söndag 4 november 2018

Skyltsöndag nr 98 - Dasshumor

Vattnet på Solkusten är hårt, det blir kalkavlagringar i det mesta. För att slippa dem i toaletterna (finns roligare saker att göra än att stå och skrubba kalk i en toalett, vet av erfarenhet) så brukar vi ha sådana där toablock, de där man hänger på toalettskålens kant. De ska ju avge en fräsch doft, göra lite rent vid spolning samt se till att det inte blir så mycket kalkavlagringar.

Jag stod där i butiken och kollade utbudet. Vet ju vilka jag föredrar men det är alltid intressant att se vad mer som finns. Mina ögon fastnade på några sprayburkar.


- Spray? Hur då? tänkte jag och tittade närmare på förpackningen.


Här är ett företag som minsann går rakt på sak! Produkten heter V.I. Poo och ja, hur mycket de flesta kanske inte erkänner det för omvärlden men jo, så är det ju. Kul namn!

Så man sprayar lite, sätter sig på toaletten och Buttrikshögen åker ned till botten, upp kommer det i stället en doft av lavendel, citron, bär ... Det som inte doftar rosor stängs nere av spraylocket. Enligt bilderna.

Vad gör man om man har bråttom och medan man sitter där så kommer man på att man glömt spraya? Då är det ju redan lite försent om man nu inte vill att omvärlden ska veta vad man gör på toaletten.

Jag köpte mina vanliga toablock.

~ ☺ ~

Detta var ytterligare ett avsnitt i genren Fritt Tolkad Skyltsöndag!

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltningar kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen. Glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

8 kommentarer:

 1. Hahaha! Namnet är ju (skit-)roligt, i dubbel bemärkelse alltså. Otroligt fyndigt:-) Det här är nog veckans bidrag till Skyltsöndag skulle jag vilja säga:-) Tusen tack för det och länken:-)

  PS. Ett litet tips till kalkavlagringarna, som vi faktiskt också har på gästtoaletten, som vi inte använder så himla ofta. När jag rengjorde toastolen och fick skrubba lite extra för att få bort kalken kom jag på att jag ju kunde testa att hälla en skvätt Mr Duck i vattnet. Efter en vecka kollade jag och kunde konstatera noll kalkavlagring. Okej, ett test till då. Gjorde om proceduren och väntade i drygt två veckor. Då hade ju "vattenståndet" sjunkit en aning och lite kalk hade bildats. Fram med toaborsten och avlagringen gick bort direkt utan extra skrubbning. Smart va;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att det uppskattades! Känner mig hedrad.

   Tack för tipset där med Mr Duck. Vi hade hårt vatten i vårt hus i Sverige och jisses vad jag slet med särskilt den ena toaletten emellanåt. Där fastande dessutom något rengöringsmedel i beläggningen så det var alldeles blått. Tömde hela toaletten och skrubbade, fick aldrig riktig ordning på det.

   Radera
 2. Håller med dig! Jag hade också köpt den gamla beprövade varianten. Men namnet och produkten i sig är kul. Fyndigt namn på den.
  Även maskindiskmedel är bra som komplement då och då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du att du slänger ned en tablett i toan då eller? Kanske inte helt fel. De där pulvren och tabletterna är ju läskiga, så man undrar hur trevligt det är att diska mattallrikar med dem egentligen.

   Radera
 3. Ooo... Spännande! Sån där spray måste jag genast köpa! Fast visstja... Jag bajsar ju inte... ;-) :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte än! Dessutom har du väl en till där hemma, va?

   Radera
 4. VIP på dass, vilken grej ��
  Tycker absolut du måste testa, om inte an bat så för oss, dina läsare.

  SvaraRadera