söndag 13 oktober 2019

Skyltsöndag nr 126: Missad skylt

Jag promenerade hem och precis innan jag skulle vika in på vår lilla gata så ser jag att det ligger ett papper på trottoaren:

Cuidado con la pintura - puede manchar los vehículos
Se ruega a todos los vecinos no aparcar vehículos desde las 9 horas de
mañana sábado de 21 septiembre hasta finalizar de pintar la pared de la rampa.
Se agradece la colaboración a los vecinos.

Fritt översatt: 
Varning för färgen - det kan fläcka ned fordonen.
"Alla grannar uppmanas att inte parkera fordon från klockan 9 på lördagen den 21 september tills rampens vägg är färdigmålad. Tack för grannarnas samarbete.

Den här skylten hittade jag alltså fladdrande på trottoaren på eftermiddagen den 21 september. Det står ingenstans om var man inte skulle ha parkerat sin bil om man inte ville ha den prickig. Att hitta denna information efter faktum är föga upphetsande.

Vår bil var turligt nog inte mer fläckig än vanligt från sand och annat. Fast vi har i alla fall lärt oss att direkt under stolpens ledningar ute på gatan är det dumt att parkera bilen. Fåglarna gillar att sitta där och kack(l)a.

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltningar kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen. Glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

17 kommentarer:

  1. Ojj!!! Lite luddig skyllt alltså då... Hoppas du klarar dig :) En fortsatt trevlig söndag till dig :)

    SvaraRadera
  2. Ja du. Det verkar vara (ytterligare) en spansk "specialitet" att fästa varningslappar på gatan med någon slags lim respektive tejp. Polisen i Benidorm gjorde det också, när de var en event och man inte fick parkera på gatan. De flesta lapparna flög bara iväg när det blåste så - värdelöst med andra ord.
    Bra att er bil klarade sig från målarfärg.
    Bra fångat Emma! Du har då ögonen med dig:-) Tusen tack för skylten och länken:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här hade nog suttit på någon stolpe och sedan fladdrat i väg, målningen kan ha skett var som helst i urbanisationen. Såååå typiskt.

      Radera
  3. Något "vag" skylt! Men jag är inte förvånad. Tur att er bil klarat sig. Men man lär sig ju hur saker och ting kan vara.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra att de informerar men om man inte svarar på de mest elementära frågorna (när, var och hur) så är det ganska värdelöst.

      Radera
  4. Det var en annorlunda skyltning. På gatan! Lite lössläppt så där dessutom.
    Det gäller att ha ögonen med sig och det hade ju du! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var lössläppt skyltning, fick ju stampa på den så att den låg still för fotografering!

      Radera
  5. Typiskt spansk skyltning. Otydlig och mer förvirrande än till hjälp. Skönt att ni slapp få några fågelstänk på er bil, vi är sååå nöjda med att ha ett garage att gömma den i - där är det aldrig parkeringsförbud. Fast ibland kan det komma upp lappar om att dom ska måla/städa i garaget. Dom gäller det att vara uppmärksam på.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har ju ett garage till huset men det är så himla trångt åt sidornna! Fattar inte hur de tänkte. Antagligen tänkte de väl Minicooper, de var ju engelsmän de som lät bygga garaget.

      Om garage och skyltar så minns jag en förälder som totalt ignorerade en skylt i garaget där de bodde. Han fick sedan ta sig till jobbet på andra sätt under en månad då när de grävde upp trottoaren precis vid garageporten. HAHAHA! Det var vi många som skrattade åt på Svenska skolan (han hade barn där).

      Radera
    2. Som det kan bli...

      Jag minns när vi skulle byta lokaler till ett annat hus med ett fd jobb och dom var så "fiffiga" och skulle spara in på flyttbil och lånade istället en hästkärra av en anställd. Dom borde ha läst skylten med maxhöjd i garaget innan dom valde att ta den vägen... ;-)

      Radera
    3. Det där höll vi på att gör a själva när vi flyttade till Spanien! När vi flyttade till radhuset och skulle köra in i garaget där så sa sonen STOPP! precis innan vi skulle köra upp på rampen och in. Tur det för varken jag eller mannen min kom ihåg packlinern på bilens tack och den hade inte hängt med in i parkeringshuset, om man säger så.

      Radera
    4. Exakt samma sak råkade vi ut för. Tänkte inte ett dugg att takboxen satt på taket när vi körde ned i garaget efter alla mil från starten i Sollentuna. Som tur var så var takhöjden preciiiis lagom, men där hade vi bara tur :-)

      Radera
  6. Där hade du nog tur. Fågelbajs kan förstöra det mesta, även billack tror jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, det kan bli märken i lacken, inte så lattjo.

      Radera
  7. Haha, ja, där på trottoaren gjorde den ju inte direkt stor nytta. Vilken tur att ni klarade er i alla fall så inte bilen ser ut som Pippi Långstrumps häst. ;) Bra att vara förutseende när det gäller fågelprickande också ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag undrar var de målade om ... Och eftersom skylten var hos oss så saknades den ju där den borde gjort nytta. Antagligen var det väl någon annan bil som fick Lilla Gubben-prickar.

      Radera