måndag 29 september 2014

Regn och sand

På något sätt så är man inte riktigt inställd på att det ska regna här på Solkusten, i alla fall inte om man som vi endast varit här när det varit sommar, sol och (väldigt) varmt.

Men faktiskt har vi haft en veckas "halvdant" väder. Ja, om man nu kan kalla 25 grader för halvdant. Solen har inte gassat utan det har varit mycket moln, dimmigt eller disigt. Och natten till söndagen var det faktiskt ett lättare åskoväder som drog förbi. Och en väldigt massa regnande hela natten!

I Sverige är man på något sätt vad vid att regnet renar: det blir rent, grönt och fräscht efteråt och doften av regn är underbar. Det är därför man bli lite lätt förvånad - nej, förvirrad är nog mer rätt - när man ser att möbler och golv på terrasserna blir här smutsiga av regnet! Vad i...?!

Tydligen är det så här att sand ifrån Sahara snurrar runt uppe i luften (molnen, atmosfären - vad vet jag, jag är knappast något meteorolog) och när det sedan bestämmer sig för att regna här på Solkusten så åker molnsanden med ner i vattendropparna. När vattnet sedan dunstar bort ligger det en fin film med sand över allt... Precis överallt!

Kan konstatera att tvätten inte blir renare av att hänga ute i regnet - det är bara att slänga in i tvättmaskin ingen. För vem gillar sand i underkläderna?

Men precis som i Sverige är doften efter regnet ljuvlig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar