lördag 23 maj 2020

Lördagsgodis 2020 vecka 21

Nu har jag kammat ur det nyklippta håret efter ett härligt dopp i poolen. Dags att ställa fram lördagsgodiset!


Godisbit nr 1
Torrjästleverans! Jag skrev ju tidigare om att jag hade beställt torrjäst. Jag gjorde det via Amazon och säljaren där gjorde en fuling och kringgick Amazons system för att få fina siffror (snabb hantering, leverans och liknande statistik). Ju finare siffror man har som säljare, desto mer kommer Amazon att pusha för ens produkter. Så de där siffrorna är för säljaren jätteviktigt. Vissa gör allt för att få fina siffror, till och med markerar att de skickat men har egentligen inget att skicka ...

Efter att ha väntat i nästan två veckor på leverans beställde jag hos en annan och fick leverans på två dagar. Nu har jag 500 g torrjäst att leka med!


Godisbit nr 2
Krypbesök! Jag kan inte säga att jag är någon fantast av kryp på något sätt men det är något speciellt med bönsyrsor, trots allt. Den här kom flygande och kraschlandade en meter från mig där jag satt och läste i solen. Den är inte stor, 3 centimeter kanske. Väldigt söt!

Det är ju inte direkt första gången som vi har bönsyrsor, men det är lika kul varje gång!

Godisbit nr 3
Havsbad snart! Med temperaturer på 30 grader i skuggan är det suveränt att kunna bada i poolens nu 27-gradiga vatten. Men vi gillar ju att bada i havet! Sand mellan tårna! Kasta oss i vågorna! Det sägs att från och med fas två så ska man kunna få bada i havet om man håller två meters avstånd till andra. Jag förutsätter att det inte behöver hållas mellan familjemedlemmar och jag förutsätter att man inte behöver ha ansiktsmask. Säker kan man dock aldrig vara på något ...


Andalusien - förutom Málaga och Granada - går över till fas två nu på måndag. Förhoppningsvis får vi här på Costa del Sol sälla oss till resten av provinsen den 29 maj, det vill säga om en dryg vecka.

13 kommentarer:

 1. Trevliga godisbitar. Med ett undantag för min de.Bönsyrsan.
  Perfekt med torrjäst! Men dåligt att du inte fick någon från Amazon. Finns ju ingen anledning att nyttja dem igen. Men finns inte torrjäst på Lidl och Mercadona.Vi brukar köpa där i Torrevieja. (Oftast har vi med oss jäst hemifrån men ibland tar den slut.)
  Bönsyrsor kan ju var trevligt att få på besök men jag ser dem helst inte hos mig.
  Skönt att det nu lättar så att ni kan få bada i havet. Förstår att ni längtar efter att vidga vyerna och ta er ner till havet. Funderade på om kanske en rejäl badring av något slag kan bidra till att hålla avstånden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag kunde köpa från en annan säljare på Amazon. Nej, ingen av butikerna har torrjäst längre, eller färsk för den delen. Slut. Alla frågar.

   Ja, jag hoppas att vi snart får bada i havet! Tyvärr kommer det nog att vara så att man inte får ta med sig så mycket, inga bollspel och liknande i alla fall. Man kan ju ta med en extra handduk och lägga ut också.

   Radera
 2. Oooops! Å jag som precis beställt "mina" Ariel tvättkuddar därifrån. Torrjäst, hoppas den håller sig torr och inte klumpar ihop sig som salt brukar göra;-)
  Syrsan är ganska söt. Till och med jag som brukar bli hysterisk när jag ser kryp tycker att den är otäck;-)
  Nu gillar jag ju inte sand mellan tårna, så jag skulle nog föredra poolen alla gånger. Men det är ju friheten att kunna välja var man ska bada. Så jag håller tummarna att även ni snart kan leva relativt fritt igen. Att bada med munskydd lär bli svårt gissar jag. Å att sola med munskydd lär resultera i ganska så olikfärgade ansikten;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer att försvara torrjästen i en tättslutande låda, måste ju göra det med alla matvaror annars kommer det myror och andra kryp.

   Jo, som du säger, man vill ju ha valet! Helst utan munskydd ...

   Radera
 3. Fick du med nåt godis när leveransen av jästen kom? Det borde man alltid få... ;-)

  Bönsyrsan är rätt fin faktiskt.

  Jag gillar inte heller sand mellan tårna, så havsbadet kan göra detsamma. Men vi hör också till dom som blir kvar i Fas 1, längtar till nästa fas vad nu den egentligen innebär. Har inte orkat ta reda på det eftersom den inte är aktuell än. Jo, jag har ögnat igenom, men det har ju ändrats mycket tidigare så jag avvaktar att plugga in den ordentligt tills det är dags på riktigt :-)

  Ha en härlig söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä ... Men när jag har beställt ryggsäck till sonen på Viva el cole så har det varit medföljande godispåse. De har bra ryggsäckar, förresten! Även för datorer.

   Jag håller med, hopplöst att veta vad som gäller för varje fas eftersom de ändras. Men jag är nyfiken på hur de ska lösa avstånden på stranden.

   Radera
 4. Att inte få bada i havet, när ni bor som ni gör är trist. Tur då att ni har pool och trädgård.
  Dessutom är du bra på att hitta godisbitar, vilket underlättar.
  Vad bra du klippte sonen, blev han nöjd?
  Att du kan klippa dig själv är beundransvärt. Du är en riktig klippa ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi ser ju havet, det lockar och pockar ... Men vi är glada åt det vi har!

   Jadå, jag tror hela familjen blev nöjd med klippningarna faktiskt!

   Radera
 5. Folk har börjat bada i Årstaviken ... men det är alldeles för kallt, naturligtvis. Fast jag längtar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter kallt att bada där, hade nog också avvaktat.

   Radera
 6. Som du redan vet har vi kommit upp i fas 2
  Idag var det ett debutbesök till stranden och en kopp kaffe på en av strandhaken. Det blir nog ett dopp längre fram i veckan. Man måste ha lite koll på läget.
  Gillar allt med syrsor och gräshoppor. Vi hade en stor gräshoppa i trädgården häromdagen .=)
  Så nu har du med andra ord gott om jäst. Det ska bakas=)
  Vi skulle beställa ett skydd till vårt beställda parasoll på Amazon. Det visade sig att leveransen av skydd skulle ta över en månad. Så vi avbokade det och beställde ett annat. Annars har leveransen av varor gått emellertid snabbt.
  Trevlig kväll <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lycko dig! Hoppas att vi också snart får sätta tårna i sanden.

   Jo, koll måste man ha, även när man beställer från Amazon! Den första blev vi lurade av, fast vi fick pengarna tillbaka i alla fall. Oftast brukar leveranserna bara vara en dag eller tre.
   Trevlig kväll du med!

   Radera
 7. Jästen går säkert åt, så gott som ditt bröd är!
  Tror syrsan flyttat från vår terrass till din. Brukar har dessa finbesök då och då.
  Låter gott med varm pool, men för varmt i luften.
  Sköt om er och stora kramar!

  SvaraRadera