söndag 13 november 2016

Skyltsöndag nr 35 - Egenskyltning

Lämnar du små lappar till din familj? Instruktioner, upplysningar... Det gör jag! Fast det kanske det inte är någon som är direkt förvånad över.

Så här är lite sådant som jag är hopplös med:


Den här har jag visat förut men den passar här igen och återvinning är ju bra! Det här var instruktioner/påminnelse till Familjen Cuba som skötte om huset när vi var bortresta i somras.

~ ☺ ~

Sonen hade en tvättkorg i sitt badrum där han skulle slänga smutstvätten. Hamnade den där? Ibland. Oftast låg det ju kvar här och där i högar på hans rum.


 Till slut köpte jag en papperskorg och satte en skylt på och ställde den i hans rum.


Funkar det? Klockrent! Han är jätteduktig med att slänga kläderna där, nästan lite för duktig. Jag anser att jeansen är inte smutsiga bara för att han har haft på sig dem några timmar.

~ ☺ ~

En skrivbordsskiva från IKEA på två blomkrukor är vårt provisoriska soffbord sedan 1,5 år tillbaka. Det är fastsilikonat (det är meningen att det ska vara provisoriskt) men det lossade för ett tag sedan och blev hopplöst vingligt. Så fram med silikonpistolen igen och sedan måste det få stå i fred till nästa dag.


Det fick stå i fred.

~ ☺ ~


Oftast går jag upp före mannen min och ibland går jag ned till Lidl och köper färskt frukostbröd. För att han inte ska bli orolig över var jag är (om han skulle gå upp innan jag kommer tillbaka) så sätter jag så klart upp en skylt!

~ ☺ ~

Jag har som sagt alltid satt upp skyltar och instruktioner, skev gärna små lappar till sonen när han blev lite större för att han skulle lära sig läsa. Han gick på helgerna nästan alltid upp först på morgonen så kvällen innan satte jag små puss-lappar (Godmorgon, lilla hjärtat!) eller att jag förberett O'boyen, bara att hälla i mjölk. Hade ett helt gäng som jag använde och dessa tog jag kort på när vi flyttade men troligen låg det fotot kvar endast i mobiltelefonen som stals. Jag kan inte komma ihåg om jag slängde eller sparade några av lapparna i min nostalgilåda vid flytten. Men denna hade jag som tur var sparat fotot på:


Sonen hade satt fram min témugg och satt en tépåse i! Det händer fortfarande att han gör så fast utan lappen. Lille skrutten!

~ ☺ ~

Nu kanske ni också förstår varför jag tycker det är så kul med Skyltsöndag!

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltar och annonser kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen.
Och glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

12 kommentarer:

 1. Alltså det är ju precis som jag alltid sagt - man behöver inte gå ut och leta skyltar. De finns precis överallt i hemmet också - speciellt hos dig!
  Gillar dina handskrivna skyltar, för det är ju instruktioner och inte förbudsskyltar, som jag inte tycker om - typ: "släng inte tvätten på golvet" till exempel. Å sonen din verkar gå i sin mammas fotspår:-)

  Å du - vi skriver också små lappar till varandra när i är ute så att vi vet var den andra befinner sig. Utmärkt tycker jag!

  Tusen tack för denna personliga skyltning idag. Love it! Å stort tack för länken också:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag stod i går och funderade på vad jag skulle bidra med, hade inga bra foton på lager. Så gick jag förbi tvättkorgen...

   Attans att jag inte hittar fotot på alla de där skyltarna. Hoppas jag inte har slängt dem, särskilt inte sonens.

   Roligt att du gillar dem!

   Radera
 2. Vad kul! Och där fick du igång mig. Jag har ju också skrivit en massa lappar till mina nära och kära under årens gång. Och ibland stenograferade jag minneslappar till mig själv (hemligt då).
  Skyltsöndagskram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stenografi kan jag inte, det ser så roligt ut att kunna dock!

   Radera
 3. Men va roligt! Själv är jag dålig på det där med lappar, men brukar ibland skriva någon liten kärlekshälsning på toalettpappersrullen, en bit in på ett ark. Så min man får små gulliga ord att läsa då och då. Knasigt, ja jag vet. Men en kul överraskning, å det händer ibland att jag får en gó hälsning tillbaks. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad gulligt! Fast det skulle kännas konstigt att torka sig med... :)

   Det enda jag har dragit ut på toarullen är en spindel!
   http://solsomsol.blogspot.com.es/2015/07/och-var-ar-de-nu.html

   Radera
 4. Trevligt skyltande/lappande.
  Sådan mor, sådan son.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland - någon enstaka gång - kan det sitta en lapp från mannen min också så jag får fylla på med "sådan far".

   Radera
 5. Haha! Underbart skyltande - som alltid hos dig :-)

  Jag brukar också skriva lappar. Fast åt mig själv, så jag inte ska glömma nåt som jag anser vara extra viktigt. Anders han använder kalendern i mobilen. Lite modernare, kanske... :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Så gulligt av dig.

   Påminnesskyltning! Försiggår här hemma med! Tvättmaskinen hade jag en lapp som det stod på när vi bodde i Sverige. Jag använder även alarmfunktionen i mobilen, har några inställda med Stäng av vattnet (så att inte poolen överfylls) och Nu är det dags! (att hämta sonen vid skolan, har NÄSTAN missat tiden några gånger).

   Radera
 6. Maken och jag brukade skriva lappar. Ibland fann jag
  dom på kudden, ibland på badrumsspegeln eller i en kökslåda.
  Det var SÅ roligt att veta att man var i hans tankar.
  Ungarna fick givetvis lappar allt som oftast. Blev lätt
  när man började få Scotch Tape. :)

  Ruth i Virginia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad gulligt! Och man blir så glad när man får dem. Ja, om det inte står typ "Häng upp tvätten!".

   Radera