu ska temperaturen gå ner lite här i några dagar - ska bli så skönt med "bara" 29°C.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är ju att under dessa svalare timmar ska ju allt hinnas med. Man bör ju sova också och det går ju inte att göra mitt på dagen heller.

   Men jo, jag har förstått det att vissa saker måste man välja en annan tidpunkt för att göra. En promenad ned till Lidl på eftermiddagen fick jag inte för mannen min. Det är lite tungt sedan att gå hem, det är klart. Mend et känns jättelöjligt att saätta sig i bilen och åka bara några hundra meter.

   Radera
 5. Snällt att se till att dom små vilddjuren har vatten. Även om dom tackar på lite märkligt vis med att ge dig stooora skador när du hjälper till ;-)

  Värmen är på tok för hög även här. Det är dags att slå på AC-n nu... Jag tycker att den kom lite väl tidigt i år, värmen... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var inte vidare gulligt av dem. Men kanske smart. Nu vet jag ju att man inte vidrör dem i första taget - jag ska inte komma där och tro att jag får gulla med dem hur som helst!

   Värmen ja. Och ändå kom den ca två veckor senare än förra året. Enligt mina noteringar...

   Radera
  2. Anders sa samma sak när jag påpekade det när vi gick hemåt efter lunchen. Jag verkar ha väldigt kort minne... Men jag tror att det kan bero på att värmen kom så plötsligt. Från ett härligt svenskt "lagom" till "tokvarmt" på en enda gång. :-)

   Radera
  3. Lite som den första snön i Sverige. :D
   VA?! Blev det halt?! Så här halt var det inte förra året.

   Radera