söndag 22 mars 2020

Skyltsöndag nr 137 - Virusmail

Så fort det började pratas om att Spanien skulle sättas i detta undantagstillstånd som vi befinner oss i så började det drösa in e-mail från företag där man av en eller annan orsak har hamnat i deras kundregister. Vissa vill bara försäkra oss om att de vidtar alla försiktighetsåtgärder och hoppas att vi gör detsamma. De flesta vill dock skylta om att de finns och sälja något på ett eller annat sätt.


Worten som säljer hemelektronik var ett av de snabbaste företagen med att haka på det där om att jobba hemifrån. Skapa ditt kontor hemma!


Sportbutikskedjan Decathlon kom snabbt ut med tips om hur man ska kunna hålla igång i hemmet. De har kommit med ett hel gäng e-mail men inte sportar jag mer för det. Fast de har bra kläder och skor.


Den här informationen från bensinbolaget Repsol håller jag helt med om i dessa tider: den som har en balkong har en skatt. Jag har en hel trädgård!


Matkedjan Aldi kom med information om vad som gäller när man handlar: max 50 personer i butiken, bara en person från hushållet, håll en meters avstånd, betala om möjligt med kort och köp bara det du behöver. Samma information har kommit från de andra matkedjorna också.


Företag som säljer filmabonnemang kommer med fina erbjudanden, det är inte dumt att stanna hemma och titta på filmer och serier!


Den här minns jag inte var den dök upp ... jo, på Twitter! En uppmaning om att vara ansvarsfull och inte gå till playan ... Den kom innan det ens blev förbjudet.


Varpå det genast kom ett svar om det ...


Leksaksföretaget Toys'r'us finns fortfarande här och de skriver att om ditt barn klättrar på väggarna så kan Spindelmannen göra det sällskap. Frågan är om det är barnen eller de vuxna som börjar klättra först ...


Viva el cole, där jag har köpt sonens ryggsäckar och fått finfin service, de tycker så klart att man ska njuta av att ha sina barn hemma nu när de inte får gå till skolan. Det är ett tillfälle att leka med dem, spela spel, lägga pussel. Allt det har de så klart till försäljning. Skulle jag köpa ett pussel och säga till min 15-årige son att nu ska vi lägga det så skulle han bara titta på mig och gå tillbaka till datorn efter att ha dragit igen dörren efter sig ...

Det här israeliska kvinnan i filmen nedan, hon är inte riktigt ycklig över situationen med att ha sina fyra skolbarn hemma och deras skolsituation (cirka 1:30 min):


Nu när jag skriver detta inlägget så har det beslutats om 15 dagar ytterligare i Estado de alarma här i Spanien, till den 12 april. Jag är inte heller särskilt lycklig över skolsituationen. Inte sonen heller, det pratas om att förlänga terminen, det vill säga förkorta sommarlovet.

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltningar kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen. Glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare

12 kommentarer:

 1. Så fiffigt att skicka runt sådär av de firmor. Sköt om deg och en fortsatt trevlig söndag.

  SvaraRadera
 2. Här hos mig tycker jag att många mail har minskat vad gäller ev. reklam. Riktigt skönt. Men kanske tycker förretag i andra länder som inte alla har det så strikt som hos er att ni behöver muntras upp när ni inte har den vanliga rörelsefriheten.
  Är så glad och tacksam för att vi här har möjligheten att röra oss och det tämligen fritt. Med försiktighet och avstånd.TYcker stockholmarn aär jättebra på det både i butiker och ute på promenader. Har veckan som slutar idag avverkat 60 km så jag har sett en hel del. Och fina promenader har det varit.
  Knepigt för er med en förlängning men hoppas innerligt att det ger bra resultat. Även här diskuteras att förlänga terminer för gymnasieeleverna som nu studerar på distans. Här är ju de kommunala grundskolorna i gång.
  Ha det så bra ni kan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag kan hog hålla med om att den andra mängden mail har minskat. Skönt det.

   Skönt att stockholmarna sköter sig av det du ser, har hört lite andra historier på andra bloggar så det är nog olika precis som här.

