fredag 26 september 2014

En bekväm pedant

Jag erkänner: jag har några manier.

En är att om jag hänger upp tvätt så ska det vara samma färg på klädnyporna (helst) hela linan ut annars irriterar jag mig. Definitivt ska det vara samma färg på nyporna på ett plagg. Är jag stressad är det mer påtagligt, annars KAN jag faktiskt sätta olika. Men jag reagerar på det...

Mannen min kan emellanåt säga att "Jaha, ska du irritera dig på detta resten av dagen nu, eller!?" om det är något som ligger fel eller inte görs så som jag tycker och japp, det ska jag!

Det är som sagt det som kallas för mani. Om ni ser "The Big Bang Theory" och Sheldon så förstår ni. Fast han är typ tjugo gånger värre! Mannen min skulle väl säga att han kanske är tre gånger så hopplös...

MEN!!!

Sedan är jag rätt lat och bekväm så jag tror faktiskt inte att de flesta märker av detta så där jättemycket hos mig förutom att jag kan vara lite väl petig och dryg emellanåt. Berättade detta med klädnyporna för en arbetskollega/vän och hon skakade på huvudet men samtidigt var det inget hon märkt av egentligen - tror jag.

Jag sa till mannen min att när vi flyttar och ska köpa nya klädnypor så ska jag endast köpa VITA! Så det är vad jag har gjort nu... Stora fina vita klädnypor! Och den nya tvättlinan är lite gyllene, en dragning åt gult så det matchar färgen runt fönster och dörr. Känner mig så nöjd med det. Hade jag köpt den gröna linan för hälften av vad vi betalade hade jag irriterat mig varje gång jag sett den och jag lovar - det hade inte gagnat någon i min omgivning.
Nytvättade och nyinköpta kökshanddukar från IKEA.
Den uppmärksamme (eller den maniske) ser dock att jag i alla fall lyckas hänga tvätten i ordning.


Fast jag känner faktiskt dem som är långt värre än vad jag är...

5 kommentarer:

 1. Alla har sina egenheter. Jag vill aldrig starta med att laga mat förrän allt är bortplockad och inget står i diskhon. Sedan är jag pedantisk med spisen. Skulle aldrig lämna den flottig till dagen efter. Alltid när jag åker iväg på långresa har jag alltid tvättat upp all skittrött och städat och fint. Visst är det skönt att komma hem till ett rent hem. Om det skulle hända en olycka och man inte kommer tillbaka så vill jag inte att någon annan ska ta hand om min skitsnygg. Visst tänker man som en knäppgök. Så alla har sin sida. Ta hand om dig. Kram

  SvaraRadera
 2. * skittvätt ska det vara på båda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår det där och önskar jag gjorde likadant. Jag avskyr disk så det har en tendens att samla ihop sig. Precis som städning. Och så blir jag stressad över det för att det borde göras. Väldigt hälsosamt.

   Radera
 3. HAHAHA!!! Helt UNDERBART att få veta att jag inte är ensam om just den manin! Undrar om det finns hjälp att få nånstans?

  Snyggt sorterat av själva tvätten också - applåder!!! :-D

  SvaraRadera