torsdag 11 september 2014

Nu är det klippt!

Ja, det är inte kört utan klippt...  Håret då, alltså!

Som nämnt tidigare drar jag mig alltid för att gå till frisören men när det börjar bli svårt att dra en kam igenom och det dessutom ligger småspröt av håret i handfatet efteråt - då är det liksom dags att antingen ta fram saxen själv eller masa sig iväg till frissan.

Jag valde det senare, det är hiskeligt svårt att få nackhåret snyggt annars. :)

Vi hade lite tid över så jag lät tvätta håret och få det klippt på frisersalongen i Carrefour, Fuengirola. Eller Mijas, kanske det tillhör... Den unga tjejen verkade rätt ny inom yrket (precis som hela köpcentret, tror det öppnades i januari i år), engelskan var minimal och jag satt och tänkte att jaja, det växer väl ut igen - dock med ännu lite mer/fler grå hår... Till råga på allt så krånglade datorn för henne vid betalning så hon höll nästan på att slita loss sina förlängningar (jag frågade, det var faktiskt "extenciones"). Så av någon anledning kom jag mig aldrig för att ifrågasätta priset. På informationstavlan stod det 9.99 € för tvätt och hårklippning medan jag betalade drygt 20 €. Tog de drygt 10 € för att föna håret, tro?

Nåväl, ca 180 svenska kronor är trots allt billigt, mannen min tycker det blev fint och än så länge är jag nöjd. Måste ju tvätta och fixa till själv först för att fälla det slutliga omdömet: gnälla för det inte blev bra, vara nöjd eller så nöjd att jag till och med klipper mig där igen. Vi får se, som sagt

Och så kan man ju konstatera en sak: ska man trivas och göra sig förstådd är det minst sagt vettigt att försöka lära sig spanska. Om inte annat så är det åtminstone artigt och respektfullt mot dem som bor och är födda här. Vi håller som bäst på att undersöka kursutbudet för oss båda, sonen får ju några lektioner via Svenska Skolan samt att han ju av naturen är en svamp och lär sig ändå.

2 kommentarer:

  1. Tack! Fast jag kan konstatera att jag går inte dit igen. Finns många frisörer här...

    SvaraRadera