lördag 9 augusti 2014

GPS:en - del 2

Vi kom sent om sider fram till Perpignon igår, vid fötterna av Pyrenéerna på den franska sidan. Tog ett Ibis Styles denna gången men tyvärr tillhör nog inte detta hotellet kategori rekommenderas av flera orsaker.

Vet inte ens om jag skulle rekommendera Perpignon. Jo, stranden är fin!

I alla fall, jag satte mig bakom ratten när det var dags att korsa Pyrenéerna. Efter ungefär fem minuter tog jag fel avfart i en rondell (j-a GPS!!!) vilket ledde till att vi körde genom de mest udda vägar jag någonsin framfört ett fordon (cykel inkluderat!), en väg blockerad av stenbumlingar och en 7 km lång bilkö inne bland bergen. På något sätt resonerade GPS:en genom min felkörning att vi ville köra de mindre vägarna...!

Detta resulterade i att vi (OK, jag) gjorde en ful sväng, vi stannade och bytte förare (mannen min hade tröttnat totalt!), vi körde tillbaka nästan till Perpignon och upp på den stora betalvägen så på fem minuter var vi i Spanien (mot min irrfärd på 1,5 h).

Och så har vi ändrat inställning på GPS:en så att den rekommenderar U-sväng i stället för att helt kalkylera om rutten som för oss in bland alla infödingar (Titta ännu en dum turist med GPS!).

Men den ledde oss till hotellet idag - två gånger t o m. Men det är en annan historia!

4 kommentarer:

 1. Hej

  Vad var det för fel på hotellet? Ibis Styles har jag aldrig bott på.

  Det är nog bäst att undvika småvägar även om det är trevligare att åka dessa. Vilken väg har ni tänkt att ta genom Spanien?

  Kör försiktigt

  Lotta

  SvaraRadera
 2. Jag håller på med ett inlägg om hotellen så det kommer... :)
  Vi tar AP-7 hela vägen ned (utmed kusten) och får väl räkna med att det kostar. Suck!

  SvaraRadera
 3. Hej Emma! Så kul att läsa om er färd :-) Lycka till med allt framöver!
  Varma och regniga Sverigekramar Lina

  SvaraRadera
 4. Hej Lina-pina!
  Du får en 40-graders kram tillbaka!

  SvaraRadera