måndag 16 mars 2015

När ska vi bada?

Senaste veckorna har det varit några dagar som varit riktigt varma och man känner verkligen att snart borde man kunna ta sig ett dopp. I förberedande syfte var vi och köpte solstolar till stranden, vi ska prova på att vara bekväma och sitta där under parasollet och blicka ut över vattnet. Snart så! Men frågan är hur snart...? Det borde ännu vara kallt i havet och även om poolen ligger i full sol hela dagarna så är det ju ändå ganska mycket vatten som ska komma upp i någotsånär behaglig temperatur.

Vännen Fru Australien berättade i förra veckan att hon och barnen redan hade badat några gånger i poolen vid lägenhetshotellet där hon bor.
- Åh! Kan man bada i poolen nu!? tänkte vi.

I lördags var det visserligen lite mulet och inte lika varmt som dagarna innan men jag drog i alla fall med mig sonen (han ville hellre sitta kvar vid datorn och spela Minecraft med kompisarna) upp till vår pool med en vattentermometer i handen. På vägen upp gick vi bredvid en slingrande vattenslang. Tänkte inte så mycket på den egentligen, det var väl bara Salvador, han som är trädgårdsskötare/hustomte här i området, som inte hade rullat ihop den efter att ha vattnat.

Men när vi kom upp till poolen möttes vi av ett väldigt plaskande. Ja, inte av barn som plaskade i poolen utan av cirkulationsstrålarna (vet inte vad det heter men vattnet som sugs in, renas i filtret och sedan sprutas ut igen) som normalt är under vattenytan men nu sprutade vattenytan en meter nedanför.

Var är allt vatten? Eller snarare: vart är det på väg? För plötsligt fick vattenslangen en annan innebörd där den låg med ena änden nere i poolen och slurpade i sig vattnet. Den andra änden visade sig befinna sig längre ned i området, närmare bestämt i en annan pool av mer privat karaktär. Vi har tidigare sett (och hört!) att de arbetat med den så nu är den väl färdig och ska fyllas. Men varför från en pool till en annan? Varför ifrån vår pool?

Undrar vad de skulle säga om vi tog våra badkläder, handdukarna, simglasögonen och badringen och hoppade i? Jag menar, det är ju vårt poolvatten!

Termometern visade på 21 grader i det vatten som var kvar i vår pool, förresten. Den mindre vattenmängden gick väl lite snabbare att värma men poolen är inte i skick att bada i med blomblad och skräp, poolbelysning som hänger på sniskan.

Undrar hur det är i havet...? Vått, antagligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar