onsdag 20 april 2016

Poolen - akt 8

I dag regnar det - Jippi!!! - och att hoppa i poolen är väl inte det första man tänker på just nu. Men det har ju varit några varma dagar och det lär med ganska stor säkerhet komma några fler så då vill vi gärna ha en pool att bada i, som vi betalar för. Det har vi inte nu.

Jo, alltså poolen finns ju där men den går på halvfart med de trasiga och läckande jetstrålarna. Dessutom revs det ju upp ett stor hål där i botten och det känns lite sisådär, tänk om man kliver ned med en fot! Att det skulle göra ont är nog bara förnamnet!

Men det ska åtgärdas! Naira, hon som vi hyr av, håller på att ta in offerter på att fixa iordning poolen. Nya jetmunstycken, ny skimmer, nytt bottenavlopp och ny liner! Det kommer bli som en ny pool! Egentligen skulle arbetet ha påbörjats i fredags men det var visst några småsaker som inte gick Nairas väg så hon letar vidare och har lovat att skynda sig så det blir gjort.

Jäklans, jag tryckte precis till en pyttig myra här på skrivbordet! Dags att ta en titt runt ägorna. Fast nu äger vi ju inte, vi hyr. Så en titt runt hyran.

Äh. Det blev ju inget bra. Jag går ut i trädgården, helt enkelt. Just nu är det dessutom uppehåll, solen skiner igen och fåglarna kvittrar.

10 kommentarer:

 1. Hoppas poolen snart är hel igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Johanna. Det hoppas jag med! Ska dock bli spännande att se när det blir lagat.

   Och inga myror hittade jag som var orsaken till intrånget. Råkade däremot på en jackpot när jag vände på en sten i rabatten på framsidan!

   Radera
 2. Kanel skall vara bra mot myror var det en bloggare som tipsa mig om :)

  Hur gammal är din son? men jag håller med mobilerna tar över för mycket. Att man svarar när det ringer kan vara okej, men sitta smsa:A fb, eller spela spel när man umgås, näää, det kan man göra när man är själv :)

  Det är så roligt med folk som sitter med mobilen alltid, så får man inte svar på sms... det är lite komiskt tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Sverige funkade det inte med kanel (har provat) men det vet ju inte de spanska myrorna om så kanske det funkar bättre här!

   Radera
  2. Förlåt, glömde svara att sonen är 11 år. Beter sig som 15 ena stunden och 7 i nästa.

   Håller helt med dig om mobilanvändandet. Här i Spanien används WhatsApp flitigt, tror det kommer mer och mer i Sverige också. Så det är ett fasligt knappande och plingande.

   Radera
 3. Här kom det ett redigt störtregn när jag var vid Plaza Espana. Som tur var kunde jag skjuta under tak och inte paraply. Som försäljare försöker pocka på en för 5 euro. Det vore inte fel med lite sol. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men här har det skinit en del mellan skurarna nu på eftermiddagen. Rätt skönt med ca 20 grader.

   Radera
 4. Hoppas ni får sänkt hyra under tiden...
  För en gångs skull är det faktiskt riktigt soligt här, men igår hambade jag i en hagelskur...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det dröjer och inget görs, ja då får de nog börja dra av. Eller vi drar av.

   Hagel är en ganska lustig företeelse! Lite läskigt när man ser att det är mycket och stora korn men skoj ändå, särskilt om man står inne med dörren öppen.

   Radera
 5. Betalar han hyran, myran? ;-)

  Det är ganska skönt med pool har vi upptäckt. När nån annan står för underhåll av den... ;-)

  SvaraRadera