måndag 11 augusti 2014

Att bo på hotell

Vi har bott på några olika ställen och i olika prisklasser och här nedan är vad vi har upplev.
Priserna nedan är alltså för två vuxna och en 9-åring i ett sk familjerum för en natt samt frukostbuffé.

På alla ställen har personalen varit glad, trevlig och hjälpsam (kanske lite mindre glad i Spanien om än dock lika trevlig och hjälpsam). Varje morgon har vi glatt fått hjälp med att fylla vår termos med hett vatten och mjölk (kaffepulver hade vi med oss) utan att de har lyft på ögonbrynen.
De andra gästerna vid frukosten har dock tittat lite undrande på oss. Den fyllda kaffetermosen har dock varit guld värd under hela resan ned så att pauserna har kunnat minimeras till toabesök osv.

Natten mellan 5 och 6 augusti
Ibis Budget Bremen, Tyskland € 69,80
Detta var första gången vi bodde på ett Ibis-hotell och visste inte vad vi skulle vänta oss. Vi hade inte bokat utan hittade det via GPS:en och knallade in. Blev mött av en jättetrevlig tjej som erbjöd oss handikapprummet då det ligger på gatuplan, hon tänkte på alla väskor vi skulle slippa bära upp då parkeringen var obevakad.
Det var en dubbelsäng med enkelsäng ovanför, stort handfat, stort toalett med dusch. Det var rent och fint överallt och frukostbufféen var jättebra!

Natten mellan 6 och 7 augusti
La Villa des Houx, Aumale, Frankrike € 127
Vi kom till detta vackra hus i den helt underbara omgivningen sent på kvällen. Vi fick varsin säng i ett rum och det var fint. Frukosten avnjöts i ett inglasat rum där den manikurerade trädgården underhöll mig! Vi tog en sväng där innan vi satte oss i bilen som stått på den låsta parkeringen.

Natten mellan 7 och 8 augusti
Ibis Budget Rennes, Frankrike € 66,75
Om vi inte hade fått handikapprummet i Bremen hade vi nog fått ett likadant rum som vi nu fick: en dubbelsäng med enkelsäng ovanför. Jag roades av det kompakta och smarta med handfatet utanför, duschkabin på ena sida och toaletten på den andra. Duschkabinen var ändå större än den vi hade i huset!
Bilen parkerades på deras parkering som låstes om natten.

Natten mellan 8 och 9 augusti
Ibis Styles Perpignan, Frankrike € 171
Vi hade ringt innan och bokat rum, började misstänka att det kunde bkli svårt att bara dimpa ned och tro att det fanns lediga rum åt oss.
Vi snurrade runt en timme för att hitta någonstans att ställa bilen och vi var på väg att ge upp helt! Till slut fick vi en plats en kort bit från hotellet.
Hotellet låg precis vid havet så från balkongen på fjärde våningen hade vi underbar utsikt över Medelhavet samt åskovädret som drog förbi.
Däremot kändes det lite slitet på något sätt: hissen skramlade, mitt i natten satte AC:n igång på högsta fart och WiFi:n fick vi aldrig att fungera. I lobbyn hade de en dator med något franskt tangentbord - helmysko!
Vi var föga imponerade...

Natten mellan 9 och 10 augusti
Ibis Hotel Barcelona Montmelo, Spanien € 72,75
Nu ska ni få höra...
Vi ringde på förmiddagen och bokade rum, lyckliga efter att ha ringt ett flertal hotell i omgivningen och de var alla fulla.
Vi parkerade på den inhägnade parkeringen och lastade ur våra pinaler för att checka in. Men vi hade ingen bokning! Den hade de slarvat bort och hotellet var fullt! Gissa vad vi tyckte om detta! Vi snurrade runt i omgivningen, ringde massor men allt var fullt. Till sist vände vi oss nedslagna tillbaka för att tjata till oss två separata rum och då helt plötslig hade de ett familjerum ledigt åt oss! Vart kom det ifrån helt plötsligt? Med parkettgolv och allt...?
Detta var det finaste rummet vi har bott i under resan, dock var det lite lyhört och ungar sprang i korridoren ett tag.
Dubbelsäng samt extra säng som fälldes ut från väggen av personalen. Sängen var skön och det var rent.
"Rengöringsenheten" är som en egen hytt med toalett, handfat och jättestor duschkabin. Roades åter av den smarta lösningen.

Natten mellan 10 och 11 augusti
Ibis Hotel Alicante Elche, Spanien € 67,75
Den här gången hade vi bokat kvällen innan via nätet och fått bekräftelse osv. Man lär sig!
Parkeringen är i deras inhägnade garage under hotellet.
Rummet är av samma typ som den i Barcelona. Däremot fick vi börja med att be dem städa om på toaletten samt att de hade missat fixa till barnsängen och extra handduk. Grannen hade dessutom en bjäbbhund och den störde oss när hunden lämnades ensam ett tag på tidiga kvällen. Den hörde vi dock inte mycket av sedan ägaren kommit tillbaka till sitt rum.
AC:n var dock hemsk! Och med 35 grader ute och trafik kunde man inte ha fönstret öppet. Då jag inte klarar av att sova med öronproppar sov jag inte många minuter den natten.
Inte mycket engelskakunskaper hos personalen, framförallt inte av kvinnan som tog emot klagomålen men vi lyckades kommunicera med engelska, spanska och gester.

SUMMA SUMMARUM
Ibis Budget var över förväntan och ska man bara sova på hotellet, dvs inte fördriva en massa tid där, så rekommenderas Ibis Budget-alternativet varmt. Ibis Hotel är inte många euro dyrare, de har definitivt skönare sängar men de hotell vi råkade på var mer lyhörda så att sömnen stördes.

Och så rekommenderar jag att man skapar ett konto på ibis.com och försöker boka där, framförallt i semestertider.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar