lördag 27 juni 2020

Lördagsgodis 2020 vecka 26

Tänka sig! Ännu en vecka har passerat och vi kliver snart in i årets andra halva. Tänk så tiden bara rullar på. Med godisbitar och allt!

Bildbevis!
Anders och Ama de Casa har varit på besök!


Godisbit nr 1

Trevligt besök! I veckan var Ama de Casa och hennes Anders här. Det är alltid spännande att träffa dem som skriver bloggar, är de som man tror att de är? Och jodå! Visst var de som jag trodde: glada, trevliga och lätta att prata allt möjligt med!  Och jo, mannen min höll till slut med om att jordgubbarna till kladdkakan var fresa, inte fresón.


Gåvor hade de med sig också! I jul får kungarna i julkrubban sällskap av "den bajsande gubben" så att det kommande året blir välgödslat och rikt ...

En kyckling har fått flytta in bredvid suckulenten som hänger kvar i "julgranen".

...  och vid påsk kommer jag att kunna sätta upp ett helt gäng med små gula kycklingar, jag hade ju inga innan. Godiset är så klart uppätet!

Tack Ama och Anders för de roliga presenterna och trevliga sällskapet, tiden rann iväg alltför fort!


Godisbit nr 2
Stooor madrass! Det här är mannen mins godisbit: en stor luftmadrass. Den levererades egentligen redan förra veckan men denna veckan har verkligen varit utprovningsvecka. Madrassen är 193 cm lång och 142 cm bred, avsedd för två personer egentligen. Den är stor och stadig och man kan med lätthet vända sig på den utan att plumsa i. Fast i skrivande stund är det 33 grader så då är det bara bra med ett dopp.

Nu ska vi ta och slänga de andra madrasserna, de som luftpysandes och slokande ligger och skräpar i tvättstugan.

Godisbit nr 3
Avklarat skolår! Sonen hade i veckan den sista skoldagen i ESO och betygen har tagits emot elektroniskt. Hela tre 9:or kan han stoltsera med! Dessutom klarade han av förra läsårets Lengua, det spanska språket och litteraturkunskap, som han hade pendiente, det vill säga att betyget var under 5. Lengua ifrån detta läsåret blev (som vanlig) pendiente med omprov 1 september klockan 8.

Sommarlovet har börjat, han har hela sommaren framför sig! Hela två månader att plugga Lengua.

11 kommentarer:

 1. Vilken härlig och rolig godisbit att Ama & Anders kom förbi. Kan tänka mig att det blev ett både lyckat och roligt besök.
  En ny och rejäl madrass låter perfekt och att spendera tid på den verkar behagligt. I alla fall en stund. Har en känsla att det lätt blir väl hett om inte poolen är i skugga.
  Skönt att sonen nu avslutat skoljobbet för läsåret och fått tre 9:or.Bra jobbat. Och visst finns det tid att jobba inför omprovet i "Lengua". Sommarlovet är långt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycket att besöket blev väldigt lyckat! Tiden flög fort.

   Som du säger, man få ligga där en stund. Men det är väldigt behagligt att ligga där och guppa så det är lätt att man ligger för länge. Oftast brukar jag bada vid 4-5-tiden och då är det åtminstone lite lugnare som solstrålningen.

   Ja, sonen har jobbat på bra!

   Radera
 2. Klart att Ama och Anders hamnar först i din godispåse. Å vilka himla roliga presenter du fick. Ama måste ha ett otroligt bra minne att hon mindes att du inte hade några kycklingar att hänga i kranen. Å den bajsande gubben är ju en julklassiker - åtminstone i Torrevieja, och nu även hos dig.
  Luftmadrassen ser ut som en flytande halkmatta i ett badkar med sugproppar alltså. Skitsnygg är den och den kommer nog inte från Lidl den här gången antar jag;-)
  Du kan vara mäkta stolt över sonens betyg. Strålande. Men jaga honom inte att plugga varje dag under två månaders sommarlov!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det roliga presenter! Så genomtänkta. Den bajsande gubben finns även här och jag gör nu som Ama, försöker alltid att hitta upp den.

   Haha, halkmatta! Har inte tänkt på det men du har helt rätt! Nej, vi köpte på Amazon, märket är Bestway, ett av de stora som även gör pooler och liknande. Förra året köpte jag en madrass på Carrefour och den håller perfekt fortfarande. Men så är jag rädd om den också.

   Jag ska inte jaga sonen varje dag men jag misstänker att han kommer spara det till sista veckan och då är det för sent. Han måste läsa böcker på spanska också, lämna in en resumé på provdagen. Så det är lika bra att börja så smått.

   Radera
 3. Vilket trevligt besök ... och vilka roliga presenter!
  Madrassen ser rejäl ut :)
  Skönt med sommarlov ... bra jobbat av sonen!
  intressant länk med läsning om jordgubbar.
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var ett väldigt trevligt besök, vi hade mycket att prata om och skratta åt.

   Visst var det lite intressant där med jordgubbarna!

   Radera
 4. Det är vi som ska tacka! Det var verkligen huuur trevligt och gott som helst - det måste vi göra om snart igen :-D Så jordgubbarna var fresas? Ja, goda var dom i alla fall.

  Madrassen såg väldigt stadig ut, den hade kanske hållit för mig med?

  Sonen är sååå himla duktig! Beundransvärt att lyckas så bra när undervisningen är på utrikiska. Låt grabben ha lite välförtjänt sommarlov nu :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaj jordgubbarna var goda portugisiska fresas! Han fick ge sig. :D

   Madrassen hade definitivt hållit för dig! Den är så stor så du hade kunnat kliva av och på utan att blöta ned annat än möjligen fötterna.

   Visst är han duktig, sonen! Det är så lätt att glömma att allt är på spanska, det som vi själva tragglar ås med och kan knappt skapa hela meningar. Så lite sommarlov ska han väl få. kanske lite glass också.

   Tack så jättemycket för att ni kom, extrabonus är att det är ganska så städat nu också. Ni är varmt välkomna tillbaka!

   Radera
 5. Ja en sådan badmadrass är ju inte så illa att ha, och att man kan vända sig om utan att hamna i vattnet kan ju också vara bra.
  Kul med besök av det slaget, gillar hennes blogg riktigt mycket.

  Ha det jättefint nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jättebehagligt att ligga på madrassen och guppa runt, så där så man nästan somnar. Och man kan slappna av just för att den är så stadig, man måste inte klamra sig fast.

   Ama har en jättebra blogg! Välskriven och välfotad med stort hjärta och enorm glimt!

   Radera
 6. Vad roligt med besök från Ama! Spännande! Jag har träffat 7 olika bloggkompisar och de flesta är precis som man föreställer sig. Och vilken härlig madrass! Skulle man ju kunna somna på och då är det ju tur att den ligger i poolen och inte i havet :) Lilla barnbarnet Charles fick en enhörning att ha i vattnet, den är ganska stor och han gillar den skarpt.

  SvaraRadera