söndag 18 november 2018

Skyltsöndag nr 100 - Error 404

Vissa saker är det inte kul att råka på. Som när man glatt skuttar runt på Internet och tror att man ska få läsa något roligt, intressant, kul, spännande ... Och så råkar man på det här:

Error 404 - Page not found

Sidan finns inte eller så har någon skrivit in länkkoden fel så sidan inte kan hittas. Kan ju också vara en gammal länk så den inte längre är giltig. Suck.

Vissa av bidragen har jag råkat på för jag hamnat fel och har då passat på att ta en skärmutskrift. Men det väckte mitt intresse för att se hur andra har gjort, vad hände om jag tog bort en bit ur url:en? Jo, här ska ni få se vad jag hittade (bilderna blir större om ni klickar på dem):


Företaget Lego har ju verkligen fattat det där med humor! Har ni sett deras filmer? Sonen skrattade högt och vi med men inte riktigt vid samma tillfällen. De är gjorda för att alla ska ha kul. För att inte tala om hur kul det är med produkten, alla de plastiga byggklossarna i olika färger och former. Jag har suttit måååånga timmar med sonen och byggt. Ska jag vara helt ärlig så har jag ibland suttit kvar när sonen tröttnat.


IMDB, The International Movie Data Base, en guldgruva när det kommer till att hitta information om filmer, serier och skådespelare. De har tydligen inte bara en utan flera Error 404-meddelande. Skulle tippa på att de kommer upp slumpmässigt.Företaget Packlinks felsida är så söt med en kortfilm i bakgrunden där katten kommer upp ur kartongen.

TV-kanaler har också sina fel. Så här visar de upp dem:

BBC

CNN

TV4

Men bäst är ändå de som är så stora att de kan göra något underbart av dem. Titta här bara på Nasa:


Eller de som skämtar lite extra:


"Ananas på pizzan? Upps! Du fångade oss mitt i diskussionen och vi hittade inte sidan du letade efter." (Ungefär) Ja, vad gäller? Ananas eller inte på pizzan? Gärna på min och sonens, aldrig i livet på pizzan till mannen min.

Personligen tycker jag nog ändå att Språktidningens bäst av de jag råkat på:


Jag har faktiskt själv en som jag har haft ganska länge. OK, den är inte kul men bättre än bara Page not found:


Vad händer på din blogg eller hemsida om en länk inte fungerar?

Det här med Error 404 - Page not found verkar vara en kul grej för många! Det finns faktiskt de som samlar på dem. Tycker du också de var kul så kan du kolla på fler här till exempel: UX Planet, Creative Blog, 404 Error pages och Hubspot. (Nej, jag har inte lånat bidrag från dem till inlägget även om jag såg att någon var med där.)

 ~ ☺ ~

Det här bidraget hade varit väldigt passande om det varit mitt 404:e bidrag! Men det är ett tag kvar dit. Jag är rätt nöjd med att det är mitt 100:e!

 ~ ☺ ~

Detta var ytterligare ett avsnitt i genren Fritt Tolkad Skyltsöndag

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltningar kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen. Glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

14 kommentarer:

 1. "Page not found"-texten är alltid lika irriterande oavsett var och när den dyker upp, men det är väl sådant man får ta i teknikens värld antar jag...suck!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jam, det är det väl. Men kan man göra något kul av det så uppskattar i alla fall jag det.

   Radera
 2. Hahaha! Love it! Har faktiskt inte sett "Error 404 - Page not found" på bra mycket länge. Minns att de dök ut ofta för 10-15 år sedan. Fruktansvärt irriterande.
  Men har företagen humor och gör nåt riktigt roligt med felmeddelanden så blir åtminstone jag betydligt mera förlåtande. Du hittade perfekta exempel på riktigt fyndiga och bra texter.

