måndag 8 september 2014

Spanjorer och gummi

På morgonen när vi kör sonen till skolan har vi den uppstigande solen rakt i ögonen. Alla vet ju hur illa det är och har man då dessutom en av salt och sand smutsig vindruta så är det inte särskilt bra, man ser helt enkelt inte sin omvärld.

Alltså trycker man spaken emot sig så att vindrutan sprayas och vindrutetorkarna sveper rent med några automatiska tag. Under denna process ser man ju dessutom ännu mindre och det är rätt obehagligt när man susar fram i morgontrafiken.

Vet ni hur obehagligt det är att spraya och sedan se och höra vindrutetorkarna åka fram och tillbaka utan några torkarblad? Med endast hållaren som gnids mot glaset?

Någon jävel har snott vindrutetorkarna!!! Och dessutom inte varit gentil nog och lämnat hållarna uppfällda så man sett det på en gång utan uppmärksammat det "the hard way".

Bild lånad från Biltema
Lite tur hade vi då det var en bensinmack några 100 m bort så vi kunde åka av och låna vattenhinken där. Så jag hoppar ur, bär fram hinken och svabbar vindrutan ren med vatten och vänder på svabben för att dra av med gummilisten. Och då har någon jävel snott gummilisten där med!!!

Jag satt och muttrade och svor resten av vägen till skolan... Och var f-n köper man bildelar i Spanien?

När sonen lämnats av vid skolan beslöt vi oss för att prova lyckan vid Carrefour köpcentrum, hade för mig att de hade en bilavdelning. Och de skulle öppna kl 9 enligt de gigantiska skyltarna. Tydligen tyckte personalen annorlunda för grindarna till parkeringen var låsta och det såg helt öde ut inne i den stora butiken. Inte en lapp eller något, bara vi kunder som fattade nada. Vid 9.30 kom personalen dock släntrande och öppnade. Spanien och deras mañana!

Och jo då, Carrefour hade vindrutetorkare som passar vår bil, det gick på ca 27 €, tack så mycket. Nu ska vi bara sätta dem på plats också...

Vi kom nyss hem efter en lång dag och sonen sa till mannen min:
- Pappa... Jag berättade för klassen vad som hände i morse.
- Det där med vindrutetorkarna?
- Ja, och så berättade jag vad mamma sa.
- Jaha, vad var det?
- "Vad är det med spanjorer och gummi?!"

Ja, det kan man verkligen fråga sig...

1 kommentar:

  1. Haha! Ja, vad är det med spanjorer och gummi? :-D

    Men tack för tipset hur vi ska skaffa nya vindrutetorkare när dom gamla börjar ge upp. Tidigare har vi alltid köpt hos Fauvert som ligger bredvid "vårt" Carrefour, men det måste ju vara billigare att helt enkelt sno ett par nya :-D

    SvaraRadera