söndag 19 juni 2016

Skyltsöndag nr 17 - P in the pool

I dag har jag faktiskt snurrat runt på internet och hittat skyltar till mitt tema (hoppas att det är tillåtet på Skyltsöndag). Jag har inte varit ute på stan så mycket och i poolen finns inga skyltar. Men jag har sagt till mannen min att det är nästan så jag skulle vilja sätta upp en!

Som den här:

Klassikern.
Det finns mååååånga skyltar med samma text.
Det är väl för att den är välformulerad.
Bilden lånad från amusingtime.com

Sonen har ju fostrats till att toalettbesök gör man på toaletten, inte i poolen! Men jag är mindre säker på hans kompisar för jag har hört lösryckta meningar som tyder på annat.

Det här är väl för det lite finare stället.

Bilden lånad från freesignposter.com

Och jag vet inte om jag ska säga till/läxa upp dem. Kompisarna har kanske fostrats till annat, deras föräldrar kanske tillåter det. De vuxna kanske t o m själva kissar i poolen!
Usch och fy!

Bilden lånad från Pinterest

Men är det så farligt då? Urin ska ju vara sterilt så det ska i alla fall inte finnas bakterier i det (om man är frisk). Däremot finns det många undersökningar som visar på att urin och klor reagerar på varandra och bildar mindre trevliga gifter. Det är dock i så små mängder att det inte är så jättefarligt, inte för dem som bara badar ibland. Men jag tänker alltid att vi blir oftast utsatta för så mycket annat med allt skräp vi äter och andas in och det kan vara den där sista lilla droppen som får den berömda bägaren att rinna över, i det här fallet blir det väl en pool med urin då.

Bilden lånad från Compoundchem.com

Fast egentligen så är det ju vi som bestämmer över vår pool. Nä, nästa gång jag hör det glunkas så får jag nog allt säga till och visa var toaletten är.

Bilden lånad från healthguidance.org

 Kanske skulle börja spela den här låten för dem medan de byter om till badkläder:


Man kan visst göra låtar av allt... Och vad värre är, man sprider dem vidare!

~ ~

Vill du se fler skyltar och annonser kan du klicka på etikett Underhållande här i bloggen.
Och glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

8 kommentarer:

 1. Ett budskap kan uttryckas på många olika sätt. Klassikern och hajvarningen gillar jag. Men, den där låten, vilken plåga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den! Hemsk! Och därför tog jag med den. Det verkar vara en hel serie som de har gjjort med det räckte bra med den där. :D

   Radera

 2. Firar du urinens dag härinne? hi hi hi, underbar skyltning..... ☺

  Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä bevare mig väl!
   (Om det är någon som undrar vad i hela friden hon pratar om så är det för i en del andra bloggar har det handlat om de olika temadagarna typ Kanelbullens dag. Igår var det t ex picknickens, husbilens, pionens och något mer som jag har glömts dag.)

   Radera
 3. Hahaha! Gapskrattade som du förstår. Alltså att kissa i havet har man ju gjort någon gång när man var liten, men att kissa i en pool skulle då aldrig ens fallit mig in.
  Å det roliga är att jag idag vom vuxen ser en hund simma i havet så skulle jag aldrig själv hoppa i. Ja, du förstår.

  1 000 tack för en härlig "kissnödig" skyltning och länken:-)

  PS. Uppfinnaren av Syltsöndagen (en renodlad fotobloggare) skulle inte ha godkänt skyltar från nätet, men jag gör det. Det är fler som gör och jag tycker bara att det är så himla roligt och har fått mig många skratt:-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Havet är en annan sak, där finns det inte klor. Och troligen redan förorenat också... Dessutom så kissar ju fiskarna i havet. Jag håller munnen stängd.

   Misstänkte att det var inte helt OK med att låna från andra. Ska försöka att inte göra det igen - men jag lovar inte. :D Fast betänk alternativet: ingen Skyltsöndag här!
   Pest eller kolera, alltså.

   Radera
 4. Haha! Gillade sången, den får du spela heeela tiden när poolen invaderas av misstänkta... ;-)

  Sen kanske du ska komplettera skylten med en sån där uppmaning som jag såg senast i USA på en poolskylt:
  "Do not use the pool if you are ill with diarrhea" :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag såg att det fanns skyltar som tog upp en hel del men jag tänkte att det kanske var illa nog med detta ämnet, man vet aldrig hur känsliga folk är. Får ta "Nr 2" när det dyker upp som frågeställning vid poolkanten.
   Må det ALDRIG göra det!

   Radera