söndag 3 april 2016

Skyltsöndag nr 6 - I trädgården

Den här skylten står i storebrors trädgård och jag kan inte annat än hålla med!

Sol som sol?

Och appropå trädgård så är ju steget inte så lång till parker och där är denna typen av skylt inte så ovanligt förekommande:

Sol som sol?
Prohibido perros - dogs are not allowed

Men tror ni hundarna bryr sig om det? Klart de inte gör, de kan ju inte läsa! Men å andra sidan verkar ju inte hundägarna heller kunna det...

Och en skylt på en stolpe, kan det bli bättre för en hund? Nä, det döda gräset under skylten vittnar om det:

Sol som sol?


Eller var det inte så att hundar inte ser rött, eller i alla fall har svårare att uppfatta det? Jag menar, då har ju hunden gjort precis så som skylten säger: pinka här!

Hundägaren har fortfarande inget att skylla på. Färgblind och icke spansk- eller engelsktalande? Hur stor är den sannolikheten här på Solkusten?

Vill du se fler skyltar och annonser kan du klicka på etikett Underhållande här i bloggen. Och glöm inte bort att kika in på BP's Skyltsöndag! Eller alla de andra som är med.

10 kommentarer:

 1. Hej ja Ogräs är egentligen ett orättvist namn på växter som många gånger är väldigt vackra men som råkar växa på för oss människor på fel plats.Ogräs är alltså en växt som finns på ställen där man inte vill att den skall vara erkki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ogräs är helt enkelt fel växt på fel plats. De kan vara så vackra men tyärr är det ofta sådant som lätt tar över och kväver det man egentligen hade tänkt skulle växa där. Har sett kirskål i en avgränsad plantering under en björk, jättevackert. I trädgården i Sverige hade jag dock fullskaligt ekologiskt krig emot dem. De vann - jag flyttade. :)

   Radera
 2. Haha! Jag håller verkligen med om din brors skylt där... Och är sååå glad att jag inte har nån trädgård längre :-)

  Nej, hundägare kan nog inte läsa. Inte tittar dom på bilder heller. Jag såg en gång en hund som var fastknytt i en sån där stolpe medan matte motionerade på strandgympan bredvid :-)

  SvaraRadera
 3. Jag har en röd jacka som hundar älskar! En gång när jag hade den på mig kom det fram tre glada hundar under promenaden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den kanske luktar gott! Jobbar du i en chark? :)

   Radera
 4. Hundägarna i Spanien kan absolut inte läsa. Håller helt med dig! Å många hundar är ju inte ens kopplade här, men ägarna verkar ändå ha bra koll på dom. Å om hundägarna någon gång kunde lära sig att plocka upp hundbajset så...

  1 000 tack för skyltningen och länken:-)

  SvaraRadera
 5. Det är nog nonchalanta som har tagit över hundägaren beteende. Detta är ett vanligt dilemma överallt!! Man får inte ta med hundar på stranden.... Visst sköter man det snyggt så ta man reda efter sig. Man undrar hur de beter sig själva hemma.... Den första skylten är så sann som den är tolkad. Ha en bra dag min vän÷)))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tråkigt för de som sköter sig får ju skiten - som vanligt. Jag vet ju att det är många hundägare som sköter sig och är duktiga. Men som alltid finns det resten ...

   Radera