fredag 17 juni 2016

Kärnfritt?

Det har ju varit varmt här ett par dagar men natten till i går frös vi! Och under dagen frös vi! Det var ju bara 27 grader i solen. Vad konstig man är, va! Fast det blåste faktiskt rätt kallt, det var nog det som var orsaken. I natt var det bättre och i dag verkar det också bättre!

Och man vet ju att det är trots allt varmt och man måste få i sig vätska. Vatten är rätt tråkigt i längden och man behöver komma på nya sätt att få i sig vätska - rätt sorts vätska. Frukt är bra. Frukt är gott. Och så fick jag ett så bra tips hos Lanclin om att mixa vattenmelon och jordgubbar. Jag hade i lite vaniljsocker och några droppar citron också för melonen var lite smaklös. Gott! Det slurpade sonen, kompisen Fröken Cuba och jag i oss i början av veckan när det var så hett. Mannen min avstod, han har tröttnat på vattenmelon.

I går köpte jag i alla fall en ny förpackning med spanska jordgubbar (fresón, inte fresa för det har jag inga sett här) samt en ny vattenmelon, una sandía, och jag valde och betalade för en utan kärnor så man slipper stå och peta bort innan man kör ned mixerstaven i bunken.


Men alltså allvarligt! Kärnfri? Nä, inte riktigt. Det sitter faktiskt en där!

22 kommentarer:

 1. FYYY vad dåligt! Reklamera genast!!!

  Jag har alltid undrat hur såna där kärnfria frukter förökar sig... Kanske som nunnor och munkar? Genom celldelning, alltså... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det måste ju vara så det går till!
   Funderat på det där med kärnfria druvor då? Det vet jag i alla fall hur det fungerar, meloner är jag lite mer osäker på om jag ska vara ärlig. Och det sägs det ju att man ska vara.

   Hade det varit Día hade jag nog nästan gnällt. Men eftersom jag numer bojkottar dem och tar alla tillfällen i akt att prata skit om dem så... Den här köptes på Lidl.

   Radera
 2. Kärnfri melon var en nyhet för mig. Ja, nu var den ju inte helt kärnfri. Och bara ynka 27 grader. Klä på er väl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är så att man börjar snegla på fleecetröjan.
   Idag har vi hittat ut en semesterrutt till bl a Sverige. Hoppas att ni har bättre väder då i slutet av juli-början av augusti för några grader, regn och rusk vill jag inte ha!

   Radera

 3. Kärnfri melon visste jag inte fanns, men det gör det ju inte heller för det är ju en kärna där. 😄🍉

  Kram ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där har du fattat alldeles rätt!

   Ha en trevligt fredagskväll, kram!

   Radera
 4. Det är ngefär samma sak med kärnfria druvor. Förstår inte hur man odlar fram dom. Men en endaste kärna är okej tycker jag. Har faktiskt aldrig sett kärnfria meloner i Sverige. Detta kan bero på att jag/vi inte gillar melon och sällan kollar närmare efter kärnor;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det kan ju ha med varandra att göra. Högst troligt, till och med.

   Vindruvorna? De förökas med sticklingar, så klart! Troligen har det gått till som så att en gren på vinrankan fick en knäpp och tappade lusten och orken att producera kärnor i sina små druvor. Aha! sa vindruvsodlaren och klippte en bit av grenen och på så sätt förökades den grenen. Klipp-klipp så har man många plantor!

   Radera
 5. Hm kärnfri vattenmelon aldrig hört om men finns det så kommer vattenmelonen i en helt annan dager undviker den pga av alla kärnor måste kolla med våran Lidl här hemma i Sverige om de har. De brukar ha vattenmelon på sommaren så frågan måste jag ställa för övrigt ta fram raggsockor o flecce o snart är det midsommar dvs nationalklädseln här hemma. Tur vi åker till Italien dagar innan midsommaraftonen. Förra året var vi på Mallorca tur det det var samma temperatur som på Nårsaftonen?
  Hälsningar Birgitta S och tack för en bra och rolig och informativ blogg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nationalklädsel på Midsommar är fleece och raggsockor! Du glömde regnrocken!

   Radera
 6. Hej Emma ja det där att man fryser när det är 25 grader det gör man har tänkt på det många gånger har man blivit Spanjor för i Sverige så svettades man när det var 20 erkki

  SvaraRadera
 7. Kärnfri vattenmelon var något nytt för mig, nu kan jag inte låta bli att fundera på hur den odlas fram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kärnfria vindruvor vet jag (se svaret jag gav till BP ovan) men jag undar om det inte är på samma sätt med melonerna, att man hela tiden tar sticklingar på den planta. Melon är ju svårare eftersom det är en ört.

   Radera
 8. Nu är jag hemma i Wales igen njuer av att få vara hemma, njuter dock inte av vädret, hi,hi!!
  Melon, vad gott! Och kärnfri. Toppen!
  Ha en bra helg med värme!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det finns ju en nackdel med de kärnfria! Hur ska man då kunna spotta kärnor på någon?!?!?

   Radera
 9. Hej!
  Den absolut godaste melonen är "melón".´Som dom säger i Spanien. Piel del sapo, grodskinnsmelon...
  Frisk och inte alltför söt. I kylskåp så den är kall. Den är mogen när den är lite mjuk i toppen och luktar melon. Inte för mjuk då blir den inte lika god.
  Har du provat den, annars gör det omg :-)
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Grodskinnsmelon
  Oslagbar som efterrätt!!Eller jämt :)
  Kram P ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, den har jag provat och den är verkligen jättegod!

   Vattenmelonen är ju inte ens en melon, egentligen!

   Radera
 10. Frysa när det är 27 grader...? Haha, då vet man att man bott utomlands länge ;) Drinken ser iaf grymt god ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast vi har ju inte ens bott här i två år! :D

   Och innehållet i glaset var väldigt gott. Det blir även mumsigt att blanda ned en kiwi.

   Radera
 11. Tänk vad man vänjer sig va? Jag tycker det är varmt och skönt här fast vi har 13-18C här, men det är ju också mitt i vintern. Bara att kunna promenera i sandaler hela året är ju så lyxigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tittar på armen och det är lite gåshud. 27 grader... VA!?!?

   Radera