onsdag 27 april 2016

Poolen - akt 10

Först och främst, nu har jag skapat en etikett som heter Poolen så om intresset för de föregående akterna finns är det bara att klicka där. Om man orkar... :D

I går då. Vad hände?

Klockan blev åtta på kvällen och telefonen ringde, det var Miguel från Ferto Piscinas.
- Hola, vi tänkte komma i morgon och påbörja arbetet.
- VA!? I morgon? Ni skulle ju komma nästa vecka!?
- Jo, men nu tänkte vi komma i morgon kl 9. Tror du ni kan tömma poolen till dess?
- Öh ...
- Kan ni det?
- Jag vet inte hur man gör. Jag kan försöka. Jag lovar inget ...

Med handdukar som halkskydd - plattorna på uteplatsen blir snorhala när de är blöta.
Sedan bröt kalabaliken ut. Jag hade ju tänkt vattna gräsmattan under några dagar med poolvattnet. Det funkade ju inte nu. Och hur gör man för att tömma? Backspolar man?

In i pumphuset för en närmare titt på det där vredet. OK, backwash. Så vi vred handtaget dit. Hände ingenting.
- Ring Mark The pool guy, sa mannen min.

Jag skickade ett meddelande via WhatsApp. Inget svar. Ringde. Inget svar.

Envis som jag är så tittade jag igen in i pumphuset. Hittade ett annat läge som heter Waste. Det lät bättre så jag vred dit. Var det något mer? Kanske något rör är stängt? Tittade runt på alla spakar och rör, försökte förstå vad som gick vart. Den där röda spaken? Den verkar stämma! tänkte jag och öppnade den. Et voilá! Vattnet började pumpas ut i avloppet! Det mesta rann dock ut på gatan. Undrar om det är lagligt ...?

Under tiden hade jag även plockat fram fyra hinkar. Sonen hoppade glatt ned i poolen och började fylla dem medan jag bar dem till gräsmattan och tömde. Fram och tillbaka. Rabatterna fick några hinkar också. Och mitt trädgårdsland. Mer på gräsmattan. Klafs-klafs lät det till slut när jag gick där. Lite på framsidan, passade på att hälla några hinkar på plattorna så de blev renspolade. Mer på gräsmattan. Trädgårdslandet. Någonstans emellan hinkarna ringde Mark också men jag kunde stolt informera honom att jag löst problemet själv! Inte direkt ovanligt men i alla fall. Och så fick han sig en statusuppdatering samt löfte om att vi hör av oss när vi behöver städhjälp igen.

Vid 21-tiden fick det vara nog. Sonen som kämpat (och lekt) i vattnet måste i säng. Vi hade tömt ungefär halva poolen. Vi orkade inte mer, gräsmattan klarade inte mer och pumpen vägrade mer. Det rann vid det här laget bara en liten rännil. Troligen var det väl de läckande rören som spökade.

Vi hade gjort så mycket som vi kunde. För vad mer kunde vi göra?

Framförhållning? Det finns nog inte ens ett ord för det på spanska ... I alla fall inget som används. :D

10 kommentarer:

 1. Jösses... Jag tror faktiskt inte att man får spola ut vatten sådär i Spanien. Eller så får områdena själva bestämma? Fast jag tror inte heller att nån bryr sig (så länge man inte orsakar översvämning hos nån annan...)

  Tänk vad mycket roligt man kan ha med vatten! :-D

  Hoppas allt blir bra nu, ser fram emot fortsättningen på denna följetong :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du, det tror inte jag heller. Varken det ena eller det andra.

   Och vatten är kul - när det befinner sig där det ska vara. Annars är det som kirskål: en djävulsk plåga!

   Radera
 2. Jag känner igen det du nämner. Det finns bara två lägenheter manaña och ingen som helst planering. Carlos tyckte jag nämna att de skulle börja i källaren once de Mayor... Idag kom killarna och langade ner allt i källaren. Så frågade jag när ska ni börja då? I morgon��
  Så ikväll får vi fylla bilen med skrot som ska slängas och lådor som står i källaren som kommer att få flyttas om hela tiden..... Eso es��
  Hoppas att ni får tömt resten av poolen min vän. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gu så skönt det är ibland att få höra att man inte är själv.

   Ha det så kul i kväll, då! :D

   Radera
 3. Jag säger bara: Dränkpump!

  SvaraRadera
 4. Då är det bara att invänta akt 11...
  Kan dock inte låta bli att skratta lite (=mycket). I vanliga fall gnäller man ju över hantverkare/reparatörer som INTE dyker upp när de har lovat att komma. Men i Spanien verkar dom vara riktigt på bettet och t o m komma en hel vecka tidigare. Det har då aldrig hänt här hemma;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen är det inte märkligt!? Och vilket sammanträffande med Biggeros hantverkare också!

   Vi är ju jättegrlada för att de kommeer en vecka tidigare så vi kanske kan få båada tidigare också. Men om de ändå hört av sig på morgonen. Mitt på dagen? Nä, när man börjar varva ned och ska sätta sig vid TV:n eller något liknande.

   Akt 11 ligger i utkast, det kommer. :D

   Radera
 5. Tur att vi inte köpt hus med egen pool! ! Och tur för er att ni hyr. Hoppas det löser sig nu och att ni får en härlig badsäsong efter det här. Det är ni värda.LenaJ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, i det här fallet! Men skulle vi köpa hus så skulle vi prioritera egen pool. Trots allt som händer just nu. :)

   Radera