torsdag 28 augusti 2014

Att muta in sig

Varje år är det samma diskussion överallt vid pooler runt om i världen: är det OK att slänga sin handduk på solsängen vid poolen och sedan gå där ifrån för att återkomma efter frukost/lunch?

Nu är ju vi inga poolfanatiker - inte på långa vägar! Men fenomenet förekommer även vid havsstranden. Men där blir det kanske inte lika påtagligt, i alla fall ursäktar vi oss med det.

Att gå ned klockan 7 på morgonen för att lägga handdukarna på solsängarna vid poolen skulle aldrig falla mig in, däremot vet jag att på Menorca gick vi ned före frukostbuffén och la ut våra handdukar vid havsbukten, gick tillbaka för frukosten och sedan direkt ned till havet igen. Vi ville lägga oss så vi kunde se sonen leka vid strandkanten.

Egentligen är det väl lika illa... Eller är det det?

Adana solsäng - VILL HA!
Vid den större poolen här i området finns det ca sex parasoller (har inte räknat dem så det kan lika gärna vara fem som sju) och till varje finns det ca tre solsängar. Ganska begränsat, alltså, så här i slutet av augusti. Sedan kan man ju lägga ut badhandduken på det fina gräset men skulle vi sticka ned det välbehövliga parasollet i gräsmattan skulle det bli ett ... "spanskt" ... liv på badvakten (som inte ens tolererar en liten badring för sonen).

Vad som gör en lite extra härsken i sammanhanget är ju när man ser hela engelska familjen gå ned till poolområdet med egna solsängar, de ser att det finns lediga solsängar på plats så då tar de dem i stället och fäller ihop sina egna. Idag passade det dessutom extra fint att för fyra-fem personer ta upp ett område på tre parasoller...

Det är bara att konstatera: vi är inga kollektivmänniskor i vår familj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar