söndag 20 november 2016

Skyltsöndag nr 36 - En husfrus jobb

Ibland brukar man ju höra folk som säger att "Jamen han behöver ju inte skylta om det!" och då menar man att han kanske varit duktigt på något och visar det på alla sätt och vis.

Att skylta behöver alltså inte bara vara en lapp eller en fasadskylt, det kan vara att något skriker på uppmärksamhet. Det har jag tagit fasta på i dag, vad som mitt hem skyltar om.

Så här är Skyltsöndag i dess absolut vidaste bemärkelse! Kreativ? Jag?

Japp!

~ ☺ ~


Makaronilåda/-gratäng/-pudding till middag. Vad är skillnaden mellan dessa tre? Vet inte riktigt men ugnen fullkomligt skriker om att få bli rengjord!
1, Det ser faktiskt värre ut än det är. Tror jag.
2, Jag använder mycket mer olja i Spanien än vad jag gjorde i Sverige. Det märks...
3, Gott blev det och det räcker till en middag till. Perfekt.

~ ☺ ~


Det behöver diskas. Dags för diskmaskinen att dra på sig diskhandskarna, alltså.

~ ☺ ~


Tror det dessutom är dagas att ta en tur upp till återvinningsstationen och slänga papper och andra typer av förpackningar. De välfyllda kassarna skyltar verkligen om det.

~ ☺ ~


Sonens skor skyltar om att nu är det färdigt. Slut. Det är hål rakt igenom! Vi måste alltså till en skoaffär å det snaraste. Igen.

~ ☺ ~


Och sonens säng skyltar om att den har inte bäddats. Inte i dag heller. Vad den dessutom skyltar om är att det numer inte räcker med frottétäckena, vi har fått plocka fram de vanliga täckena.

~ ☺ ~


Sonens tofflor på golvet skyltar om att det börjar bli lite väl kallt på golvet. Samt att han inte har dem på sig! Fast OK, han har mest suttit uppkrupen i soffan under filten i dag.

~ ☺ ~


Har varit lite hushållsduktig i dag även om disken ligger i travar och ugnen behöver grovrengöras. Kläder har tvättats. Den uppmärksamme ser att de hänger ju på en ställning inne. Japp, de svarta molnen skyltade om en andra sköljning. Och det vet man ju nu, en andra sköljning i Spanien innebär en omtvätt.

~ ☺ ~


Färdigdrucket! Det är vad den där äckliga flugan i min tékopp skyltar om.

~ ☺ ~


Och inte blev det mycket av kaffet urdrucket heller. Det hade i och för sig redan hunnit bli kallt. Det skyltar flockningen i kaffet om.

~ ☺ ~


Den stackars ensamma olivträdrotklumpen skyltar om att vi måste köpa mer ved! Och precis som den andra ugnsluckan behöver här rengöras.

Nä, någon bra städande ama de casa, husfru, det blir jag aldrig. Fast kreativ i skyltandet, det är jag. :)

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltar och annonser kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen.
Och glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

11 kommentarer:

 1. Hahahaha! Ett helt underbart inlägg och ett av de mest kreativa jag sett - någonsin! Fy f*n vad du är bra Emma!!! Asgarvar hela vägen från första till sista bilden. Å du lyckades helt perfekt att visa din... kreativitet, absolut inte din talang för att vara en ama de casa:-))))))) Du verkar gå i "denna" ama de casas fotspår, men jag tvivlar om din man är lika "dresserad" som Anders.

  Vilket helt underbart bidrag till Skyltsöndag! 1000 tack för det! Å strt tack för länken:-)

  PS. Din tolkning tar Skyltsöndag till en helt ny nivå. Å det tackar jag också för!!! DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar och bockar! Jag blir väldigt glad över dina ord! Jag hade först inte tänkt men sedan så såg jag ugnsluckan...

   Nä, min man är nog allt annat än "dresserad". Det är för övrigt inte min uppgift, det var hans föräldrars. Min uppgift är att dressera sonen så han blir en lämplig och bra man. Anser jag.

   Radera
 2. Kreativ skyltning av första graden!

  SvaraRadera
 3. Här var det nya grepp vill jag lova. Kul och kreativt.

  SvaraRadera
 4. Hahaha!!! FANTASTISK skyltning! En ama de casa har inte ett enkelt liv, det är jag den första att skriva under på :-D

  Men en sak är jag nog bättre än dig på. Jag har aldrig lyckats (misslyckats) med att få till en andra sköljning. Kollar väderprognosen noga innan jag tvättar. Och om det krisar så får tvätten hänga inne :-)
  Ser det hotigt ut på minsta vis så åker tvätten också in innan vi går ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, vi har det inte så lätt alla gånger. Roligt att du gillade det!

   Ja, det där med tvätten har man ju lärt sig nu. Men ibland glömmer man bort det. Suck.

   Radera
 5. Tack för en kreativ och rolig skyltning och att se saker i ett vidare perspektiv gillas. Kreativt tänkande på hög nivå.
  Bra jobbat här! Några goa skratt fick jag också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid roligt att roa! Och att få uppskattning, så klart.

   Radera