lördag 19 oktober 2019

Lördagsgodis 2019 vecka 42

Lördagsgodisdags!


Godisbit nr 1
Födelsedagstårta! Ja, nu var det ju inte jag som fyllde år utan Fru Cuba. Hon fyllde 40 år förra veckan och i går var vi över på en bit tårta. Den var med spanska mått mätt riktigt god och otroligt vacker, rena bröllopstårtan! Sockerpastan på utsidan var så klart väldigt söt men annars var det fyllning med blåbär och vindruvor. Och små mumsiga chokladfyllda macarons på toppen!

Muggarna rymmer drygt 4 dl och vi fann dem i tebutiken i Mercacentro, Fuengirola.
Butiken drivs förresten av en svenska.

Godisbit nr 2
Stora härliga temuggar! Jag älskar stora härliga temuggar och jag vet att det gör Fru Cuba också. Så vi köpte några till henne och la i en kartong tillsammans med grönt te och en tesil. Hon verkade i alla fall bli glad så jag hoppas att hon också blev det. Det är svårt att veta ibland vad folk egentligen tycker om presenter. Om inte annat, godisbiten får väl vara att jag tyckte att det var en bra present.
- De är jättefina, sa sonen när jag visade honom muggarna. De passar liksom in hemma hos dom!


Godisbit nr 3
Sällskapskatt! Jag hade en röjare och klippte ned några buskar, bland annat trillingblomman och en hibiskus. Vildkatten Tramse gick och la sig under trillingblomman medan jag höll på att röja runt. Just nu är han inne i sällskapskatts-läge, det vill säga att då är han inte lika spattig och rädd av sig, han tar försiktigt med munnen en ost- eller skinkbit från mina fingrar, lägger sig på marken någon meter ifrån mig där jag sitter och njuter av solen med en bok eller virkning i handen. Nära mig men inte för nära.

Jag virkade garn runt en vinkork och försökte leka med Tramse.
Han tittade på grejen som jag ryckte lite i. Han tittade på mig.
Han fattade absolut INGENTING!
(Nu när jag ser detta fotot är jag glad för att jag inte använde mig av rött garn ...)
 
När han är i extra Trams-läge så gör han inte så. Då är han stora vildkatten som jagar bort de andra från reviret. Ungefär. Rena rama Tramse-jellonet!

19 kommentarer:

 1. WOW!!! Vilken fin tårta! Jag brukar inte gilla spanska bakverk, men ibland är dom riktigt goda :-)

  Muggen är ju jättefin den med. Jag tror absolut att hon gillar dom (affektion i dom också när hon fått den av dig), men OM hon inte skulle göra det så kan hon ju alltid "råka" tappa dom i golvet ;-)

  Snart får du nog peta på Tramse också. Inte långt kvar till det tror jag :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag håller med om att bakverk är inte det bästa med Spanien. Men den här var riktigt god.

   Tappa i golvet?! Nä vet du vad! Då tar jag tillbaka dem!

   Nä, jag tror inte att jag kommer få peta på'n och han står kvar. Skulle jag göra som Anders så skulle det sitta en klo i fingret, tror jag. Om jag ens skulle få komma så nära.

   Radera
 2. En jättefin tårta och var den dessutom god hade den ju även en funktion annat än skådebröd. Många spanska tårtor är väldigt fina att se på men smakar inte så bra. (Egen erfarenhet...)Tykcer du fick tag på en jättefin present. Muggarna är verkligen fina. Skulle gärna också köpa dem. Får ha ögonen öppna i Torrevieja.
  Kul med Tramse som kan vara sällskaplig om han vill. Och en katt är alltid en katt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förra året när Fröken Cuba fyllde år, dottern alltså, var det definitivt en skådebrödstårta. Vi pratade om den och vi var alla överens om att den var inte god.

   Precis, en katt är alltid en katt!

   Radera
 3. 1. Bröllopstårtan, förlåt jag menar födelsedagstårtan så väldigt... vit ut.

  2. Temuggen var riktigt snygg. Å jättekul att butiken där du köpte den drivs av en svenska. Då blir det ju lite "exotiskt" för fru Kuba. Vet inte varför, men jag har alltid trott att Fru Kuba är äldre än du. Nu visar det sig att hon är yngre.

