torsdag 18 september 2014

En ny vals med byråkratin

Igår skulle vi bara en sväng förbi banken för att mannen min skulle skriva under ett papper så att allt var klappat och klart för att starta om företaget i Spanien.

Ja, just det...

Vi åkte dit direkt efter att vi hade lämnat sonen vid skolan. Bank-Joanna satt i möte så vi fick vänta en kort stund, inga problem. Mannen min fick sedan sitt nya MasterCard till bankkontot som i detta läget fortfarande var ett personkonto, inte ett kostnadsfritt företagskonto. Banken hade ännu inte fått papper från revisorn om att företaget var registrerat hos spanska Skatteverket.

Nähäpp...

Så vi gick över gatan och pratade med revisorn och han skulle maila över papperen till banken på en gång.
Lånat bilden från Icakuriren
Älskar den här bilden
- den är sååå bra!

Jahapp...

Tillbaka till banken och jodå, Joanna hade fått mailet. Nu skulle hon bara koda om kontot till Autónomo-konto. Det visade sig vara lättare sagt än gjort. Till slut konstaterade hon att det behövde köras en nattkörning. "Kan du komma tillbaka imorgon?".

Preciiiis...

Så i morse var vi där igen, nattkörningen var gjord och nu gick det jättebra att ändra till ett företagskonto. Nu är det klart.

Så där ja...

Nu ska vi väl bara försöka få in mig i systemet också.

Suck...

6 kommentarer:

 1. Vilken härlig blogg. Jättekul att följa den. Hyr nästan varje höst och ibland även vår i Funkan och känner igen mycket av det du skriver. Fortsätt med detta. Du har verkligen förmågan att skriva!
  Señor Lasse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hola Senor!
   Jag tackar ödmjukast för dina ord som jag blir så oerhört glad över att få läsa! Sa just till mannen min att jag hoppas att ni som läser mina kåserier känner er underhållna och samtidigt informerade - och att ni så klart med spänd förväntan ser fram emot mitt nästa inlägg.
   Muy gracias!

   Radera
 2. Haha! Ska bli roligt att läsa fortsättningen.

  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hoppas det är roligare att läsa om det än att uppleva det. Fast det är ju kul att skriva om det.
   Om man säger så, det här landet ger mig många upplägg till nya inlägg i bloggen i alla fall! :)

   Radera
  2. Hej

   Ja, din blogg är jätterolig att läsa, du skriver så himla bra:). Man kan nästan känna hur frustrerad du blir på den spanska byråkratin.

   Lotta

   Radera