tisdag 26 april 2016

Poolen - akt 9

Bilden är lånad från pngimg.com
Nu är det tömningsdags! Och då menar jag inte det som poolen har tömt hela tiden pga diverse läckor. Nej, nu ska det tömmas! Poolen ska nämligen fixas nu! Jippi!

Hade det inte varit en nationell helgdag här på måndag så hade reparationerna startat då. Nu ska de starta tisdagen den 3 maj, säger de. Skimmern ska bytas ut precis som hålet i botten. Eller ja, hålet ska väl då bytas ut mot ett helt. Alltså inte ett helt hål utan ett bottenavlopp utan hål. Fast det måste ju vara hål för att det ska funka ...

Vi tar om det igen.

Skimmern ska bytas ut.
Bottenavloppet ska bytas så att hålen sitter på rätt ställe.
De två jetmunstyckena ska bytas ut.
Det ska läggas en liner på insidan, som en stor plastduk.

Fyra till fem dagar säger de att de ska hålla på.

Men först ska som sagt poolen tömmas på sin 25 kubikmetrar. Nu är det ju inte exakt så många längre för vi har inte fyllt upp på länge. Men det är trots allt en del vatten som ska bort. Och så får man ju för sig att försöka få över vattnet till gräsmattan som behöver det bättre än gatan utanför. Ja, inte allt och inte på en gång för då är det inte mycket gräsmatta kvar sedan. Men en del vill jag gärna kunna vattna med i stället för att behöva använda nytt färskt vatten från kran.

Eftersom poolen ligger lägre än gräsmattan funkar ju inte hävertprincipen. En dränkpump vore ju idealiskt men att köpa det blir inte riktigt ekonomiskt försvarbart. Så just nu hinkar jag. Undrar hur lång tid det kommer ta? 10-litershink och 22 kubikmeter vatten, det blir 2200 hinkar. Sju dagar, det blir drygt 300 hinkar per dag. Jag hinkade kanske tio i morse, 290 kvar idag alltså.

T o m jag inser ju att det inte går. Inte ens hälften eller hälften en gång till.

Tänk om man ändå på något sätt kunde koppla vattenutloppet till vattenspridaren! Eller på något annat sätt leda om det dit jag vill ha det. Nu får vi tänka lite, tror jag!

Sedan blev klockan åtta på kvällen och telefonen ringde ...

10 kommentarer:

 1. Å nu ser jag verkligen framemot akt 10. Hahaha! Gillar dina funderingar kring det hela. Det är ju ändå Spanien vi pratar om - hahaha:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du, det blir ju en akt 10, det är ju solklart. Madre mía!

   Radera
 2. Aj, aj, aj... Den där telefonen. Du skulle ha dragit ur jacket! ;-)

  Eller så var det goda nyheter?

  Nja... Vi pratar ju om Spanien här.
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det nu hade funnits något jack. Ytterligare en sådan där sak som visar hur gammal man är.
   - Vad skulle jag göra sa du, mamma?

   Man kan inte dra ur jacket för att slippa samtal.
   Man kan inte slänga på luren i örat på någon för att visa hur förbannad man är heller.
   - J-a vad arg jag var så jag tryckte hårt på knappen!

   Radera
  2. Haha! Men det finns i alla fall en avstängningsknapp... :-D

   Radera
  3. Jag skulle ha druckit mer ur ungdomens källa. Då kanske det där med att det fanns telefonjack en gång i tiden ha spolats bort... :-D

   Radera
 3. Pooler såg jag alltid som nåt lyxigt och behagligt, men det var innan vi själva blev med pool. Den gamla orsakade oss bara bekymmer, men vår nya funkar faktiskt bra när den efter många turer kom på plats. Här är det ju D som sköter allt praktiskt, men det är en prövning även för mig som inte ens kan bada i poolen. En dränkpump har jag dock förstått är ett måste för poolare.
  Du verkar ha många kreativa idéer vilket borde borga för en ljusnande framtid på poolområdet. Ljusnande framtider finns väl även i Spanien.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju ingen som kan komma och kalla mig för okreativ i alla fall! :D

   Vi hade en liten ovanpåpool i Sverige och jisses vad jag kämpade med den emellanåt. NU ver jag precis hur jag skulle ha gjort för att göra det enklare för mig. Så dags ...

   Radera
 4. Vad mycket bry, men värd det när det är över och hettan kommer! Fast jobbigt till dess, inte lätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det får vi verkligen hoppas! Att den är klar till dess för värmen är ju nästan här.

   Radera