lördag 2 november 2019

Lördagsgodis 2019 vecka 44

Sådär ja! Här kommer det lite godisbitar ur veckan!

Helt allvarligt, jag la handen på hjärtat och suckade ett djupt åh ...

Godisbit nr 1
Pelargondrömmar! Den där absoluta VILL HA!-känslan? Den där som är som tar andan ur en, man bara sitter där och tittar och ... bara vill ha?! Den känslan? Den slog helt plötsligt till när jag gick in på Etsy och hittade en pelargon. Visste inte ens att växter såldes där!


Den här älsklingen heter 'Chocolate Twist' och jag kan ju bara fortsätta drömma om den. Betala 35 € för en planta som troligen inte överlever leveransen från USA? Nej, även kärleken har i många fall gränser.

Titta vilken fin presentpåse jag hittade!
Fast texten ... "Full of color alive"
Eh ... va?

Godisbit nr 2
Cool födelsedagspresent! Fröken Cuba har fyllt 13 år och i går var sonen där på party. Att köpa present till henne är banne mig inte lätt men jag vet att de ska åka på en weekendresa snart så jag tänkte att något till resan kanske?


Sonen godkände presenten via fotot jag skickade honom från butiken: necessärer i olika storlekar och modeller i samma iriserande material. Jag har sett tonårstjejer gå runt med ryggsäckar och andra väskor i detta materialet och jag tycker de är hur läckra som helst! På en tonåring. Fröken Cuba var enligt sonen tydligen inte lika imponerad, visste inte vad hon skulle med dem till ... Nåväl.


Godisbit nr 3
Poolbad i slutet av oktober! 20 grader i vattnet och 26 i luften. Det var faktiskt riktigt skönt och jag var nog i 10 minuter i alla fall. Det är det senaste på året vi badat i poolen, så lite rekord slog jag med några veckor.

Det var nog årets sista ...

Jag satt i solen och hörde plötsligt ett väldigt prasslande under hibiskusen.
Jag var inte ensam om att njuta av stunden.

Godisbit nr 4
Levererat kuvert! Dokumenten från Notarius Publicus kom i tisdags fram till advokaten i Belgrad. Vi skickade det den 21 oktober och det kom fram den 27:e. Riktigt bra jobbat! Och en stor lättnadens suck!

16 kommentarer:

  1. Alltså den där pelargonen i första bilden är hur fin som helst. Gillar i vanliga fall inte pelargoner, då alla, precis alla har dom i sina lådor på sommaren. Men den var verkligen annorlunda, och hade aldrig gissat att det var en pelargon. Kolla hos Lidl eller andra affärer. De kanske säljer frön av denna ovanliga pelargon.

    Fröken Cuba verkar vara en "ärlig" tjej, som uttrycker sina känslor pang booom liksom. Inte speciellt artigt direkt, men åtminstone är hon ärlig. Personligen tycker jag att necessären är absolut gräslig;-)
    Luft- och badtemperaturen är ljuvliga båda två, och Tramses hälsning på dig är ju - just det - typiskt Tramse.
    Antar att veckans absoluta "höjdargodisbit" var att dokumenten kom fram till Belgrad. Kan nästan höra er lättnadens suck...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelargoner finns i så många varianter så man ser inte alltid att det är en pelargon, särskilt inte när det kommer till de vilda sorterna. I butikerna här och även på trädgårdsmästerierna är det bara vanliga trista zonalpelargoner i varierande färger. Nej, man måste nog leta upp samalare som säljer ett skott eller så. Vet att det finns på infojardin.es, ett trädgårdsforum. Får kolla där vid tillfälle.

      Allt har väl sin charm och rättighet men man måste också lära sig när man ska vara artig och/eller ärlig.

      Ja, jätteskönt att brevet kom fram som det skulle!

      Radera
  2. Vill bara säga att det är så härligt att du fått tillbaka författarinspirationen! Stella i Italien

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du menar att det varit färre inlägg ganska länge? Jo, det har ju funnits orsaker till det. Har varit ett jobbigt år.

