lördag 2 april 2016

Poolen - akt 5

Ja, det blev alltså en akt till och inte har vi badat i poolen än! Det är trots allt bara 16 grader i vattnet och det är ännu inte så kristallklart som man helst vill ha det. Men jag har faktiskt dammsugit poolen några gånger nu för att det inte ska slamma igen totalt så det börjar se ganska OK ut.

Förresten, kan man kalla det att man dammsuger botten? Det är ju inte damm som ligger där och råttar till sig. Slamsuger? Blir det då en slamråtta när skräpet samlar ihop sig? Usch.

Men var var jag nu då? Jo, det sa inte längre pfffft när poolpumpen slår av och det gör det fortfarande inte. Däremot såg jag dagen efter det sista pffft:et att det såg lite vått ut under en av de där nya fogarna. En trasa under bekräftade det: den blev långsamt fuktigare för att till slut bli drypande våt. Naira, hon som vi hyr av, informerades och Juan på Jimenez skulle åter komma hit. För - vad blir det? - femte gången eller något ditåt.

Dessutom har jag skrubbat rent i brunnen där själva poolpumpen sitter. Trodde att det var stampat jordgolv där men det visade sig vara 3-4 cm med sand, plastbitar, kabelremmar och annan smuts, under var det klinkerplattor. De rengjordes och torkades. På det sättet såg jag att det dessutom läcker på ett ställe till när pumpen är igång.

Jippi.

Att det var en läcka till var något som jag redan misstänkte och tidigt påpekade för Juan som totalt ignorerade det - ungefär som allt annat vi har sagt.
Sol som sol?
Silvertejpen med de dagliga strecken.
Flyter lite...

Men Juan skulle komma då på måndagen. Ingen Juan. På tisdagen ringde jag butiken och fick på en gång tag i honom. Han skulle försöka komma lite senare och det gjorde han faktiskt, med tången i handen. Han bad mig visa honom problemet vilket jag gjorde och därefter lämnade jag honom ifred att förhoppningsvis göra sitt - har ju inte gått så bra hittills, dock.

Lite senare knackade han på dörren och sa att nu var det fixat men bad mig hålla koll ändå.
- Och hur går det med vattennivån, då? frågade han.
- Titta här! sa jag och visade honom de dagliga strecken på silvertejpen jag satt upp i poolen. Det var en vecka sedan han var här och på den tiden har det läckt ytterligare en kubikmeter.

Och då först verkade han fatta att det faktiskt läcker någon annanstans än i pumphuset! Precis som vi hela tiden har sagt! Precis som Mark "The Pool Guy" har sagt!

Så nu ska Naira kontaktas, en man måste komma hit med en speciell utrustning som gör att man med hjälp av ljud kan lokalisera läckan.

Det här blir intressant!

8 kommentarer:

 1. Hej Emma ja nästa vecka får du påfyllning av polen för det skall regna 2 dagar erkki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska det? Vädret tillhör det jag har nollkoll på för jag kan i alla fall inte göra något åt det. Frågar alltid mannen min hur det ska bli eller hur det har varit.

   Radera
  2. Hej Emma varför jag kollar vädret är för jag har en hund som jag går ut med .Så i morgon skall det börja regna nere hos er 12.00 får se om det stämmer för man vet aldrig .Som när vi hade flyttat hit så lovade dom 35millimeter men det kom inte en droppe erkki

   Radera
  3. Ja, vi får väl se om det kommer regn. Det behövs.

   Och du Erkki, du plockar väl upp efter din hund! ;)

   Radera
  4. Hej ja det gör jag har alltid gjort det även i Sverige

   Radera
 2. Hmmm... Det finns möjligen ingen annan poolfirma som ni kan kontakta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå. Men man ska ju avsluta det man påbörjar. Och det fortsatta arbetet med poolen kommer inte att vara i deras regi.

   Radera