fredag 22 augusti 2014

Ett myrsteg framåt mot NIE

I förrgår kontaktade vi Scandinavian Service för att få hjälp med att skaffa NIE, Padrón och Recidencia för familjen. Dessutom behöver min man hjälp med att flytta sitt företag från Sverige och hit till Spanien så det är lika bra att få hjälp med hela faderullan!

Vi beslöt börja med att boka tid hos Polisen till att börja med då det kan ta en vecka. Charlotte på Scandinavian Service ringde polisen i Fuengirola och fick information om att just nu finns inga lediga tider, återkom på måndag...

Jaha.

Den spanska byråkratidansen har börjat. Får väl se om det blir en flamenco eller en vals.

4 kommentarer:

 1. Trist att det skall vara så bökigt. Vi ordnade det hemma i Stockholm på spanska ambassaden och det var enkelt och billigt. Sedan kom NIE numret per mail. (Vet att ni hade trassel där. Men vi har vänner som var där i slutet av maj och ordnade NIE, smidigt var det för dem också. )
  Hoppas nu det ordnar sig med era NIEnummer för de är ack så nödvändiga att ha.Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ditte!
   Men har ni alla sökt för att helt flytta till Spanien eller bara för deltidsboende? För vi hade ju fyllt i att vi skulle bo, jobba och gå i skola här...

   Radera
 2. Våra vänner skall bo här. Och vi pendalar....Men det skall väl inte vara någon skilnad. NIE måste man ju ha för att ordna bankkontakter, köpa hus/lägenhet, koontrakt på vatten, el, internet; ja det mesta man kan tänka sig. Jag har förstått att man utifrån NIE sedan söker resten av allt som skall göras. Vet att det finns trådar om det på Spanienforum.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan tycka det, det borde inte vara någon skillnad för att skaffa NIE-numret. Det var ju endast det vi hade fyllt i att vi ville ansöka om. Men näpp... Men det är typiskt för oss! Det som går galant för andra stoppar alltid upp för oss.

   Radera