fredag 25 oktober 2019

Pinsamt på stranden?

Så här i slutet av oktober får vi nog inse att badandet för i år är över. Vi var inte alls så mycket vid stranden som vi hade tänkt oss, men några gånger kunde vi njuta av att få sand mellan tårna. Sista badturen gick till vår standardsandstrand (Säg det fort 10 gånger, om du kan!) Carvajal i Benalmádena. Vi var där tidigt och åt medhavd frukost efter att ha placerat våra handdukar så nära vattenkanten som vi bara kunde. Gu nåde om någon lägger sig framför!

Perfekt halvöde - till att börja med!

När man är på stranden så kan man ju bara inte låta bli att titta runt, man observerar och reflekterar. Folk är ganska underhållande att iaktta emellanåt. Och har ni tänkt på hur annorlunda folk antagligen beter sig på stranden? Eller på semester, för den delen. Ganska intressant faktiskt. Pinsamt emellanåt. Fast det är klart, vad man tycker är pinsamt är nog oftast ur betraktarens vinkel, den "pinsamme" håller antagligen inte alls med om det.

🚩

Vi var på Mallorca för första gången, sonen var 2,5 år gammal och lekte i sanden vid strandkanten. Antagligen grävde han en djup grop. Han älskar att gräva djupa gropar i sanden, han gör det fortfarande.
- Måste kissa! sa han och hoppade lite rastlöst så där som man gör.
- Gå ut i vattnet och kissa där, sa vi.*

Sonen tittade lite undrande på oss men han gick ut i Medelhavet, drog ned badbyxorna och slog en parabel som alla intill kunde se. Vi glömde säga till honom att han måste ju sätta sig ned eller gå lite djupare än till fotknölarna ...

Vi tyckte det var lite pinsamt, det tyckte inte sonen.

*) Skulle aldrig säga till sonen att kissa i en pool dock!

🚩

Vårt strandparasoll köpte vi precis när vi flyttade hit, det var ett rätt billigt parasoll som vi hittade i någon av alla de där strandbutikerna som säljer det mesta.

På i stort sett en gång gick ju så klart den medföljande väskan sönder så jag sydde en ny av ett duschdraperi. Blev riktigt nöjd. Det braiga med denna väskan är att den kan bäras som en ryggsäck.

Sedan fortsatte parasollförfallet med att en av pinnarna lossade. Till slut började väven bara smula upp sig. För att klara dagen band jag fast pinnen med en bit ståltråd och revorna förslöts med packtejp. Vi slapp leta efter nytt just den dagen för det funkade bra!


Det funkade bra en gång. Nästa gång såg parasollet ut så här när jag fällde upp det på stranden:


Mannen min tyckte detta var mycket pinsamt, särskilt som jag ställde mig och fotograferade det. Själv tyckte jag att det var rätt komiskt. Inbyggd antenn!

Vårt stora strandparasoll lades efter den dagens slut i sopcontainern med ett tack och adjö. Nu har nytt införskaffats. Tyvärr är det större så det går inte ned i min braiga väska. Får sy en ny vid tillfälle ...

🚩


Några meter bort ifrån oss och vårt spretiga parasoll slog det sig ned tre turistande kvinnor. Kvinnan i mitten tog genast fram en pincett och började noppa benen. Men hon nöjde sig inte med bara benen, nej, hon tog även ett tag vid bikinilinjen.

Den lite mer klädda kvinnan intill, hon tog också ett tag på benen med sin pincett. Hon hade väl redan en välansad bikinilinje för den lät hon vara. Däremot tog hon fram en spegel och började ansa skäggväxten.

De tyckte tydligen inte att det var alls pinsamt att sitta där och rycka oönskad hårväxt på alla möjliga ställen. Det fick jag tydligen tycka åt dem.

🚩

Är det bara jag som är överkänslig, kanske? Är det helt OK att sitta och rycka oönskade hår mellan benen mitt på stranden? Får man verkligen göra precis vad som helst på stranden?

