tisdag 8 november 2016

Restaurante Gringo's


I lördags var vi ju på restaurang som jag skrev om tidigare. Vi hade bestämt oss för att åka till Benalmádena Puerto Marina men inte sett ut en specifik restaurang, det finns ju ett gäng. Vi tog taxi dit och för de 15 minuterna och 5 km betalade vi ca 10 €.

När vi klev ur började det regna ...

Men det gjorde inte så mycket, det finns många restauranger som är innerestauranger dvs de ligger inte ute i det fria utan har väggar och tak. De ligger en våning upp från vattensidan sett, från gatusidan ligger de på gatuplan. De på nedre plan är merparten av serveringen ute i det fria, dessa är därför mestadels stängda såhär års.

Man går en lång korridor där man går igenom de olika restaurangerna med bord på vardera sida om gången. Menyerna står uppställda på podier och inkastarna står beredda att visa oss till ett bord. Många av restaurangerna utmed korridoren har små egna intima bås med endast ett bord för ett större eller mindre sällskap, utsikten över marinan är ständigt närvarande. Riktigt mysigt! Vi valde till slut Restaurante Gringo's som är en köttrestaurang med mexikanska influenser. Den är en av de fem köttrestaurangerna som ligger på rad och de har tydligen samma ägare.

Nä, det gick inte att fota så att det ser smakligt ut. Men tro mig, det var det!
Sonen valde som vanligt entrecôte, på kvittot kallar de det för lomo bajo. Mannen min och jag delade på en köttallrik med grillade köttbitar och korvar, parrillada mixta.

Det var så himla gott! Mannen min brukar tycka att revbensspjäll inte är något vidare men dessa var supergoda! Olika slags korv och diverse köttbitar. Det var så mycket att det hade varit perfekt för oss alla tre. Det blev para llevar, att ta med hem, i stället. Nu vet vi det till nästa gång!

Pommes frites, tomatsallad, vitlöksbröd, Fanta, en stor sejdel med öl och ett glas vin samt dessert till sonen bestående av en chokladkaka. Allt för 64 €.

Personalen var trevlig och hjälpsam, jag gillar att servitören kom med tre dessertskedar trots att vi endast hade beställt in en dessert. Det var mörkt ute och det regnade mot rutorna, de andra gästerna verkade också njuta av kvällen.

Nu när jag skriver om restaurangen så ser jag att de får dessutom utmärkt omdöme på Tripadvisor. Och det förstår jag.
- Åh, dit måste vi igen! sa sonen just som såg att jag satt och skrev det här inlägget. Och det är väl det bästa omdömet en restaurang kan få, egentligen.

8 kommentarer:

 1. Vilken portion! Förstår att det behövdes en doggy bag här. Det är alltid så kul när man hittar en restaurang som lever upp till förväntningarna. Å det gjorde Gringo's verkligen. Å som du säger om till och med tonårssonen gillade restaurangen så är det ett utmärkt betyg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara det ligger en entrecôte på tallriken så är sonen nöjd! Han gillar dessutom att gå på restaurang.

   Radera
 2. Oj, så mycket gott. Nu blev jag hungrig, fast jag ätit middag, haha. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra, då lyckades jag med texten! Bilden är ju ingen höjdare... Det är så svårt att fota kött så det inte ser osmakligt ut. Grönsaker och frukt är mycket enklare.

   Radera
 3. Maffig portion Så roligt det är när man kan lämna en restaurang helnöjd. Bra mat och bra service till ett bra pris. En nöjd tonårsson därtill, vad mera kan man begära.

  SvaraRadera
 4. Lät verkligen som ett toppenställe! :-) Fast jag undrar om sonen var lika nöjd över att det kom tre skedar med till desserten... ;-)

  Fick lära mig varifrån ordet "gringo" kommer av en kille i Ecuador. Inte för att jag vet om det är sant, men det låter väldigt plausibelt :-)

  När USA-militärer kom in i Mexico i sina gröna kläder så möttes dom av mexikanernas ord:
  - Green go home!
  Detta blev så småningom till ordet gringo :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det var nästan så han inte orkade så det var ingen fara. Och jag tog bara en smaksked av kakan.

   Det kan säkert stämma de där med gringo, det betyder ju amerikan.

   Radera