  Då alla skyltar var så himla bra kan jag inte ens välja en favo. Det enda jag hoppas är att jag snubblar över ett sådant meddelande själv nån gång. Det är ingen sport att gå in på sajter som har samlat dom;-)

  Tusen tack för en mycket kreativ (i dubbel bemärkelse) skyltning och länkarna:-)

  PS. Ananas på en pizza - ALDRIG, varken för min man eller mig;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade nästan tänkt skriva något där om att det så klart inte skulle vara någon ananas på BP:s pizza.

   Ja, om man nu ändå ska hitta fel så är det bättre med bra fel som man dessutom får skratta lite åt.

   Radera
 3. Visst är det irriterande när sidan man förväntat sig inte finns utan en pigg figur poppar fram. Denna "Error 404 Page Not found" ser jag inte så ofta numer, men det händer. Gillade bäst "Lego" och "Språktidningen" om om det nu är så att det är fel. Helt vill jag ju nå det jag ska.
  Kul tolkning!
  (Är det sista också en skylt som hör till inlägget- "Dina klasskamrater" Kanske inte de heller finns...Eller är det reklam.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog sant som ni säger att sidor inte lika ofta är borta. Vi har väl fått bättre redskap att hålla reda på dem, framför allt internt. Vad andra gör är det ju svårare att styra över.

   (Den sista är reklam, vad som visas där inget jag styr över heller förutom att jag sagt att de får ha det.)

   Radera
 4. Haha! Jag gillar när dom (och du!) gör nåt vettigt av dom där felmeddelandena, speciellt när det skrivs med glimten i ögat. Hade faktiskt ett inlägg om det för länge sen:

  https://amacasa.wordpress.com/2011/03/24/felmeddelande/

  :-)

  Grattis till dom 100 inläggen!

  Var tvungen att kolla, och just nu har jag 6360 inlägg på min blogg, plus 1045 på den gamla metrobloggen som Anders räddade över till WP. Av den anledningen har jag många länkar som inte funkar - metrobloggen hade en väldigt konstig "namngivning" på inläggen, nån sorts löpnummer. Jag har:
  1: Inget sånt där fiffigt meddelande när det går fel
  2: Uppenbarligen inget liv - verkar tillbringa all min tid på bloggen... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har alltså 100 Skyltsöndagsinlägg, totalt är det 915 publicerade inlägg.

   Din var superbra! Här är en i samma stil:
   https://i.redd.it/mnghlm1xbc411.png
   fortsättning här:
   https://i.imgur.com/Wwq4NR3.png

   Radera
  2. Jag tyckte väl att 100 lät lite, men nu fattar jag. Hur många skyltsöndagar jag har varit med på har jag ingen aning om. Men det har blivit en del genom åren - jag älskar skyltar :-) Var med ett tag redan på Pumitas tid.

   Haha! Dom var också himla bra :-D

   Radera
 5. Me again: Glömde u totalt att gratta till 100 inlägg till Skyltsöndag. Sorry! Är så stolt över dig och otroligt glad att du skyltar så ofta med dina alldeles egna "teman". Hoppas du vill fortsätta med det. Tusen tack för att du är med. Nu ska du bara sikta på nästa hundratal:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, BP! Vaknade du mitt i natten och kom på det! :D

   Jättegulligt att skriva en extra rad, det uppskattas verkligen. Och jag blir så glad över att få höra att du gillar mina bidrag - även om de spretar åt alla håll i skyltningens namn.

   Radera
 6. Kul skyltar - fast lite tråkiga ... Har mig veterligen inte råkat ut för ERROR på min blogg. Än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skyltarna är kul men orsaken tråkig. Om det är så du menar så håller jag med dig. :D

   Ofta så råkar man ju inte på Error-meddelanden på sin egen blogg, det är ju inte så ofta man själv klickar på länkarna.

   Jag hade en hemsida förr där de kunde kolla brutna länkar men den verkar inte fungera längre, inte gratis i alla fall.

   Här kan du kolla hur min ser ut, vill du se din är det bara at byta ut i url:en:
   https://domainstats.com/solsomsol.blogspot.com
   Så här:
   https://domainstats.com/klimakteriehaxan.blogspot.com

   Radera