fredag 15 augusti 2014

Ändringar i livet

Jag har hela tiden sagt att när vi flyttar så ska det bli ändring på vissa saker! Mannen min håller med.

En sak är vad vi äter: självklart så mycket frukt och grönt som möjligt men vi ska banne mig lära oss att äta fisk! Och jag måste så klart lära mig tillaga det...

En annan är att vi ska röra på oss mer! Så därför ska vi försöka att varje dag simma i alla fall en bit och så klart öka på allteftersom. Dessutom har jag infört hissförbud! Vi bor på plan 2, det blir tre trappor upp från garaget och det är utmärkta trappor medan hissen är lite halvläskig. Så valet är faktiskt enkelt. Undantag gäller endast vid extrem hetta eller om vi har mycket tungt att bära på. Eller så klart om man mår sämre...

Vi har varit riktigt duktiga med hissen. Sonen är det ju inga problem med för han gillar inte hissar alls, kan gärna gå tio trappor, mannen min knorrar lite men har gått med på det. Tror han har tagit trapporna även när jag inte varit med. :)

Fisken får vi ta lite allt eftersom. Vi åt ute idag och jag valde fisk. På menyn stod det "Merluza a la plancha con patatas o ensalada" och översatt till engelska stod det "Grilled hake with chips or salad". Ungefär som att det skulle hjälpa en dum svensk... Hursomhelst, den grillade vita fisken och salladen var mycket smaklig (mannen min smakade och höll med), verkade enkel att göra så där satt jag och smakade ut kryddning och tillagning.

Och Google kunde berätta när jag kom hem att det var kummel jag ätit. Där ser man!

Kan rekommendera det, dessutom! Nu måste jag komma ihåg vad det heter, bara: merluza, merluza, merluza...

2 kommentarer:

 1. Hej

  Trappor är bra gratismotion. Ett förslag är att skaffa en cykel och cykla istället för att ta bilen. Liiite jobbigt i värmen men tar man en flaska vattten med går det bättre.

  Håller med om att fisk är svårt att tillaga, har aldrig lärt mig detta Har nämligen en gubbe som anser att fisk är kattmat:)

  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men min cykel är magasinerad i Sverige, vi sålde den cykel manen min hade och sonen har vuxit ur sin... Undanflykter, undanflykter! Javisst, men å andra sidan skulle jag inte vilja cykla på denna kurviga branta väg som plötsligt har ett stup på ena sidan! Vi får ta det sedan.
   Min pappa säger att fisk är egentligen lätt att tillaga om man inte krånglar till det så mycket. Ska man krångla till det måste man vara en riktigt duktig kock för att lyckas!

   Radera