   Radera
 3. Alla skyltare utom en har skyltat i coronavirusets tecken idag. Du och jag med.

  Även jag/vi har fått såväl Netflix och HBO-erbjudanden, och ComHem har ersatt alla sportkanaler (betalkanaler) med film dito. Stadium vill också sälja motionscyklar till mig med 30 procents medlemsrabatt, fast bara idag förstås, inte imorgon.

  Å om jag tänker på alla reklam-, webbyråer och tryckerier med mera som på nolltid måste skapa annonsmaterial så ...

  Dina skyltar visar att det gamla ordspråket "Den enes död är den andres bröd" är klockrent.

  Jämfört med Spanien, Italien, Frankrike och Tyskland lever vi ju ett lyxliv just nu (se Dittes kommentar). Vi är det ena europeiska landet som fortfarande kör med maximalt 500 personer i sammankomster och skolorna har fortfarande öppet. Konstigt nog tror jag hittills åtminstone på experternas agerande och deras rekommendationer.

  För pandemin har ju inte direkt avtagit i länderna som stängt ned, tvärtom. Hoppas innerligt att jag inte får äta upp mina ord...

  Filmen med den israeliska kvinnan var klockren. Ungefär så skulle jag också känna om jag hade fyra barn hemma. Fel, det skulle räcka med ett barn hemma;-)

  Stort tack för din upplysande Skyltsöndag och länken.

  PS. Visst är vi lyckligt lottade, du har en trädgård och jag har balkong. Tänk på alla stackare som inte har den lyxen... DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hoppas att du inte får äta upp dina ord. Saken är ju den att om alla "skötte sig" hela tiden, det vill säga tvätta händerna med tvål och vatten samt nös/hostade i armveck eller näsduk så skulle ju livet för de festa just nu vara lite enklare.

   Hur lång tid efter denna epedemien tar det innan folk struntar i det igen?

   Radera
 4. Många skyltar blev det ... "Allting går att sälja med mördande reklam ..." eller hur var det i visan av U.P. Olrog :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. För många företag är det nog mest att visa att det fiss och att de många gånger har alternativa leveranssätt. Det är ju bra.

   Radera
 5. Haha 😁😁😁 haha!! Så kristall klar video!!
  Jag delar videon till min vän Xavier i Barcelona som har trillingar. Han brottas med dem varje dag i karantän medan hans fru jobbar på sjukhuset 😱 Det gäller att ha självdisciplin.
  Appråpå att få reklam så har jag även blivit reklam bombaderad. Vi fick från Amazon där de sålde olika typer av masker samt prisklasser. Mycket spel säljs även under dessa tider. Hoppas att du står ut i karantän och ev ytterligare 14 dagars karantän som utökas. Ta hand om dig! Från en karantän vän till en annan <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är videon bra! Hon är så arg! Som svensk tycker man att herregu, spela inte över, men undrar om hon verkligen gör det. Ventilation kan vara bra!

   Hygienprodukter spel och böcker är det som Amazon tydligen har som storsäljare nu.

   Radera
 6. Verkligen en aktuell skyltning! Fast jag får inga såna där reklammejl om att köpa grejer, förmodligen för att jag inte har handlat så mycket på nätet.
  Anders däremot, han får påminnelser från PC Componentes mest varenda dag ;-)

  Aldi är den affär vi har gått till nu. Ligger lite mer avsides så jag antar att det är mindre folk där (har inte sett dom andra...). Det har aldrig varit nån kö utanför i alla fall. Sen sponsrar jag vår skandinaviska affär på andra sidan gatan betydligt mer - vill inte att dom ska gå ikull. Ibland är suget efter exempelvis falukorv jättestort och då är det praktiskt att dom finns där. Vanligtvis handlar vi inte ofta där, bregott och klädesholmens kaviar är väl den normala shoppingen hos dom. Och wettextrasor :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi handlar en hel del online men sedan har man alla dessa kundklubbar som kan ge lite extra rabatt ibland. Sedan alla som hänger ihop med mannen mins företag. Det plockar ihop sig fort, dessutom räcker det ju inte med ett utskick, nej det ska ju vara flera gånger i veckan också ...

   Radera