fredag 29 augusti 2014

NIE-ansökan gjord!

Så där ja!

Idag skulle vi träffa Andrea från Scandinavian Service kl 8.55 utanför polishuset i Fuengirola.Vi var där lite för tidigt, visste ju inte hur trafiken skulle vara på morgonen. Nu vet vi att så dags äter nog de flesta spanjorer frukost, trafiken sätter tydligen igång på allvar vid 12-tiden.

På utsatt tid kom Andrea, vi småpratade lite medan vi väntade på att Policia National skulle öppna sina dörrar så att vi skulle kunna få visa våra pass och lämna in blanketten för ansökan om NIE. Som tur var hade Charlotte från Scandinavian Service redan fixat en placering med nr 7 på listan, men vi hade förberett oss på att det skulle säkert ta en timme. Vi är ju i Spanien, lite mañana, ni vet...

Efter 7 minuter stod vi på gatan igen och fattade ingenting.
Redan klart?! Tydligen...

På måndag ska Charlotte eller dottern Andrea hämta ut våra NIE hos polisen och därefter har vi dem när vi hämtar dem hos Scandinavian Service, troligen på tisdag.

Däremot har vi inte ansökt för sonen än, vi måste först få personbevis från Skatteverket där det står att sonen är vår (Titta på honom och titta på oss - råder det någon tvekan?). Dessutom måste personbeviset först översättas till spanska om vi lämnar in ansökan i Fuengirola, lämnar vi däremot in i Marbella funkar det med engelska (som beviset är utfärdat i).

Och just ja, det måste vara stämplat och signerat av Skatteverket också! Muy importante!

4 kommentarer:

 1. Hej

  7 minuter!! snabbt jobbat.

  Ja morgnar är öde i Spanien. I torsdags när vi åkte hem var vi i det närmaste ensamma ute och gick 7.00 på morgonen. Nere vid busstationen var det dock full rulle, men då var klockan efter 8. Resan hem gick bra och vi kom hem strax efter 18.30.

  För att få personbeviset stämplat och underskrivet måste du säga till om det.

  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen hem igen! Hoppas ni haft det bra!

   Och jodå, jag har bett om att få det stämplat och signerat, ska bli spännande att se när och om det kommer fram och om det blir rätt. Har även skickat utfärdaren ett mail och frågat om vi hade kunnat få det på spanska på en gång.

   Radera
  2. Spanska går tyvärr inte, man kan endast välja svenska eller engelska i folkbokföringssystemet vid utskrift:). Har fått bakläxa en gång när jag skrev under med svart bläckpenna, de (fransk myndighet) påstod att det var en kopia!!. Numera använder jag bara blå penna på jobbet.

   Jo vi har haft det jättebra. Varmt o skönt. Nu hänger regnet i luften och det är småkyligt +14 och strumporna har åkt på!!

   Ha det så bra i värmen

   Lotta

   Radera
  3. Fick samma svar från Skatteverket. Idag fick vi personbeviset per post, tog 8 dagar...

   Radera