måndag 15 september 2014

Snart flyttar vi!

När vi på allvar började leta efter ett ställe att hyra den första tiden råkade vi på ett - på bilderna - helt underbart radhus. Herrejisses, vilken utsikt mot Medelhavet! Vilken pool! Vilka rum!

Rena drömmen, helt enkelt!

Tyvärr var det endast för långtidsuthyrning och det ville vi ju inte ha den första tiden så då hittade vi denna underbara lägenhet som vi bott i den senaste månaden. Tyvärr ligger den lite för långt ifrån Svenska Skolan (2 h i bilen varje dag), annars hade vi kanske kunnat bo här ett tag till.

Vi har sedan tittat runt Fuengirola och fastnat för Benalmádena som ligger "väggivägg" mot Malaga-hållet. Man märker inte när man lämnar Fuengirola och kör in i Benalmádena och därefter Torremolinos. Ja, om det inte vore för de stora skyltarna över vägen, då...

När vi tittat runt på objekt var det två som vi kände var rätt. Den ena var en fem-sovrummare och den andra en fyra, den senare den som vi tidigare sett bilder på när vi drömde i Sverige. Av många orsaker har vi nu valt den som vi drömde om, Antonios drömbygge i Torremar!

Terrassen på mellanvåningen (3 plan).
Vad sägs om den vyn vid frukost, lunch och middag!

Grillen står till vänster utanför bilden.
Antonio Sr (det finns en Jr och en mini-Jr också!) har alltså ritat dessa hus som han nu hyr ut. Han och fru Blanca bor i denna urbanización själva och trädgårdsintresset är påtagligt. För mig var omgivningen det som jag - för utom utsikten - föll för. Här växer runt poolen och husen bananplantor, bourganvillea i alla möjliga färger och sorter, granatäpple, apelsiner, avokado och pepparträd! Och mycket mer!!! Detta är rena paradiset och jag har mycket att utforska och lära mig här. Även om det inte ingår en egen plätt så har jag tre (!) terrasser att ställa krukor på. Och Antonio sa att tomater kan man egentligen odla året om (jag frågade) men han brukar så dem i maj. Så nu vet jag det (tror jag ställde mig den frågan i någon av de första inläggen).

Det kommer nog att bli många fler inlägg om denna trädgård, med största sannolikhet blir det nog en "systerblogg" till denna.

På lördag har vi tillträde. På söndag tror jag nog att jag ska stoppa ett tomatfrö i jord.

Bara för att!!!


2 kommentarer: