tisdag 17 december 2019

Hur gick det med väskan?

- Mamma, hur gick det med väskan? undrade sonen för någon dag sedan.
- Ehhhh ...?
- Den där runda?

Jaha den! Den som jag skulle virka. Den som jag satt med i solen i somras! Jag hade ju ingen bra handväska så då tänkte jag att jag kan ju virka mig en!

Jag hittade en bild på något som såg kul ut att virka så jag började virkade en rundel ungefär så som den jag hittade på internet. Fast med eget påhitt, jag hade ju tunnare garn. (Jag skulle ju kunna skylla på det i alla fall. Sanningen är den att jag är hopplös på att följa andras recept och mönster. Inte för att jag inte kan, det är för att jag inte har lust eller vill, det kan ju bli bättre!)


Så. Det var ena sidan, uppspänd på en bit kartong. (Lite ojämnt ser det ut men det är det inte egentligen.)


Eftersom jag hela tiden noterat vad jag gjort så kunde jag även göra andra sidan.


Sedan blev jag nyfiken på hur det skulle bli om jag använde mig av ett tjockare garn!

Stilen kallas enligt ursprungsbilden för boho, en förkortning av bohemian. Och nu kommer vi till problemet: det där känns inte helt och hållet som jag! Jag är inte någon bohem, direkt. Det är lite därför som jag fastnat, lagt arbetet åt sidan, låter det mogna lite.

Så vad ska jag göra med dem? Sätta fast på en kuddfodral och slänga i soffan? Den röda är ju i alla fall säsongsmässigt passande. Egentligen borde jag ju göra färdigt den naturfärgade i alla fall. Få till en väska. Den kanske till och med blir snygg och inte så boho om jag hittar på något med den. Den borde nog fodras för annars trillar saker igenom, ska man sätta i en dragkedja också? Eller en dragsko på något sätt? Eller som en slejf? För vem vill gå runt med en öppen väska? Jag borde kanske göra en slät rundel på baksidan av väskan ... Fast då blir det ju två väskor.

Ni ser, mycket bryderier! Kul att virka var de, i alla fall! Och det blir verkligen annorlunda om man byter garn och storlek på virknålen. På mittbilden sitter det ett rosa gem för att hålla fast maskan. Där dess nedre spets når, det är yttersta varvet på den röda och då är de ungefär lika stora.

Nåväl, något ska man ha att fundera på.

11 kommentarer:

 1. Dina väskhalvor eller vad man kan kalla dom ser ut som om de var knypplade. Helt fantastiskt vilka talanger du har. Å du verkar ju ha tid att hålla på med det också.
  Jag tycker nog att den undre delen är fräckare, men ingen av delarna är bohemisk alls tycker jag, utan de påminner som sagt om min mammas knypplingar. Hon la dom på bord och skänkar med mera.
  Det går nog inte att "sy ihop" delarna, då de är gjorda med olika garn, men annars hade det varit fräckt med en väska med två färger. Om du vill försluta väskan skulle jag nog virka en "flärp" och förse den och väskan med kardborrband.

  PS. Säg inte att jag inte kommer med konstruktiva idéer. Har ingen talang alls för handarbete, men är nog precis som du rätt "lösningsorienterad". I mitt fall enligt mottot "inte snyggt men sällsynt";-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De ser ut som de är gjorda i makramé, tycker jag. Det är väl därför de ger mig 70-talsvibbar.

   Man kan virka ihop dem så som de är eller med en extra remsa emellan för att få lite mer bredd på den. Och en flärp är nog inte helt fel.

   Du ser BP, du är full av talang! Det där med sällsynt finns det också ett ord för OOAK i handarbetssammanhang - one of a kind. Denna typ av väska dyker upp där med. :)

   Vi får väl se! Tro't eller ej men just nu är tid en bristvara. Mannen satte mig i jobb vid datorn och julen har inte pyntats färdig än! Sonen tjatar om julkolor ...

   Radera
 2. Virka kan jag inte, vare sig med eller utan beskrivning ... men annars är jag som du när det gäller recept - jag är usel på att följa dem.
  Tror det blir en fin liten väska, men så bohemiskt känns inte virkningen, snarare lite åt det romantiska hållet. Jag har inga lösningar att ge dig, men ser fram emot att få se det färdiga resultatet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kanske åt romantiska också. Men jag är inte så romantiskt lagd när det gäller kläder och tillbehör. Så tokigt det kan bli!

   Radera
 3. Jag är som vanlig otroligt imponerad över din kreativitet! Fast den här gången är jag nog nästan mer impad (läs förvånad ;-) ) av BPs kommentar. Det var väldigt oväntat med handarbetstips från henne :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha, ja! Hon slår oss alla med förvåning emellanåt! Men BP är ju duktig på att se annat i saker, enormt bra talang!

   Radera
 4. Även sonens påminnelse var lite överraskande - att han kom ihåg väskan! Även han har många oväntade talanger :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag vet inte vad som fick honom att tänka på den. Antagligen letade han efter något att prata om för han inte ville gå och lägga sig. Ja jag vet! Låter superelakt men han kommer oftast på saker just då. Som att han behöver ha med sig papper, latexhandskar, sugrör, "cuter" (dvs mattskärare), tejp, ballong mm till dagen efter för de ska bygga lungor i biologin. Bara att kliva upp ur sängen igen ...

   Radera
 5. Vilken talang att få till detta! Och gillar man något så brukar det ju gå lätt. Kul att se vad du gör av det hela. Hade mängder av virkade och knypplade dukar dom min mormor och mormors mor och även mamma tillverkat, i alla former och storlekar, men de har vandrat vidare till Stadsmissionen. Har dock ett par vackra överkast sparade, virkade i tunt garn. De används då och då.
  Kreativa lösningar tycker jag om och kreativa idéer men vad gäller handarbeten avstår jag.
  Hoppas få höra vad det blev...Möjligheterna är många.

  SvaraRadera
 6. Så fint mönster!! Jag har blivit helt såld på att virka runda väskor och små börsar=) Om jag inte stickar raggisar och mössor till Jul så virkar jag. Jag lägger bara ut de på FB och IG. Jag måste ha något för händerna. Du är som jag att inte vilja följa helt fullt efter ett mönster. Du har talanger!!! Din son är iaf intresserad att du fullföljer väskuppdraget. Trevlig kväll
  SvaraRadera
 7. Klart att du måste slutföra arbetet. Det blir en urtjusig väska, bohemisk stil eller inte.
  Använd den till kläder som kontrasterar så tror jag den bohemiska känslan blir mindre trots att väskan framhävs.

  SvaraRadera