lördag 14 december 2019

Lördagsgodis 2019 vecka 50

En helkonstig vecka har det varit. Skönt att den är över. Men visst kan jag hitta fina godisbitar i den!

Haha, vilken mysko bild! Ser ut som hundgodis!

Godisbit nr 1
Överraskande inköp! Jag körde sonen till judon och det här är en situation som inte är helt ovanlig då:

Den silverfärgade bilens förare fick sig en utskällning av polisen sedan.
Själv kan jag tycka att hela gatubilden är åt h-e men det är en annan historia
som jag har funderingar på att återkomma till.

Någon har parkerat en bil så att bussar eller andra stora fordon kommer inte förbi. Jag satt i bilen nästan 30 minuter (jag stängde av motorn och bara väntade ... såg människor komma och kolla vad som hände, bilar tutade hysteriskt långt bakom mig) så det var liksom ingen idé att åka hem. När busseländet till sist kunde köra gick jag in på Maskom, en butik jag inte är frekvent kund i, och snurrade runt lite för att fördriva tiden. Jag  köpte lite frukt (stoooora mumsiga persimoner, sonen och jag frossar i dem nu!) och lite annat. Bland annat braständare med inbyggd tändsticka! (Se första bilden.) Så himla smart! Att jag inte köpt dem förut! Älskar smarta och simpla idéer!


Dessutom så hade de svenska pepparkakor! Fast helt ärligt, jag tycker att mina är godare (mannen min tycker inte att man kan jämföra köpta med hembakade och nej, det är inget diplomatiskt påstående).

Godisbit nr 2
Prutad premie! Jag är hopplös på att pruta, totalt värdelös! Så när jag i veckan lyckades pruta bilpremien från 667 € till 500 € så får jag nog känna mig ganska så nöjd. Trots att man alltid blir lurad ...


Godisbit nr 3
Groende kastanj! Stod med en nätpåse med stora fina kastanjer i handen och funderade på om jag skulle köpa. Så såg jag något oväntat, en av kastanjerna hade börjat gro! Påsen åkte direkt ned i vagnen: här ska det odlas kastanjeträd!

Godisbit nr 4
Ny kyl/frys! I dag kom äntligen den nya kombinerade kylen. Efter två reparationer insåg de att det inte gick att göra något mer utan vi har fått en helt ny vitvara som jag hoppas håller sig kring de satta temperaturerna och inte åtta grader över. Lite meck är det kvar, till exempel så sa han som levererade att det inte är någon ytterligare garanti på den utan de ursprungliga 2 åren gäller men det är faktiskt fel. Får man ny vara så är det ny garantiperiod som gäller, EU-stadgar. Men jag behöver papper på att de levererade i dag. Dessutom så saknas det en glashylla ... Nu ska jag gå och sätta i kontakten och se hur den fungerar!

Håll tummarna!

10 kommentarer:

 1. Tack för veckans godisbitar. Vad gäller braständare med inbyggd tändsticka så är de jättebra. Finns här hemma också. Numer behövs de inte men vi har en del kvar sen tidigare.
  Ja, dessa kreativa parkeringar kan ju vara ok om de inte ställer till det. Men det gjorde ju den här. GRRRR. Kan tänka mig att det kändes som slöseri med tiden att sitta och vänta. Annas pepparkakor har vi alltid som reserv. För pepparkakor äter vi året om , men bakar dem bara till jul- Har idag haft storbak här hemma av just pepparkakor. Vi var 10 personer som var i farten. Egen deg och med glasyr. Jättekul!
  Lycka till med kastanjeträdet. Antar att det tar några år men tid har du ju gott om. Och tills dess finns de att köpa.
  Kul med ny kyl/frys. Hoppas den är riktigt bra.Hoppas de levererar glashyllan i morgon. Och med avsedda papper.
  Håller tummarna för att den fungerar.
  Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Står man inte i vägen är det väl en sak men området kring idrottsanläggningen är en katastrof, har tänkt skriva lite om det för det är lite speciellt. Får väl se, jag har så himla mycket idéer för mig men det blir inte av. :)

   Nej, någon glashylla har vi inte fått, de måste beställa den. Och papper? Nej, de hävdar att det inte behövs några, gamla garantin gäller. Men de har fel-fel-fel. Miguel får ta tag i det.