17 kommentarer:

  1. Att observera folk på stranden och även på strandpromenader och caféer är hur roligt som helst. Dessutom kan man ju leka mammarazzi om man har en hyfsad zoom.

    Är lite förvånad att du lät sonen kissa i vattnet. Det hade då aldrig fallit mig i, utan jag hade letat efter en toalett. Lika äckligt det är att simma i havsvatten med hundar i så är det att simma i kiss. Ja, enligt mig alltså;-)

    Din parasoll däremot tycker jag inte är det minsta pinsamt. Precis som du säger en parasoll med antenn:-)

    Att noppa benen - herregud det finns väl Veet vax för sådant, men det funkar kanske inte i solen;-) Håller med dig att det är aningen pinsamt att noppa benen, bikinilinjen och skäggväxten... Alltså i ansiktet då eller?! Skägget menar jag;-)
    Ett himla roligt inlägg:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är värdelös på att fota folk i situationer, använder mig ju dessutom av mobilen och där är ju zoomen som de är. Jag funderade över om jag skulle fota dem men de själva verkade ju inte direkt ha några spärrar så då blev det mammarazzi - i flera bemärkelser. :)

      Radera
  2. Många pinsamheter kan man se på stranden och god underhållning är det ju helt klart. Numer är jag aldrig där men jag kan sitta i skuggan på en strandservering och bara titta. Ditt parasoll med antenn räknar inte jag som pinsamt. Men gränsen för det privata och icke privata tror jag inte många har kläm på.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det där med vad som är privat verkar vara något som minskar för varje år som går ...

      Radera
  3. Haha, sonen gjorde ju precis som ni sa...! ;) Parasollet var väl inte så pinsamt, men att ta hand om hårväxten ... nej, det kan man göra någon annanstans tycker jag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, för en gångs skull så lyssnade han ju på oss! :D Lillskrutten. Lite pinigt är det att ligga vid stranden med ett så trasigt parasoll som vi hade. Men å andra sidan, det var ju i slutet av säsongen.

      Radera
  4. Såna där parasoller har jag gett upp. Hopplösa. Att noppa kroppshår på stranden verkar lite smått desperat. Bättre stanna hemma en extra kvart och noppa där. Men folk bryr sig inte - jag har åkt buss med folk som sminkat sig, t om satt på mascara utan att peta sig i ögonen ....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sminka sig på bussen eller pendeln är en vardagsföreteelse, nästan. Den skulle jag faktiskt inte reagera på. Haha! Men nej, har inte gjort det själv (om man får räkna bort sätta på läppstift eller -glans).

      Radera
  5. Haha! Visst kan det uppstå pinsamheter ibland, men det är bara kul tycker jag (nu när jag har blivit tillräckligt gammal för att inte skämmas så lätt ;-) ).

    Skojigt inlägg - trots allt är andras pinsamheter roligare än dom egna :-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyckte det var dags för ett annat typ av inlägg än alla de gnälliga jag har haft senaste tiden. Har varit lite för mycket byråkrati och liknande det här året så det är väl orsaken.

      Jag var glad över att sonen var nere i havet och badade med mannen min och inte såg hon som satt och ansade sig mellan benen. Vissa saker kan man ju skratta åt men det där var lite väl ...

      Radera
  6. jag beter mig likadant överallt... men har aldrig varit på solsemester.

    SvaraRadera
    Svar
    1. och min kropp sköter jag hemma i badrummet, ansar inte hår i badhuset...

      Radera
    2. Haha, Hannele! Hur vet du då om du skulle bete dig likadant på en solsemester? :D

      Men jag håller med dig, kroppsvård bör skötas i hemmet eller på salong, inte på offentliga platser. Fast jag har nog filat naglarna både en och flera gånger offentligt, kom jag på ...

      Radera
    3. en manlig arbetskamrat hade manikyr på mötena, mycket otrevligt.

      Radera
    4. Den har jag också varit med om! Att det grävs under naglarna med brevsprätten eller annat spetsigt verktyg. Najs ...

      Radera
    5. nagelklippare hade han också!

      Radera