  3. Tramse är Tramsa. Han värnar om sin integritet. Det är hans villkor som gäller. Gillar den attityden;-)

  4. Tur att du skrev att det var en vinkork i det virkade fodralet. Spontant tänkte jag att det var en avlång granat/ett sprängmedel av något slag. Tror nog att Tramse tänkte likadant;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med om att det ser ut som en bröllopstårta!

   Fru Cuba är yngre än mig men Herr Cuba är äldre, det kan vara det som förvirrar. Förvirrar i alla fall mig.

   Tramse är katt, helt enkelt. Vildkatt men vissa drag av huskatt. Jag tror att hans pappa är en huskatt, det finns en randig med halsband jag sett ibland och det är inte många randiga jag sett här faktiskt.

   Radera
 4. Tårtan var ett riktigt konstverk ... spännande - bra att den smakade bra också!
  Jättefina muggar - såklart hon blev glad!
  och så ... Tramse, som verkar ännu tramsigare än vår Sixten. Han är väldigt rädd för alla och utomhus är det fortfarande efter 10 år, bara jag som kan klappa honom. Inomhus ligger han gärna i Lasses knä, men får vi gäster gömmer han sig och försöker smita ut vid första bästa tillfälle,
  Japp ... tur den inte var i rött garn, den där virkade manicken! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är roligt med folk som är duktiga på det de gör och tårtan var verkligen vacker!

   Tramse är heltramsig, det kan man lätt konstatera. Vill inte ens leka med den där grejen jag gjorde. (Det var först när jag fotade som jag såg att det såg ut som något annat ...)

   Radera
 5. tänk allt möjligt konstigt som kor att virka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är bara fantasin som sätter gränser.

   Radera
 6. Hej!
  Vilken tårta! Spanska tårtor är inte riktigt i min smak...vissa går bra...morotstårta i nån variant tex. Apropå katt så läste jag det här i en blogg som jag regelbundet läser...jag skrattade så tårarna rann...inte ofta numera...elakt eller inte men kul var det...
  http://wiolettan.bloggplatsen.se/
  Kram P ♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. How to give the cat a pill är helt ich totalt underbar! Första gången jag läste den satt jag på jobbet och tårarns bara rann, gu så jag skrattade! Den är väl 20 år gammal men fortfarande lika rolig!

   Den är inte alls elak, det är bara någon som vet precis hur jävligt det är att få i en katt ett piller den absolut inte vill ha. Det är ett h-e!

   Radera
 7. Söt tårta, i dubbel bemärkelse.
  Snygga muggar, såna skulle jag blivit glad om jag fått.
  Tramse kanske blir tam på äldre dar.
  Trevligt godis ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undrar om de inte känns lite svenska i färgerna de där muggarna trots att mönstret är lite mer moriskt. De fanns även i blått med de såg ut som kakel.

   Håller inte några tassar för för att han ska bli mer tam än vad han är nu, om man säger så.

   Radera
 8. Maffig tårta, superfina muggar! Klart hon blev glad! Din kattleksak fick mig att tänka på OB och Tampax ... :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen det var det jag såg först när jag fotade! Och som sagt, tur jag inte tog rött garn ...

   Radera
 9. Ett riktigt fint bakverk men visst är spanska bakverk alltför söta. Innehållet lät mycket gott!!
  Jag tycker det var en bra present och speciellt om hon gillar Te.
  Ja, snarr ska du se att er vildkatt blir en knäkatt 🤗

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, skulle Tramse sitta i mitt knä så skulle det vara ett stort misstag från hans sida!
   Han satt inne vid köksdörren och åt hårdisar, plötsligt kom han inspringande några steg in i huset. Märkligt tyckte jag och såg då att köksdörren hade blåst igen och då fick han lite panik! Han satte sig bakom brödmaskinen (står på en liten låg hylla i köket) och jamade. Jag petade upp dörren och han stack iväg som ett skott.

   Radera
  2. Jag har inte lyckats en gång att klappa en vildkatt. De är väldigt skygga i Spanien. Däremot är vildhundarna mer modigare och tillmötesgående . Det kan väl bero på att de är beroende av att människan förser dem med mat 🤗
   Vad jag förstår så är även Tramse beroende av att ni förser honom med mat men han verkar ändå vara på sin vakt.

   Radera