lördag 26 november 2016

Lördagsgodis vecka 47 2016

Dags för veckans godisbitar, de har lite blött omslagspapper denna veckan för oj så det regnar! Det fullkomligt öser ned i dag och trots att det är mitt på dagen skulle man kunna tro att kvällen närmar sig.

Godisbit nummer 1
Tro't eller ej men regnet! Det är rätt mysigt med regn, man kan sitta inne och kura eller vara ute och skutta i eller över vattenpölarna. Bara man är rätt klädd! Och när solen sedan skiner mellan skurarna så är det ju så vackert. Det är rent, fräscht och grönt. Det regn som forsar ur molnen just nu är välbehövligt. Fast det är ju lite syrligare i mitten av godisbiten, det börjar räcka med regn nu. Dags att vrida åt kranen nu, tack.

Godisbit nummer 2
Att ha en kubik ved i en stor säck, det är en attans stor godisbit det! Och i går var sonen och jag och köpte un fuelle, en blåsbälg. Med tanke på hur hopplöst svårt det är att få fjutt på olivved så är en blåsbälg ett otroligt bra redskap.
 
Godisbit nummer 3
Jag skrev i februari om att jag vann en bok. Den skickades till mina föräldrar i Sverige och så skulle jag få den då när vi var hemma i somras. Ja, det var planen. Planer är tydligen till för att ändras... För i somras så kunde vi inte hitta boken. Mamma och jag letade frenetiskt en stund och sedan emellanåt, när andan föll på, vi frågade runt bland bokälskande grannar och familj om någon lånat den men nä. Ingen bok. Misstänker att mamma under hösten har fortsatt att emellanåt titta här och där.
Så i förrgår kom det ett mail från mamma. Hon hade hittat boken! Precis där den borde vara. Precis där vi tittat både hon och jag. Det hade ju inte varit någon katastrof om boken inte hade hittats men visst är det väl konstigt! Det måste ha varit någon liten tomtenisse som suttit och läst i den under sommaren och hösten. Nu när det är dags för nissen att arbeta, då la han tillbaka den igen. Boken låg nämligen i linneskåpet vid julgardinerna och -dukarna.

12 kommentarer:

 1. Regnet klarade vi oss från idag och behöver inte mer just nu.
  Så typiskt med saker som försvinner och kommer tillbaka. Jag ger mig attan på att knytt och vättar ställer till det. ha det så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de där vättarna har mycket på sina samveten!

   Här har det öst ned i dag med. Det är rätt bra nu, tack.

   Radera
 2. 1. Ja regnväder i dina trakter är ju inte samma sak som här om man säger så. Tänker på alla underdimensionerade avrinningsbrunnar på Costa Blanca... Men att leka barn och hoppa i pölarna är roligt, förutsatt att man har barnasinnet i behåll:)

  2. Visste inte att det fortfarande fanns blåsbälgar...

  3. Hahaha vad gäller boken! Linneskåpet är faktiskt inte det första stället jag tänker på för att förvara en bok, men ändå;-) Kul att den har kommit tillrätta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1, Du skulle se hur äckligt det var i Fuengirola där allt kom vällande upp ur gatubrunnarna.

   2, Jomen det är ju oumbärligt om man har en öppen spis! Mormors gamla har jag magasinerad i Sverige.

   3, Jag har inte ens tänkt på att det skulle vara udda. Mamma har alltid gjort så, lagt saker där till ett speciellt tillfälle!

   Radera
 3. Linneskåpet tycker jag absolut låter som det första stället man bör leta efter om man saknar en bok, att ni inte tänkte på det ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast vi tittade där! Båda två! Vet ju att mamma brukar lägga sådant där i linneskåpet.

   Radera
 4. Jag känner igen det där med saker som "försvinner" och sedan återfinns där dom ska vara, eller på nåt ställe där dom absolut inte ska vara.
  Jag har sedan i fredags en sak på drift som förbryllar mig mycket. Jag och D har letat överallt. En gång, två gånger, tre gånger. Men icke. Det ska bli mycket intressant att se var denna sak plötsligt dyker upp.
  Hoppas att ni lyckas stänga kranen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, kranen står på fullt vred fortfarande!

   Visst är det konstigt! Och man VET att man har tittat där flera gånger utan att man har sett den. Hoppas ditt kommer tillrätta.

   Radera
 5. Här har det inte regnat så mycket men det har varit bra grått ett tag nu. Solen kikar fram emellanåt ändå, så D-vitaminet håller sig i trim :-)

  Haha! Det som göms i snö... kommer fram när det är dags att juldekorera. Eller hur det nu var :-)

  Ha en härlig första advent!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är det inte mycket chans att hålla D-vitaminnivån i trim.
   Som mamma sa, antagligen plockade hon undan julsakerna ordentligt då när boken kom och då hängde de liksom bara med.

   Radera
 6. Vilken tur att boken kom tillrätta, det är konstigt det där när man letar efter något och sedan så bara det finns där det ska vara.
  Har lämnat Spanien och är nu hemma i Wales, inget regn, men grått!
  Ha en fin advent!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det måste vara någon liten tomte som har lånat den!

   Åh, tiden har runnit iväg! Det har varit lite intensivt den senaste tiden, har inte hunnit läsa alla bloggar som jag brukar och jag har fortfarande inte svarat dig. Usch vilket dåligt samvete jag har!

   Ha en fin advent du med! Och var glad att du slipper det här ösregnet nu.

   Radera