      Radera
    2. Jamen det har jag ju förstått! Men du har ju tröstat oss med lördagsgodis och skyltsöndagar. Jag hoppas att du får det lugnare nu. Varma hälsningar. Stella

      Radera
    3. Tack Stella! Hoppas du har det bra på din ö du med!

      Radera
  3. Så vacker pelargon! Hoppas du tog med dig den hem. Förstår att du inte vill betala 35 euro för en växt som du inte vet överlever. Känns mastigt.
    Tycker du hittade en fin present till "fröken Cuba" men kanske är hon bortskämd. Ärlig är hon men jag tycker att i en god fostran så lär man sina barn att man inte måste säga att man tycker och tänker. Det finns även något som heter artighet. Även idag.
    Skönt med ett dopp. Och kanske blir det fler. Vi har idag haft +28 i skuggan men jag nöjde mig med att bada fötterna.
    Härligt att dokumentet nådde Belgrad. Hoppas och önskar att det är klart nu med alla papper.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Esty är ett ställe där man kan köpa hantverk och liknande. Som Tradera, Amazon eller Ebay. Så tyvärr är pelargonen onåbar ...

      "... jag tycker att i en god fostran så lär man sina barn att man inte måste säga att man tycker och tänker." Jag håller helt med dig! Det där är något som verkar minska i värde dessutom. Jag har haft kompisar/arbetskamrater som sagt elaka saker och när man påpekat det har de svarat att "vadå, man får väl säga vad man tycker!" men jag anser att det får man faktiskt inte alltid!

      Det kan vara nog så skönt att bara stoppa ned fötterna i vattnet!

      Radera
    2. Apropå god uppfostran tycker jag begreppet sammanfattas så bra i denna snärtiga formulering som tillskrivs Dorttning Kristina: "Man bör säga sanningen, men alla sanningar bör ej sägas."

      Radera
    3. Hoppsan, det var jag som skickade citatet om uppfostran. Stella i Italien

      Radera
    4. Så sant, så sant!

      Jag hade en arbetskompis som bara slängde ur sig vad hon ville bara för att få ur det ur sitt system. Att det sedan skadade andra var inte hennes problem.

      Radera
  4. Förstår din pelargonlängtan när jag ser denna skönhet! Precis den typen av enkla pelargonblommor som jag föredrar. Klokt att inte betala den summan i alla fall! Tuff necessär till en nybliven tonåring, synd att hon inte uppskattade den.
    Så bra att dokumenten kom fram ... nu blir det väl lite väntan igen ... hoppas allt blir klart med detta!
    Fina Tramse ... trevligt med sällskap!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men visst är den fin, pelargonen. Jag gillar också de enkla men framför allt är stjärnpelargonerna favoriterna. Vildingarna kan vara kul också, de kan se så annorlunda ut.

      Jag tyckte också att necessären var tuff för en tjej som är jäkligt tuff - för tuff. Jaja.

      Tramse njöt verkligen där bland de torra löven under hibiskusens skugga.

      Radera
  5. Bästa godisbiten måste ju vara den sista, trots att den på sätt och vis är den tråkigaste. "WOW! Ett brev har kommit fram!", liksom. Men jag förstår verkligen er lättnad och att det blev en godisbit :-)

    Finaste godisbiten är absolut Tramse, även fast pelargonian var helt bedårande :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, precis, hur kul är det att papper kommer fram egentligen ...?

      Hana hade det bra där. Trodde först det var en koltrast som hoppade runt bland de torra bladen men så såg jag hans huvud titta ut och så kisade han mot mig.
      - Härligt vi har det va!? såg han ut att tycka.

      En stund senare gick han ut och rullade sig på plattorna vid poolen och därefter var det dags för lite dricka ur ett krukfat. Gick in och hämtade en skål med vatten till honom då. Bortskämda vildkatt.

      Radera
  6. Fantastisk pelargon! Och den där påsen är väl som gjort för Kasskampen? Blir klart avundsjuk på ditt dopp i poolen. Och gillar din tjejpresent även om inte festföremålet hade vett att göra det! Det är svårt, det där med presenter.

    SvaraRadera