   Radera
 2. Jag gillar ju egentligen spanjorernas innovativa sätt att parkera, men ibland går det för långt, som i ditt fall. Gatorna är ju rätt så smala som de är ofta med bilar parkerade på båda sidorna, och jag tycker himla synd om busschaufförerna som ofta måste göra ett millimeterjobb.

  Hade aldrig gissat att det var en braständare. Såg mera ut som en baklava faktiskt.

  Har faktiskt aldrig sett en groende kastanj. På bilden ser den ut som en groende vitlök, för sådana har jag sett. Men jag skulle då aldrig komma på idén att odla vitlök... Du är så ambitiös och otroligt duktig på sådant.

  Håller verkligen tummarna för att er nya kyl ska funka. Nu under vintern må det ju gå an med "varmare" temperatur, men inte under sommaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där är en riktig propp! Bussar, lastbilar, betongblandare - alla ska de försöka ta sig igenom detta och det är ofta ilskna tutningar. Som sagt, står man inte i vägen må det vara hänt att man ställer sig där man egentligen inte får men ojojoj ...

   Jag har odlat vitlök och någon gång har jag nog använt blasten bara. Det är kul att stoppa ned i jorden och se vad som händer, om det kommer upp något!

   Radera
 3. Härlig godisblandning! Braständarna är bra, men ganska dyra när man som vi tänder brasor i köksspis och kakelugn ett par gånger om dagen den här årstiden ...
  Pepparkakor är nog nästan de enda kakor vi brukar ha hemma här - numer bara ekologiska och palmoljefria :)
  Spännande med kastanjerna! Lycka till! En helt vanlig svensk hästkastanj har jag satt här hemma - den är ca 4 år gammal nu och ungefär en halvmeter hög :)
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de är nog inte de billigaste. 20 st i förpackningen och den kostade 2 €. Jag har tidigare gjort superbra braständare med hjälp av äggkartong, tidningspapper och stearin (ljusrester).

   Mina pepparkakor gör jag på smör så de är palmoljefria och så himla goda!

   Haha, ja i bland går det segt! Får väl se om det tar sig. Det var lite lustigt för jag läste att kastanjer behöver en kyloperiod för att gro. Dessa har då antagligen lagrats svalt minst en månad innan de hamnade i butiken.

   Radera
 4. Man blir galen på hur dom parkerar ibland. "Det finns bara jag i hela världen" måste en del tänka.

  Snyggt prutat! Jag prutade mycket förr, men har legat av mig på senare år.

  Ser fram emot att se ert vackra kastanjeträd om... "ett tag" :-)

  Så det fattas en glasskiva? Lätt fixat! Du kan ju få en snygg retrokyl ifall du tar till ett par golvskivor i trä istället. Haha! Jag har faktiskt vant mig med Anders träiga lösning och kylen den bara går och går utan att bygga glaciärer i bak efter att vi satte dit en doggybag-plastlåda under istället för den trasiga originalgrejen.
  Stort GRATTIS till den fungerande kylen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, folk är emellanåt väldigt ego. I dag var det totalkaos vid skolan för alla SUV:ar som står med ett hjulpar på trottoaren men det mesta blockar ju ändå. Busschaufförens min när jag mötte honom och stannade för att han skulle kunna ta sig fram ... han satt bara och skakade på huvudet.

   Härligt med ditt retroskåp!

   Radera
 5. Hoppas kylen funkar som den ska. Livet utan kyl blir besvärligt, särskilt i era trakter.
  Pepparkakor, det är mums det ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas också att den fortsätter att hålla temperaturen som den ska! Nu fattar jag varför oxfilén ju blev dålig i sin vacuumförpackning. 35 € i soporna på sonens födelsedag förra året. Fattade inte att det var fel på kylen.

   Radera